به گزارش ایرنا، سال ۹۸ بود که مردم ورزش دوست خراسان شمالی با خرید امتیاز باشگاه فوتبال مقاومت تهران در لیگ دسته دوم تیم دار شدند و هر هفته با ذوق و شوق وصف ناپذیری برای تماشای بازی های این تیم به استادیوم ۱۹ مهر می رفتند.
تیمی که در همان ابتدا هدایتش به مرد پرحاشیه فوتبال ایران سپرده شده بود و مردم خراسان شمالی فکر می کردند، فیروز کریمی یاور خوبی برای دستیابی آنها به رویاهای ورزشی است.
این رویاهای فوتبالی مردم در حد رویا باقی ماند زیرا که کریمی بر خلاف وعده هایش با عملکرد ضعیفش این تیم را به قعر جدول کشاند و با تکیه بر بازیکنان غیر بومی و قراردادهای بی حساب و کتاب، آبستن مشکلات مالی ادامه دار اترک نیز شد.
سازمان همیاری شهرداری های خراسان شمالی نیز به عنوان مالک اولیه این تیم سریعا دست حمایتی خود را از سر این کودک نوپای فوتبال ایران کشید و مالکیتش را به بخش خصوصی سپرد.
سرپرستی اترک به یکی از سرمایه گذاران بجنوردی مقیم تهران سپرده شد اما بعد از چند ماه این مالک نیز اعلام کرد که از پس هزینه های این تیم بر نمی آید و زمزمه واگذاری تیم به استان های دیگر آغاز شد.
هر روز مشکلات مالی اترک نمایان تر و تمرکز این تیم نیز در هر فصل معطوف به ماندگاری در لیگ دسته دوم می شد.
این تیم نه تنها توان خرید بازیکن نداشت بلکه بازیکنان اصلی اش نیز به دلیل عدم پرداخت مطالبات در تمرینات و مسابقات حاضر نمی شدند.
مشکلات مالی تیم تا حدی بود حتی توان اعزام بازیکنان به مسابقات خارج از استان را نداشتند و به مناطق دور دست کشور نیز با اتوبوس اعزام می شدند.
این در حالی است خراسان شمالی رتبه دهم استان های کشور در داشتن واحدهای بزرگ صنعتی با گردش مالی برآوردی ۵۰ هزار میلیارد ریالی در سال را دارد اما انگار سهم این تیم از این منابع صفر بوده است.
بارها مالک این تیم دست کمک به سوی این صنایع دراز کرد و به گفته فوتبالی ها نشست های متعددی با مسوولان صنایع خراسان شمالی برگزار شد اما هر بار به یک بهانه ای پر و بال این کودک نوپای فوتبال را نگرفتند و سرپرستی اش را به پایتخت پاس دادند.
کودکی که با همه اشتباهاتش در بازی ها باز هم مردم دوستش داشتند زیرا که برای مردم عادی نشاط و برای ورزشکاران فوتبالیست انگیزه می آفرید.
هر چه بود زیرسایه برخی بی مهری ها برای همیشه از این استان محروم اما ورزش دوست رفت تا سوت پایان حرفه ای فوتبال این خطه از شمالشرق کشور به صدا درآید و رویای فوتبالی مردمانش نیز در حد رویا بماند.
مالکیت خصوصی بهانهای برای حمایت نکردن
یکی از کارشناسان فوتبال خراسان شمالی می گوید: تیم فوتبال اترک بجنورد با مشکلات متعددی همچون عدم پرداخت مطالبات بازیکنان مواجه و برای رهایی از این بحران نیازمند حمایت صنایع بود.
محمد شاهدی می افزاید: برخی از بازیکنان این تیم از ابتدای فصل حتی ریالی دریافت نکرده بودند بنابراین انگیزه ای برای حضور پر قدرت در بازی ها نداشتند.
کارشناس فوتبال خراسانشمالی ادامه داد: این تیم بومی حتی توان تامین هزینه اعزام بازیکنان به مسابقات در استان های دیگر را ندارد.
