به گزارش ایرنا، در بسته خبری پیش رو مهمترین اخبار ۲۴ ساعت گذشته را باهم مرور میکنیم ،امروز سرویس جامعه خبرگزاری ایرنا با اخبار مختلفی از حوزه اجتماعی ایران همراه بود که گزیده این اخبار را میتوانید در ادامه بخوانید.
انقلاب در نظام سلامت
افزایش تعداد بیمارستانها و مراکز درمانی، توسعه بهداشتی، افزایش امید به زندگی و کاهش مرگ و میر کودکان زیر یک سال و کاهش مرگ و میر مادران، رشد تعداد پزشکان و متخصصان حوزه سلامت، رشد دانشگاههای علوم پزشکی و ارتقای تجهیزات پزشکی و درمانی تنها بخشی از دستاوردهای انقلاب اسلامی در حوزه پزشکی و بهداشت محسوب میشود.
پیروزی انقلاب اسلامی مردم ایران در بهمن ۱۳۵۷، پیشرفتهای چشمگیری در زمینههای مختلف به ارمغان آورد. یکی از این پیشرفتها، در حوزه بهداشت رقم خورد. براساس آمار، بعد از پیروزی انقلاب اسلامی، در حوزههای مختلف از جمله بهداشت و سلامت، پیشرفتهای فراوانی حاصل شده است.ادامه گزارش را اینجا بخوانید.
کاهش تنوع ژنتیکی گونههای حیاتوحش در دهه ۴۰ و ۵۰/تکثیر گونههای ارزشمند بعداز انقلاب
معاون محیط طبیعی و تنوعزیستی سازمان حفاظت محیطزیست گفت:تقریباً از اواسط دهه ۳۰ سلاحهای پیشرفته، جیپها و موتورهای بیابانرو پیدا و از همان زمان تعداد زیادی از گونههای دشتی شکار شدند، عمده شکار این گونهها از جمله آهو، جبیر و گورخر ایرانی در دهه ۴۰ و ۵۰ اتفاق افتاد و بخش زیادی از تنوع ژنی جمعیت این گونهها را طی این دو دهه از دست دادیم.
حسن اکبری درباره حفاظت از حیات وحش در دوران پس از انقلاب اسلامی با اشاره به شکار تعداد زیادی از گونه های دشتی در دهه ۴۰ و ۵۰ در کشور افزود: این گونهها در دشتها زندگی میکردند و بیشتر در دسترس بودند و همین باعث میشود که بخش زیادی از آنها در همان سالها شکار شوند.ادامه خبر را اینجا بخوانید.
معتادین متجاهر باید صاحب حرفه شوند
فرمانده کل انتظامی کشور با تاکید بر توانمندسازی معتادان متجاهر گفت: باید این معتادان پس از درمان صاحب حرفه و شغل شوند.
سردار احمدرضا رادان در همایش روسای پلیس مواد مخدر کشور بر اشتغالزایی معتادان تاکید کرد و گفت: تنها از طریق مهارت و کسب و کار می توان چرخه اعتیاد را کنترل و ریشه کن کرد.ادامه خبر را اینجا بخوانید.
تامین اجتماعی با بیش از ۱۱هزار تخت فعال خدمات رایگان درمانی ارایه میدهد
مدیرکل درمان مستقیم سازمان تأمیناجتماعی گفت: این سازمان با در اختیار داشتن ۱۱ هزار و ۵۹۳ تخت فعال در ۸۴ مرکز درمانی بستری، خدمات رایگان به بیمهشدگان ارائه میدهد.
مهدی ناقوسی افزود: بخش درمان سازمان تأمیناجتماعی با در اختیار داشتن ۱۱ هزار و ۵۹۳ تخت فعال بیمارستانی، پس از دانشگاههای علوم پزشکی کشور، بیشترین تعداد تختهای بیمارستانی را در مراکز درمانی ملکی خود برای ارائه خدمات درمانی به بیمهشدگان در اختیار دارد که در سال ۱۴۰۱ در مجموع تعداد بستریشدگان در این مراکز بالغ بر یک میلیون نفر است.ادامه خبر را اینجا بخوانید.
