به گزارش بامداد شنبه ایرنا به نقل از خبرگزاری آناتولی، راسموسن با اشاره به اینکه آژانس امداد و کاریابی سازمان ملل متحد برای آوارگان فلسطینی (آنروا) سازمانی است که توانایی تضمین یک زندگی مناسب برای مردم غیرنظامی در غزه را دارد، خاطرنشان کرد: دانمارک طبق برنامه در ماه مارس نیز به ارائه کمک مالی خود به این سازمان ادامه خواهد داد.
وی با اشاره به اینکه در شرایط کنونی عدم دسترسی به آب بهداشتی، کلینیکها و اماکن انجام واکسیناسیون کودکان باعث به وجود آمدن یک وضعیت فاجعهبار در غزه شده است، یادآور شد: اگر در این وضعیت با قطع کمکهای مالی خود به آنروا، این سازمان را هم ناکارآمد کنیم، مطمئناً در جهت وخامت هرچه بیشتر وضعیت انسانی در غزه گام برداشتهایم.
وزیر خارجه دانمارک در ادامه با بیان اینکه مجازات دستهجمعی ساکنان غزه راه حل مناسبی برای بحران پیچیده منطقه نیست، خاطرنشان کرد: در مورد آنروا هم اینکه به بهانه عضویت چند نفر از اعضای این سازمان در حماس، کل آن را زیر سوال برده و کمکهای خود را به این سازمان را قطع کنیم، یک نوع مجازات جمعی محسوب شده و قابل پذیرش نیست.
راسموسن اقدام برخی از کشورها در واکنش به طرح ادعای عضویت چند تن از اعضای آنروا در حماس را صرفاً یک حرکت سیاسی دانست و تاکید کرد: ابتدا باید صحت و سقم اتهامات علیه کارمندان آنروا به دقت بررسی شود تا بعد بتوان درباره آن دست به اقدامات لازم زد اما متأسفانه شاهد بودیم که کشورهایی که پیشتر متعهد شده بودند در سال جاری به سازمان آنروا کمک مالی کنند، به صرف مطرح شدن این ادعای ثابت نشده، به راحتی کمکهای خود به سازمانی به این وسعت و اهمیت که حدود ۳۰ هزار کارمند دارد و ۱۳ هزار نفر از این کارمندان در غزه هستند را به حالت تعلیق درآوردهاند.
وزیر خارجه دانمارک با اشاره به نشست مشترکی که با همتایان خود از هلند، سوئد، آلمان و فرانسه داشته است، یادآور شد: در این نشست به آنها هشدار دادم که در صورت شکست آنروا، باید در انتظار انفجار بحران غزه باشیم.
به گزارش ایرنا، تاکنون شماری از کشورهای اروپایی کمکهای مالی خود را به آنروا در پی اتهامپراکنی رژیم صهیونیستی علیه این نهاد بینالمللی به حالت تعلیق درآوردهاند.
هفته پیش یک مقام ارشد سازمان ملل اعلام کرد که مقامات صهیونیستی اطلاعاتی را در مورد ادعای دخالت چند کارمند آنروا در حملات ۷ اکتبر در اختیار این نهاد قرار دادهاند که تحقیقات درباره این افراد آغاز شده است.
در همین حال، «سیگرید کاگ» هماهنگکننده کمکهای بشردوستانه سازمان ملل در غزه و امور فلسطینیان در این باره، گفت: آنروا را نمیتوان جایگزین کرد و این آژانس همچنان برای غزه حیاتی است.
نظر شما