به گزارش سهشنبه ایرنا از طلوع نیوز، ذبیحالله مجاهد سخنگوی طالبان با تاکید بر اینکه اوضاع کنونی افغانستان عادی است و نیازی به نماینده ویژه ندارد، خاطرنشان کرد: «این یک گام غیرضروری است و بر اساس قوانین سازمان ملل متحد هم لزومی ندارد و ما هم نیاز به این نماینده نمیبینیم. شاید آنان میخواهند افغانستان را کشوری مواجه با بحران یا کشوری در حالت جنگی عنوان کنند که این نیت خوبی نیست.»
همزمان سرپرست کرسی نمایندگی دائمی افغانستان در سازمان ملل، گماشتن نماینده ویژه ملل متحد برای افغانستان را بخشی از صلاحیتهای دبیرکل این سازمان عنوان کرد.
نصیراحمد فایق اذعان کرد نماینده ویژه سازمان ملل مسوولیت ارزیابی مستقل از جمله ایجاد دولت مشروع در افغانستان، شکست بنبست سیاسی و ایجاد اجماع بینالمللی درباره افغانستان را بر عهده خواهد داشت.
فایق گفت: «وظیفه این نماینده خاص تحقق و پیشبرد همان مسائل مربوط به ایجاد اجماع بینالمللی در قدم اول و در وهله دوم ایجاد یک دولت مشروع و ملی که افغانستان بتواند دوباره در جامعه بینالملل ادغام شود.»
واحد فقیری آگاه مسایل سیاسی در این باره گفت: «این نماینده میتواند راه مذاکرات بین افغانها را هموار کند. همه میدانیم مشکل افغانستان داخلی و میان افغانستانیها است و تا زمانیکه میان افغانها اجماع ایجاد نشود، مشکل افغانستان حل نمیشود.»
امانالله هوتکی یکی دیگر از آگاهان سیاسی گفت: «اگر سازمان ملل میخواهد مشکل افغانستان را حل کند باید با طالبان به توافق برسد بعد آن نماینده را تعیین کند چرا که طالبان خودش یکی از طرفین محسوب میشود.»
اعضای شورای امنیت سازمان ملل در آذرماه قطعنامهای را تصویب کردند که بر اساس آن، دبیرکل سازمان ملل باید فرستادهای برای افغانستان تعیین کند تا توصیههای هماهنگ کننده سازمان ملل متحد برای ادغام مجدد افغانستان با جامعه بینالملل را به پیش ببرد.
نظر شما