به گزارش ایرنا از روابط عمومی جشنواره موسیقی فجر، بزرگداشت استادان فضل الله توکل آهنگساز نوازنده سنتور، درویش رضا منظمی آهنگساز نوازنده و مدرس ساز کمانچه و ویولن و همایون رحیمیان موسیقیدان، نوازنده و رهبر ارکستر در آیین پایانی سی و نهمین جشنواره بینالمللی موسیقی فجر برگزار میشود.
استاد فضل الله توکل آهنگساز، نوازنده سنتور و شاعر متولد ۱۴ آبان ۱۳۲۱ در تهران است. او که از شاگردان علی تجویدی و حسین یاحقی است، در ارکسترهایی همچون رادیو و گلها به نوازندگی پرداخته است و اجراهای متعدد تکنوازی در برنامههای یک شاخه گل، گلهای رنگارنگ، برگ سبز و گلهای جاویدان داشته است. همنوازیهای سنتور و ویولن توکل با پرویز یاحقی و یا اسدالله ملک نقش مهمی در گسترش همنوازی این سازها در موسیقی معاصر ایران داشته است.
توکل آثار متعددی را با صدای اکبر گلپایگانی ضبط و منتشر کرده است که از جمله آنها میتوان به قهر و ناز، مست عشق و عقیق اشاره کرد.
در سالهای اخیر مجموعه «عمری عاشقانه نوشتم» و «عمری عاشقانه نواختم» نیز در قالب کتاب و آلبوم موسیقی به سرپرستی این هنرمند روانه بازار شده است. توکل دارای مدرک درجه یک هنری از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی است.
استاد درویش رضا منظمی آهنگساز، نوازنده و مدرس ساز کمانچه و ویولن از شاگردان بنام استاد حسین یاحقی است. منظمی یادگیری کمانچه را ابتدا به صورت خودآموز و سپس نزد اساتیدی همچون حسین یاحقی و علی اصغر بهاری به انجام رسانید و پس از قبولی در دانشکده هنرهای زیبای دانشگاه تهران، مبانی موسیقی دستگاهی را نزد نورعلی برومند و داریوش صفوت آموخت.
آشنایی و همکاری منظمی با محمدرضا لطفی در شکلگیری گروه شیدا و اجراهای متعددی همچون چهره به چهره در دهه پنجاه نقش اساسی داشت. بازگشت منظمی در اوایل دهه شصت به خرمآباد باعث گسترش آموزش کمانچه در این شهر شد و سپس در دهه هفتاد با دعوت دانشکده هنرهای زیبا منظمی پس از دریافت مدرک کارشناسی ارشد به عضویت هیات علمی دانشگاه تهران درآمد.
آلبومهایی همچون در خیال و مقام صبر حاصل همکاریهای او در دهه هفتاد با محمدرضا شجریان و پرویز مشکاتیان است. انتشار آلبومهای تکنوازی کمانچه، معاونت آموزشی دانشکده هنرهای زیبا، ریاست این دانشکده و عضویت در شورای عالی شعر و موسیقی صدا سیما از جمله تجربههای حرفهای منظمی است.
استاد همایون رحیمیان موسیقیدان، نوازنده و رهبر ارکستر از هنرمندان مطرح موسیقی کلاسیک در ایران به شمار میرود. رحیمیان ویولن را از ۱۰سالگی نزد واهه خوجایان آغاز و سپس از هنرستان عالی موسیقی فارغ التحصیل شد. او نزد اساتیدی همچون فریدون ناصری، مصطفی کمال پورتراب، حسین ناصحی و مرتضی حنانه کار کرده و در سالهای جوانی در ارکستر مجلسی رادیو و تلویزیون و ارکستر سمفونیک هلند به نوازندگی پرداخته است.
کنسرت مایستری ارکستر سمفونیک صدا سیما و ارکستر سمفونیک تهران و ارکستر ملی، عضویت ارشد در شورای کارشناسی واحد موسیقی و شورای عالی موسیقی سازمان صدا و سیما، آهنگسازی بیش از یکصد قطعه موسیقی شامل قطعات مارش و نظامی تدریس در دانشگاه هنر و هنرستان موسیقی دختران و هنرستان صدا و سیما تنها بخشی از کارنامه حرفهای اوست.
رحیمان دارای مدرک درجه یک هنری است و بیش از پنج آلبوم موسیقی و صدها ترانه را با صدای خوانندگانی همچون حسامالدین سراج، بیژن خاوری، مهرداد کاظمی و محمد معتمدی آهنگسازی و تنظیم کرده است. رحیمیان هم اکنون رهبر دایم ارکستر ملی ایران است.
سی و نهمین جشنواره بینالمللی موسیقی فجر به همت دفتر موسیقی معاونت امور هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، توسط انجمن موسیقی ایران با همکاری بنیاد رودکی به دبیری رضا مهدوی از ۲۳ تا ۲۸ بهمن امسال در بخشهای رقابتی (جایزه باربَد) و غیررقابتی همزمان در تهران و استانهای دیگر برگزار میشود و جایزه ترانه، جایزه موسیقی و رسانه، بخش سرود و نشستهای پژوهشی برنامههای دیگر این دوره از جشنواره است.
نظر شما