به گزارش خبرنگار ایرنا، ۴۵ سال از پیروزی شکوهمند انقلاب اسلامی میگذرد. این انقلاب پدیده ای الهی و مبارک بود که در اواخر قرن بیستم، جهان را به لرزه درآورد و نور امید را در دل مسلمانان و مستضعفان عالم روشن کرد. اکنون پس از گذشت چهار دهه از عمر با برکت این شجره پر امید، بازخوانی برخی دستاوردهای آن لازم و ضروری است تا برخی گمان نکنند که این انقلاب به سادگی به بار نشسته است.
انقلاب اسلامی را باید سرآغاز تحولات بزرگ و بنیادین در ایران، منطقه، جهان اسلام و جهان غیراسلام دانست. رهبر کبیر انقلاب اسلامی حضرت امام خمینی(ره) از انقلاب اسلامی با عناوینی چون "معجزه قرن" و "انفجار نور" یاد کردند و همین کلمات برای توصیف عظمت و بزرگی انقلاب اسلامی کفایت میکند.
دهه فجر و فرا رسیدن سالروز پیروزی انقلاب اسلامی، فرصت مغتنمی برای بازخوانی انقلاب اسلامی و دستاوردهای آن در حوزههای گوناگون است. هرچه از زمان پیروزی انقلاب اسلامی فاصله گرفته شود، اهمیت پرداختن به موضوع دستاوردهای انقلاب اسلامی و اهمیت تبیین دستاوردها و پیشرفتهای جمهوری اسلامی بیشتر میشود. یکی از اهداف راهبردی دشمنان در جنگ نرم علیه انقلاب و جمهوری اسلامی، ایجاد یاس و ناامیدی در جامعه و بهویژه در نسل جوان نسبت به آینده از طریق سیاهنمایی، بزرگ کردن مشکلات، زیر سئوال بردن و یا کمارزش جلوه دادن دستاوردهای انقلاب و ناکارآمد نشان دادن نظام دینی است. دشمنان تلاش میکنند تا از طریق قدرت رسانهای خود، جلوی درک واقعیات انقلاب اسلامی و دستاوردهای ارزشمند جمهوری اسلامی از سوی جوانان ایرانی را بگیرند و با نوع واقعیتپنداری برای آنان، در پشتوانههای مردمی انقلاب و نظام جمهوری اسلامی خلل ایجاد کنند.
در چنین شرایطی، اهمیت تبیین دستاوردهای انقلاب و جمهوری اسلامی بهعنوان یک وظیفه بیش از پیش نمایان می شود و در این نوشتار تلاش شده است مرور کوتاهی به مهم ترین خدماتی که به برکت پیروزی انقلاب اسلامی ایران به مردم مازندران ارایه شده است را بازگو و تبیین کنیم تا همگان بدانند که در سایه این نظام چه پیشرفت هایی حاصل شده است.
سرآغاز فصلی نو در مازندران
با نگاهی گذار به آمار و ارقام های ارایه شده، به خوبی می توان خدماتی که به برکت پیروزی شکوهمند انقلاب اسلامی به مردم ارائه شده است را واکاوی کرد. افزایش آمار و شاخص های توسعه در بخش های مختلف که به برکت انقلاب اسلامی محقق شده است بیانگر دستاوردهای ارزشمند انقلاب در دیار سرسبز مازندران است که در زیر به بخش کوچکی از آنها اشاره خواهیم کرد.
رییس سازمان مدیریت و برنامه ریزی مازندران با عنوان اینکه در زمان پیروزی انقلاب اسلامی جمعیت این استان حدود یک میلیون و ۶۰۰ هزار نفر بود اما اکنون به حدود سه میلیون و ۴۰۰ هزار نفر افزایش یافته است، گفت: نرخ باسوادی در اوایل پیروزی انقلاب اسلامی در مناطق شهری مازندران ۶۳ درصد بود و اکنون این نرخ به ۹۷ درصد و در روستا نیز از ۳۸ به ۹۰ درصد افزایش یافته است ...
فرج الله فتح الله پور با بیان اینکه در حوزه های زیرساختی هم اکنون مازندران از ۱۱ سد برخوردار است و این در حالیست که در اوایل انقلاب تعداد سدها بسیار ناچیز بود، خاطرنشان کرد: به برکت پیروزی انقلاب اسلامی، شمار پزشکان در مازندران از ۴۰۶ به ۲ هزار و ۸۷۶ نفر افزایش یافت ضمن اینکه در رژیم پهلوی نسبت شاخص پزشک عمومی به یکهزار نفر جمعیت ۰.۲ بود که اکنون به ۱.۲۶ درصد افزایش پیدا کرد.
وی شمار دانشجویان در حال تحصیل در مازندران در اوایل انقلاب را ۲ هزار و ۵۹۹ نفر اعلام کرد و با بیان اینکه این تعداد اکنون به بیش از ۱۶۱ هزار نفر افزایش یافته است، اظهار کرد: در اوایل انقلاب تنها ۲۱ بیمارستان در مازندران وجود داشت اما در سایه دستاوردهای نظام این تعداد اکنون به ۴۹ بیمارستان افزایش یافته است.