تدوین قانون حفاظت از خاک هدیه انقلاب اسلامی به نسلهای بعد
مدیرکل دفتر حفاظت و مدیریت زیست محیطی آب و خاک سازمان حفاظت محیط زیست گفت: از مهمترین تفاوتها در زمینه محیطزیست در دوران قبل و بعد انقلاب اسلامی، تدوین و تصویب قوانین تخصصی محیطزیست است و یکی از این قوانین مترقی که پس از انقلاب تدوین و ابلاغ شد، قانون حفاظت از خاک است.
لادن رضی کردمحله در رابطه با خط مشیها و سیاستگذاری در حفاظت از خاک قبل و بعد از انقلاب اسلامی اظهار داشت: قانون حفاظت از خاک که در سال ۱۳۹۸ ابلاغ شد دارای ۲۶ ماده است و به موضوعات تخصصی مربوط به مدیریت، حفاظت و بهره برداری پایدار خاک کشور میپردازد، در این قانون ۲ چالش اصلی آلودگی و تخریب خاک مدنظر قرار گرفته و راهکارهای حقوقی - قضایی، فنی و تخصصی در پایش، کنترل و بازسازی خاکهای آلوده و تخریب شده ارائه شده است.ادامه خبر را اینجا بخوانید.
محکومیت ۲۳۹ هزار میلیارد ریالی متخلفان/هشدار تعزیرات به تاکسیهای اینترنتی
سخنگوی سازمان تعزیرات حکومتی گفت: از ابتدای امسال تاکنون، متخلفان میزان ۲۳۹ هزار میلیارد ریال محکومیتهای قطعی داشتند که مجموع محکومیتها در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته بیش از سه برابر افزایش یافته است.
محمدعلی اسفنانی در نشست خبری ضمن گرامیداشت آغاز چهل و ششمین سال پیروزی انقلاب اسلامی، اظهار داشت: از ابتدای سال تاکنون، موجودی پرونده در حوزه کالا و خدمات، بهداشت، قاچاق کالا و ارز ۱۳هزار و ۷۵۰ فقره بوده است که در مقایسه با مدت مشابه سال قبل ۳۹ درصد کاهش داشته است.ادامه خبر را اینجا بخوانید.
آمادهسازی باشگاه دانش پژوهان در ۱۰۰ روز /۶۴ درصد فضاهای آموزشی در روستاها ساخته شد
رییس سازمان نوسازی مدارس کشور گفت: به دنبال دستور رییس جمهور برای احیای باشگاه دانش پژوهان جوان، عملیات اجرایی ساختمان مرکزی آن در کمتر از ۱۰۰ روز انجام و در سومین روز دهه فجر در اختیار جامعه دانش آموزی نخبه کشور قرار گرفت.
توسعه و تجهیز مدارس کشور، حمیدرضا خان محمدی با اشاره اقدامات این سازمان برای توسعه فضاهای آموزشی کشور اظهار داشت: موفقیتهای حوزه مدرسه سازی در دولت سیزدهم سبب شده تا وزیر آموزش و پرورش بارها بر این نکته تاکید داشته باشد که دولت سیزدهم کشور را به کارگاه مدرسه سازی تبدیل کرده است.ادامه خبر را اینجا بخوانید.
فروش اینترنتی دارو به سلامت جامعه آسیب میزند/ احتمال سرقت اطلاعات بیماران
رییس انجمن داروسازان ایران گفت: فروش اینترنتی دارو از طریق فضای مجازی به سلامت مردم آسیب وارد میکند و مخالف آن هستیم زیرا به ازای هر سه هزار نفر جمعیت یک داروخانه در کشور وجود دارد و دسترسی مردم به این مراکز خوب است.