وی یادآور می شود: مسوولان ورزشی و هیات فوتبال استان بارها نشست هایی با صنایع و برخی دستگاه های اجرایی خراسان شمالی برای حمایت از این تیم بومی برگزار کرد اما حمایتی از سوی صنایع انجام نشد.
کارشناس فوتبال خراسانشمالی خاطرنشان می کند: مالکیت خصوصی اترک بجنورد تنها بهانه ای بود که برخی صنایع و دستگاه های اجرایی برای عدم حمایت از این تیم مطرح می کنند در حالی که می توانستند از محل مسوولیت های اجتماعی، حامی این تیم باشند.
مدیر اجرایی تیم اترک بجنورد نیز می گوید: بسیاری از بازیکنان اصلی این تیم به دلیل عدم پرداخت مطالبات از حضور در بازی های خود داری می کردند.
محمد نامور می افزاید: مطالبات بسیاری از بازیکنان چند وقتی بود که پرداخت نشده و از بازیکنان ذخیره در بازی ها استفاده می شد.
وی ادامه می دهد: این تیم همچنان مشکلات مالی داشت و بازیکنان با اتوبوس به مسابقات اعزام و خسته و بی انگیزه در مسابقات حاضر می شوند.
مدیر اجرایی تیم اترک بجنورد تصریح می کند: کمکی از سوی صنایع خراسان شمالی به این تیم بومی نشد و مشکلات مالی دلیل اصلی عملکرد ضعیف این تیم در لیگ دسته دوم بود.
موافقت ورزش خراسانشمالی با واگذاری اترک
معاون توسعه ورزشی اداره کل ورزش و جوانان خراسان شمالی در این خصوص می گوید: تیم فوتبال اترک خراسان شمالی باشگاه خصوصی محسوب می شد و براساس قانون نمی توان به آن کمک دولتی کرد.
داوود خدابنده می افزاید: مالک باشگاه باید قبل از خرید امتیاز این تیم پیش بینی می کرد که دستگاه های دولتی براساس قانون نمی توانند از باشگاههای خصوصی حمایت کنند.
وی تصریح می کند: با این وجود اداره کل ورزش و امور جوانان خراسان شمالی با همراهی خوب هیات فوتبال استان همواره با این تیم همکاری کرده است و تمامی تلاشش را برای برطرف کردن مشکلات انجام می دهد.
خدابنده ادامه می دهد: زمین چمن و خوابگاه همیشه به صورت رایگان در اختیار بازیکنان این تیم قرار داده شد.
وی تصریح کرد: مالک باشگاه اترک باید بخشی از امتیاز خود را به صنایع واگذار می کرد تا کمبود منابع اعتباری خود را جبران کند.
معاون توسعه ورزشی اداره کل ورزش و جوانان خراسان شمالی تصریح می کند: امتیاز تیم فوتبال اترک بجنورد با اعلام مالک این تیم، هیات فوتبال استان و موافقت این اداره کل واگذار شد.
خدابنده ادامه می دهد: اداره کل ورزش و جوانان خراسان شمالی با احترام به نظر هیات فوتبال استان، موافقت خود را با واگذاری تیم فوتبال اترک اعلام کرد.
وی می گوید: هیات فوتبال خراسان شمالی در خصوص جزییات واگذاری این تیم و انجام امور حسابرسی آن تصمیم خواهد گرفت.
خدابنده بیان می کند: این تیم که پیش از این با نام اترک بجنورد در مسابقات شرکت میکرد، بعد از انجام امور اداری به "ستارگان سرخ آسیا" تغییر نام میدهد.
تیم فوتبال اترک بجنورد این فصل در رقابت های لیگ دسته ۲ کشور، ۱۳ بار به میدان رفت که ماحصل آن هشت شکست، چهار تساوی و یک پیروزی بوده است.
هیات فوتبال خراسان شمالی بیش از ۶ هزار عضو دارد و در خراسان شمالی سه هزار بازیکن در رشته فوتسال و فوتبال سازمان یافته اند.
نظر شما