فتح الله پور، طول راه های مازندران در اوایل انقلاب را ۲ هزار و ۸۵ کیلومتر ذکرکرد و با بیان اینکه اکنون این میزان به بیش از ۱۰ هزار کیلومتر افزایش یافته است، تصریح کرد: تولید محصولات باغی استان در اوایل انقلاب ۱۹۳ هزار تن بود که اکنون به بیش از ۳.۵ میلیون تن افزایش یافته است ضمن اینکه تولید محصولات زراعی استان ۸۰۷ هزار تن بود که به برکت انقلاب اکنون به ۲ میلیون و ۸۵۰ هزار تن رسیده است. -
رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی مازندران با بیان اینکه قبل از انقلاب هیچ کدام از روستاهای مازندران دارای طرح هادی نبودند، گفت: در سایه پیروزی انقلاب اسلامی اکنون ۱ هزار و ۲۹۶ روستای استان از طرح هادی برخوردارند و خدمات ارزنده ای نیز به روستاییان ارایه شده که قابل قیاس با گذشته نیست.
فتحالله پور ادامه داد: در اوایل انقلاب تنها ۱۳۰ مرکز بهداشتی و درمانی به مردم خدمات ارایه می کردند که اکنون این آمار به ۲۷۰ مرکز افزایش یافته است ضمن اینکه تعداد کتابخانه های عمومی نیز از ۲۵ به ۱۱۶ کتابخانه افزایش یافته است.
وی افزایش ۴۸ مکان ورزشی روباز به ۳۵۸ و ۴۲۷ مکان سرپوشیده به ۲ هزار و ۴۸۹ مکان را ازدیگر خدمات و دستاوردهای ارزشمند انقلاب اسلامی ایرنا در مازندران ذکرکرد.
این مقام مسوول گفت: به برکت انقلاب اسلامی، تعداد پست های انتقال برق از ۱۳ به ۳۲ پست افزایش یافت ضمن اینکه قبل از پیروزی انقلاب تنها به چهار شهر گازرسانی شده بود که در سایه دستواردهای نظام و خدماتی که به مردم ارایه کرده است اکنون تمام شهرهای استان از نعمت گاز طبیعی بهره مند هستند و شمار مشترکان گاز نیز از ۹ هزار و ۳۳۶ مشترک به یک میلیون و ۵۶۴ هزار مشترک افزایش یافته است.
فتح الله پور بیان کرد: تا قبل از انقلاب مازندران تنها از ۲ فروگاه بهره مند بود که این تعداد اکنون به سه فرودگاه و تعداد بنادر این استان نیز از یک به سه بندر افزایش یافته است.
وی با بیان اینکه نرخ بیکاری استان در پیروزی انقلاب ۳۶ درصد بود که در پاییز امسال به ۵.۱ درصد کاهش یافت ضمن اینکه به برکت انقلاب رشد اقتصادی چهار درصدی در ۲ سال گذشته در مازندران محقق شد و این روند باید در سالجاری هم اتفاق بیفتد.
فتح الله پور ادامه داد : یکی از کارهای بسیار مهمی که در ۲ سال اخیر در مازندران انجام شد، بحث سرمایه گذاری است و یکی از مهمترین پروژه های سرمایه گذاری در استان نیز در حوزه صنعت برق است که منابع مالی مورد نیاز آن از طریق فاینانس تامین خواهد شد.
این مقام مسئول به اشاره به سفر استانی رییس جمهور به مازندران افزود: برای اجرای ۱۷۶ مصوبه این سفر ۱۷۸ هزار میلیارد ریال اعتبار در نظر گرفته شده است که ۵۰ درصد منابع آن از محل بودجه عمومی تامین خواهد شد.
فتح الله پور یادآورشد: تکمیل سد های انحرافی، سد های لاستیکی و تصفیه خانه ساری نیز از طرح های مهم استان است که به برکت انقلاب اسلامی در مازندران به بهره برداری رسیده است.
وی با بیان اینکه در حوزه فاضلاب افتتاح بخش لجن خط جریان اول فاضلاب شهر بابل و احداث خط انتقال فاضلاب شهر ساری را داشتیم، بیان کرد: ارتقای کیفی مدور اول و احداث مدور دوم تصفیه خانه فاضلاب شهرهای مازندران نیز به سرانجام رسید.
رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی مازندران، افتتاح زیرگذر شهید مهدوی در محور سوادکوه که به عنوان یکی از گره های ترافیکی این محور بود، قطعه دوم آزاد راه تهران شمال و تقاطع غیرهمسطح میدان هزار سنگر آمل را از جمله طرح های افتتاحی در حوزه حمل و نقل مازندران به برکت انقلاب اسلامی ذکرکرد.
به گفته فتح الله پور، تکمیل و راه اندازی بیمارستان رازی قائمشهر و بیمارستان تنکابن، تجهیز سرخانه انتقال خون غرب استان در تنکابن، تکمیل بخش ناباروری بیمارستان خاتم الانبیا بهشهر و نوین درمانی امیرکلا بابل را از جمله طرح های مهم در بخش بهداشت و درمان مازندران ذکر و بر لزوم تامین اعتبارتا مورد نیاز برای تکمیل این طرح ها تاکید کرد.
وی تکمیل طرح های آموزشی را از کارهای بسیار مهم در ۲ سال اخیر ذکرکرد و گفت: یکی از بزرگترین پروژه ها، مجتمع آموزشی ۲۴ کلاسه ساری است.
نظر شما