به گزارش ایرنا، ۲ ملیپوش شنای ایران برای حضور در بیست و یکمین دوره مسابقات شنا قهرمانی جهان که طی روزهای ۲۲ الی ۲۹ بهمن به میزبانی قطر برگزار میشود، راهی شهر دوحه میشوند.
گامر دیلانچیان روز چهارشنبه در گفتوگو با خبرنگار ورزشی ایرنا، درباره این اعزام اظهار داشت: سه شناگر داشتیم که سهمیه ورود به مسابقات جهانی را کسب کرده بودند. در ماههای اخیر عملکرد و روند این شناگران را بررسی کردیم و پس از آن مهرشاد افقری و سامیار عبدلی را اعزام خواهیم کرد. هومر عباسی نیز سومین سهمیهدار مسابقات جهانی بود اما محدودیتها باعث شد فقط ۲ شناگر که روند بهتری داشتند را اعزام کنیم. البته ماده شنای تخصصی هومر عباسی المپیکی نیست.
وی با اشاره به روند مهرشاد افقری، عنوان کرد: مهرشاد در ۱۰۰ متر پروانه نماینده ایران و همیشه یکی از شناگران تاپ کشور بوده است. شاید بتوان گفت او یکسال افت داشت و یا در بازیهای آسیایی نتوانست آنطور که باید حاضر شود. دلیل این مساله تنها شرایط آمادگی بدنی نبود، زیرا انتظار از وی خیلی بالا رفت و به مراتب فشاری بیشتری به او وارد شد. این میزان استرس برای هر ورزشکاری میتواند مخرب باشد. مهرشاد حتی رکورد واقعی خودش را نیز نتوانست در هانگژو به ثبت برساند اما این بار با تجربه بیشتر و آمادگی بهتر حاضر خواهد شد و نتیجه نیز متفاوت میشود.
سرمربی تیم ملی شنا در مورد سامیار عبدلی، گفت: وی سریعترین شناگر ایران و در حال حاضر با تمرین در آلمان، فاصله خوبی با دیگر رقبا ایجاد کرده است. لژیونر شنای ایران با توجه به پیشرفتی که دارد، یکی از بزرگترین امیدهای کسب سهمیه المپیک است. از نظر علمی شنای تخصصی هر ورزشکار بعد از سن بلوغ مشخص میشود؛ سامیار در گذشته در شنای قورباغه رقابت میکرد اما در حال حاضر بهترین شناگر کرال است. وی به تازگی رکوردهای زیادی را جابهجا کرده و میتواند در رقابتهای جهانی و کسب سهمیه المپیک نیز عملکرد درخشانی داشته باشد.
دیلانچیان با تاکید بر راه سختی که پیشروی تیم ملی شنای ایران است، خاطرنشان کرد: در این دوره از مسابقات جهانی فکر نمیکنم به مدال و سهمیه برسیم. سطح این رقابتها تا حدی بالاست که مدالآورانش حتی در المپیک نیز میتوانند صاحب عنوان شوند. رسیدن به سهمیه المپیک بسیار سختتر از قبل شده و رکورد مورد نیاز در هر رشته را شاید تنها کمتر از ۱۵ نفر بتوانند، بدست آورند. قبلا در هر شته ۳۰ نفر سهمیه میگرفتند اما کم شدن سهمیهها کار را سخت کرده است. درصد کسب سهمیه در این مسابقات پایین است و در دورههای گذشته نیز در آخرین لحظات به سهمیه رسیدیم.
وی تاکید کرد: با تمام این اوصاف، کسب سهمیه جزو بزرگترین اهداف ماست. شاید نتوانیم در قطر، سهمیه المپیک بگیریم اما تا اوایل تیرماه برای رسیدن به سهمیه، فرصت داریم. بعد از مسابقات جهانی، پیکارهای قهرمانی آسیا (فیلیپین) نیز برگزار میشود که کسب سهمیه در آن امکانپذیر است. برای سال آینده نیز باید منتظر نهایی شدن تقویم فدراسیون جهانی باشیم تا تعدادی مسابقه را برای حضور انتخاب کنیم.
سرمربی تیم ملی شنا در خصوص مشکلات موجود نیز گفت: برخی کارها برای جذب اسپانسر صورت گرفته اما برای سال آینده باید به دنبال بیش از اینها باشیم. سخت افزار و مشکلات اقتصادی بزرگترین، چالش ما است. در حال حاضر استخر مجموعه ورزشی آزادی محل برگزاری مسابقات و اردوی تیم ملی، تا حدی سرد است که مربیان با کاپشن حضور پیدا میکنند و شناگران از سرما میلرزند. فقط میتوانیم امیدوار باشیم که شناگران سرما نخورند تا از روند آمادهسازی دور نمانند. این تنها استخر استاندارد است و امیدوارم در آینده بیشتر از اینها امکانات داشته باشیم.
وی ادامه داد: شرکت توسعه باید به این مشکلات ورود کند، اما میترسیم که برای تعمیرات، استخر را از ما بگیرند و دیگر پس ندهند. امیدوارم حمایتهای بیشتری از ما شود که نتایج بهتری کسب کنیم.
نظر شما