شهرام کلانتری در افتتاحیه سمینار سه روزه دارو درمانی بیماریهای غیرواگیر در هتل المپیک تهران افزود: در جلساتی که با مسئولان درباره فروش اینترنتی دارو داشتیم، آنها را متقاعد کردیم که دارو مانند کالاهای دیگر نیست که بتوان آن را از طریق اینترنت عرضه کرد.ادامه خبر را اینجا بخوانید.
ایجاد ۷۱۹ کانون فعال یاریگران زندگی در دانشگاهها
مدیرکل دفتر فرهنگی و پیشگیری ستاد مبارزه با موادمخدر از ایجاد ۷۱۹ کانون فعال یاریگران زندگی در دانشگاهها خبر داد و گفت: با حمایت ستاد و مشارکت مؤثر دستگاههای همکار و مرتبط، برنامههای مبتنی بر پیشگیری اولیه از اعتیاد در محیطهای هدف برگزار شد.
محمدهادی عسکری با اشاره به اهم اقدامات حوزه فرهنگی و پیشگیری ستاد در نه ماهه امسال افزود: ستاد در اجرای اسناد قانونی مبارزه با مواد مخدر و همچنین توجه به اتخاذ استراتژی متوازن و بهکارگیری رویکرد اجتماعی در امر مبارزه با مواد مخدر و روانگردانها ذیل طرح «یاریگران زندگی» تلاش میکند تا ضمن محور قرار دادن اصل پیشگیری و با آگاهی بخشی و ایجاد حساسیت اجتماعی در محیطها و گروههای مختلف هدف برای پیشبرد امر خطیر پیشگیری از مصرف مواد مخدر و روانگردانها تفاهمنامههای متعددی با دستگاههای عضو و مرتبط با ستاد منعقد کند تا بر اساس تعریف کار و مبتنی بر وظایف ذاتی دستگاهها از فعالیتهای ویژه، تأثیرگذار و گفتمانساز حمایت شود؛ و ضمن صیانت از جمعیت سالم جامعه و بر اساس راهکارهای علمی، استاندار، اجتماعمحور و مردم پایه مانع از ورود اقشار مختلف به چرخه مخرب و ویرانگر اعتیاد شود.ادامه خبر را اینجا بخوانید.
۴۸ درصد استخدامهای حوزه سلامت مربوط به پرستاران است
معاون پرستاری وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: از مجموعه مجوزهای استخدامی که از سال ۹۸ آغاز شده ۴۸ درصد از مجوزها به گروه پرستاری اختصاص داده شده که با توجه به ظرفیت تختهای بیمارستانی نیاز به ترمیم دارد.
عباس عبادی در نشست خبری به مناسبت دهه فجر که در ستاد وزارت بهداشت برگزار شد، افزود: براساس قانون تبدیل وضعیت ایثارگران بیش از ۲۰ هزار نفر از گروه پرستاری بودند که از این طریق جذب شدند و از ۲۵ هزار نفر مجوز استخدام در مهر ماه امسال ۵۰ درصد مربوط به گروه پرستاری بود که تلاش می شود تا پایان سال این افراد به کارگیری شوند.ادامه خبر را اینجا بخوانید.
پرهیز از بازداشت غیرضروری مدیران شرکتهای تولیدی و صنعتی
رئیس کل دادگستری استان تهران با تاکید بر پرهیز مجدانه مجموعه قضایی استان تهران از بازداشت غیرضروری مدیران واحدها و شرکتهای تولیدی و صنعتی با اعمال نظارتهای حداکثری، از تشکیل شناسنامه حمایتی برای این واحدها خبر داد و گفت: پروندههای مرتبط با واحدهای تولیدی ۳۰۰ درصد کاهش یافته است.
علی القاصی مهر در نشست مشترک ستاد اقتصاد مقاومتی دادگستری کل استان تهران و شورای گفتوگوی دولت و بخش خصوصی اظهار داشت: واکاوی در تاریخ انقلاب اسلامی نشاندهنده استقلال، اقتدار و پیشرفت کشور در حوزهها و ساحتهای مختلف است و دستاوردهای حاصل از پیروزی انقلاب اسلامی و حاکمیت نظام مقدس جمهوری اسلامی سبب شد تا معادلات استکبار جهانی برهم زده شود.ادامه خبر را اینجا بخوانید.
