ایران جزو ۵ کشور برتر سازنده توربین نیروگاهی در جهان

تهران - ایرنا -تلاش متخصصان داخلی در سال‌های پس از پیروزی انقلاب اسلامی موجب شده است تا ایران در میان پنج کشور برتر سازنده توربین نیروگاهی جهان قرار بگیرد و بیش از ۹۱ درصد قطعات مورد نیاز صنعت نیروگاهی خود را بومی‌سازی کند.

به گزارش ایرنا از شرکت برق حرارتی، صنعت برق یکی از صنایع زیربنایی و مادر محسوب شده و نقش بی‌بدیلی در توسعه سایر صنایع و رشد اقتصادی کشور ایفا می‌کند.

در ایران به دلیل ساختار و سبد انرژی کشور عمده برق کشور از طریق منابع فسیلی تامین می‌شود و نرخ تولید برق در نیروگاه‌های حرارتی همواره نقش تاثیرگذاری در تامین برق مطمئن کشور به ویژه در روزهای پیک مصرف ایفا می‌کند.

نگاهی به روند توسعه نیروگاه‌های حرارتی در کشور نشان می‌دهد که ظرفیت منصوبه این واحدها در طی سال‌های پس از پیروزی انقلاب اسلامی با رشد ۱۶ برابری به ۷۴ هزار و ۸۸۸ مگاوات رسیده است که این میزان افزایش ظرفیت نیروگاهی موجب شده است تا ایران رتبه نهم دارای بیشترین ظرفیت منصوبه نیروگاه‌های حرارتی در جهان را به خود اختصاص دهد.

در حال حاضر ۶۲۳ واحد تولید برق حرارتی در ۱۴۱ نیروگاه وظیفه تولید ۹۴ درصد برق مورد نیاز کشور را بر عهده دارند و میزان تولید انرژی سالانه این واحدها نیز با رشد ۳۳ برابری نسبت به ابتدای انقلاب به ۳۳۸ میلیارد کیلووات ساعت رسیده است.

با توجه به اهمیت تولید برق پایدار نیروگاه‌های حرارتی، تلاش متخصصان ایرانی در این سال‌ها موجب شده است تا کشوری که در سال‌های پیش از پیروزی انقلاب اسلامی کوچک‌ترین اجزای مورد نیاز صنعت نیروگاهی خود را از خارج کشور تامین می‌کرد، امروز در میان پنج کشور برتر سازنده توربین نیروگاهی جهان قرار بگیرد.

پیش از این دانش و فناوری ساخت قطعات نیروگاهی در انحصار کشورهای آمریکا، آلمان، ایتالیا، سوئیس و ژاپن بود که اکنون با همت و تلاش جوانان این مرز و بوم، ایران به جمع پنج کشور دارنده فناوری ساخت قطعات نیروگاهی نیز پیوسته است.

در حال حاضر ۹۱ درصد قطعات نیروگاهی بومی‌سازی شده و تنها در پنج سال اخیر حدود ۸۲۵ هزار قطعه نیروگاهی توسط متخصصان داخلی ساخته و در نیروگاه‌های تولید برق مورد استفاده قرار گرفته است.

همچنین انجام به موقع و با کیفیت برنامه تعمیرات نیروگاهی موجب شده است تا ضریب آمادگی تولید برق نیروگاه‌های حرارتی کشورمان از مرز ۹۹ درصد عبور کند. این رقم در حالی است که ضریب آمادگی نیروگاه‌های حرارتی در آمارهای جهانی حدود ۹۵ درصد است. توانمندی متخصصان ایرانی در عرصه تعمیرات و آماده‌سازی واحدهای تولید برق موجب شده است کشورمان رتبه برتر خاورمیانه در زمینه تعمیرات نیروگاه‌های حرارتی را کسب کرده و نخستین کشور بازسازی‌کننده قطعات داغ توربین‌های گازی در منطقه باشد.

در مدت زمان فعالیت دولت سیزدهم نیز در راستای کمک به کاهش ناترازی، اشتغال‌زایی و ایجاد برق پایدار در شبکه سراسری هشت هزار و ۲۶۰ مگاوات افزایش یافته است که این رقم معادل تامین برق چهار میلیون مشترک خانگی، یا روشنایی ۶۷۰ میلیون لامپ کم مصرف(۱۰وات) یا نیاز مصرف استان‌های شرقی کشور است.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha