به گزارش ایرنا از روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی ایران، دکتر محمد امین حرمشاهی در رابطه با اختراع مهندسی خود که مطابق نیاز روز افزون مردم است افزود: دستگاه بیوراکتور هوشمند برای شرکتهای دانش بنیان تولیدکننده محصولات بافت ساخته در تولید محصولات با کیفیت و با هزینه کم بسیار موثر است. همچنین محققینی که در زمینه سلول زدایی از بافتها و بازنشانی سلولها روی بافت مطالعه میکنند، میتوانند با این دستگاه کیفیت مطالعات خود را ارتقا دهند.
وی به معرفی و بیان ویژگی های مثبت اختراع خود پرداخت و گفت: سلول زدایی از بافت ها و بازنشانی سلول ها روی بافت های سلول زدایی شده روش های سخت و زمانبری هستند و به دلیل اینکه بسیار به مهارت و تجربه کاربر متکی هستند انجام آن ها و نیز تکرارپذیری این روش ها با مشکلاتی روبرو است که این دستگاه هوشمند جدید، انجام هر دوی این پروسه ها را تسهیل کرده و مشکل عدم تکرارپذیری را به حداقل میرساند.
حرمشاهی امکان هدایت از راه دور دستگاه را مزیت دیگر این دستگاه برشمرد که به کاربر امکان می دهد از خارج آزمایشگاه پروسه را هدایت کند و همزمان فعالیت دیگری را نیز انجام دهد.
عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی ایران ادامه داد: این امر در شرکت های تولید کننده محصولات مهندسی بافت، هزینه نیروی انسانی را به شکل قابل توجهی کاهش داده و کیفیت محصولات را ارتقا می بخشد.
وی اظهار داشت: حذف موفق سلولها به نحوی که ساختار طبیعی بافت و مولکول های ارزشمند درون آن با کمترین تغییرات ممکن حفظ شوند موضوع پر چالشی است که همواره مورد توجه محققین قرار داشته است.
به گفته این مخترع، بازنشانی سلول ها روی بافت سلول زدایی شده موضوع مهم دیگری است که انجام موفق آن ضامن دستیابی به نتیجه مورد انتظار است. بنابراین در پی تولید دستگاهی بودیم که این مشکلات را به حداقل برساند.
مخترع و عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی ایران اظهار داشت : دستگاه تولید شده تستهای فنی را با موفقیت پشت سر گذاشته و پروسه ثبت احتراع آن در حال انجام است تا به زودی به بازار مصرف معرفی شود. این دستگاه نمونه داخلی ندارد و در جهان نیز تا جایی که مطالعات ما نشان میدهد بیوراکتورهای تولید شده برای این منظور، قابلیت این دستگاه را ندارند.
وی با تاکید بر اینکه با تمرکز بر بازاریابی بین المللی و رفع برخی موانع می توان به ارزآوری این دستگاه امیدوار بود، افزود: برای ورود به بازارهای بین المللی موانعی وجود دارد که در حال برنامه ریزی برای رفع آن هستیم.
حرمشاهی در بیان مشکلات نظام پژوهشی از مشخص نبودن اولویت های پژوهشی و عدم اعتماد مصرف کنندگان سخن گفت و افزود : بسیاری مطالعات به جای اینکه از یک الگو برای دستیابی به هدف پیروی کنند مشغول دوباره کاری هستند. یکی دیگر از مشکلات ما عدم اعتماد مصرف کنندگان داخلی به محصولات تولید داخل است. به نظر می رسد برگزاری جلسات مشترک بین تولیدکنندگان و مصرف کنندگان با حمایت دانشگاه می تواند در این زمینه راهگشا باشد.
وی هدف بعدی خود را کار بر زخم های دیابتی بیان کرد و ادامه داد: تیم ما اکنون مشغول کار بر روی طراحی و تولید محصولات مشابه و دستگاه هایی با تکنولوژی و امکان بهره وری بالا است و انتظار داریم ظرف چند ماه آینده علاوه بر دستگاه سلول زدایی، محصولات دیگری را آماده عرضه به بازار مصرف کنیم.
این استاد دانشگاه ادامه داد: کار بر روی محصولات مهندسی بافت در زمینه ترمیم زخم های دیابتی و نیز محصولات آزمایشگاهی برای تسهیل مطالعات محققین داخل کشور از دیگر برنامه هایی است که با جدیت دنبال می کنیم.
نظر شما