بیش از چهار میلیون مددجو تحت پوشش کمیته امداد/تدوین نسخه نهضت مسکن ملی ویژه محرومان
معاون حمایت و سلامت خانواده کمیته امداد امام خمینی (ره) گفت: چهار میلیون و ۹۷۰ هزار نفر تحت پوشش خدمات حمایتی کمیته امداد قرار دارند و قرار است تا نسخه نهضت مسکن ملی به گونهای برای محرومان تدوین شود که بتوانند از این خدمت استفاده کنند.
حسین خدرویسی در نشست خبری با اشاره به طرح نهضت ملی مسکن افزود: به لحاظ اینکه تعداد اقساط و آورده اولیه و پرداخت اقساط برای مددجویان مقداری مشکل است، در این راستا رییس کمیته امداد مکاتبات متعددی با رییس جمهور و مجلس شورای اسلامی انجام داده تا نسخه نهضت مسکن ملی به گونهای برای محرومان تدوین شود که بتوانند از این خدمت استفاده کنند.ادامه خبر را اینجا بخوانید.
باشگاه دانشپژوهان جوان از ادغام تا احیا/عاملی که سبب میل مهاجرت در نخبگان شد
پانزدهم بهمن جشن احیای باشگاه دانش پژوهان جوان در حالی با حضور رییس جمهور برگزار شد که این سازمان از زمان تاسیس اولیه در سال ۷۳ تاکنون با فراز و فرودهای بسیاری همراه بوده به طوری که در دهه ۹۰ که از آن به عنوان دوران تاریک باشگاه یاد میشود، به دلیل نبود مرکزی برای حمایت معنوی از نخبگان، با میل به مهاجرت در این قشر روبرو بودیم.
دانش آموزان المپیادی یک درصد از جامعه ۱.۵ درصدی دانش آموزان تیزهوش کشور را تشکیل میدهند و سالانه با تلاش های بسیار خود برای کشور افتخار آفرینی میکنند؛ بنابراین ایجاد مکانی مستقل برای ساماندهی و برگزاری فعالیت های مربوط به این دانش آموزان نخبه اهمیت بسیاری دارد.ادامه گزارش را اینجا بخوانید.
دانشجویان بینالملل دانشگاه علوم پزشکی صاحب پرونده سلامت میشوند
معاون بینالملل دانشگاه علوم پزشکی ایران، از آغاز برنامه تشکیل پرونده شناسنامه سلامت برای بیش از ۲ هزار دانشجوی بینالملل این دانشگاه خبر داد و گفت: این برنامه در راستای مسئولیتپذیری اجتماعی دانشگاه در قبال زیست دوران دانشجویی این دانشجویان برای نخستینبار در کشور انجام میشود.
مهدی مقتدایی، در مراسم آغاز برنامه تشکیل پرونده شناسنامه سلامت دانشجویان بینالملل، با بیان اینکه در این برنامه سلامت روان و جسم نودانشجویان و دانشجویان شاغل به تحصیل دیگر کشورها پایش و ارزیابی میشود، اظهارکرد: اجرای این برنامه از امروز ۱۶ بهمن ۱۴۰۲ کلید خورد و تا اردیبهشت ۱۴۰۳ ادامه خواهد داشت.ادامه خبر را اینجا بخوانید .
اگر قصد دنبال کردن اخبار گروه جامعه ایرنا به صورت کامل در حوزههایی مانند محیط زیست، زنان و خانواده، رفاه و تأمین اجتماعی، حقوقی و قضایی، آموزش و پرورش، بهداشت و سلامت، هلال احمر، اورژانس، انتظامی و حوادث، بهزیستی، مسائل و آسیبها و مدیریت بحران را دارید، پیشنهاد میکنیم هر روز سری به این سایت https://www.irna.ir/service/society بزنید.
نظر شما