مهدی امینی روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهارکرد: طرح تفکیک از مبدا پسماند در قزوین از سال ۸۳ آغاز شد و اوج فعالیت آن نیز در سال ۹۷ با پنج درصد بود اما از زمان شیوع ویروس کرونا و ابلاغ دستورالعمل های ابلاغی، این طرح متوقف شد.
وی با اشاره به اینکه روزانه ۲۷۰ تن زباله در قزوین تولید می شود، تصریح کرد: سیاست در پیش گرفته شده از سوی شهرداری قزوین در رابطه به طرح تفکیک از مبدا پسماند، خریداری پسماندهای خشک از شهروندان است.
امینی در خصوص هوشمندسازی طرح تفکیک از مبدا نیز خاطرنشان کرد: سامانه بهروب (خرید پسماند قابل بازیافت از درب منازل) نرمافزاری است که در سطح شهر قزوین مستقر شده و شهروندان میتوانند با دانلود این نرمافزار در خصوص پسماندهای خشک خود درخواست دهند تا ناوگانهای ما ضمن مراجعه و پرداخت هزینه پسماندهای خشک، نسبت به جمع آوری آن اقدام کند.
به گفته وی، هزینه خرید پسماند شهروندان نیز در کمیته نرخگذاری تصویب شده و با توجه به اجرای این سامانه دیگر بهانهای برای عدم مشارکت شهروندان در این طرح وجود ندارد.
امینی ادامه داد: حدود ۱۸ درصد از پسماندهای قزوین خشک است و از این میزان شهروندان هر قدر مشارکت بیشتری داشته باشند پسماندهای تر و خشک بیشتری تفکیک میشود.
وی با بیان اینکه ساماندهی زباله گردها نیز از اقدامات دیگری است که در دستور کار سازمان پسماند شهرداری قزوین قرار دارد، یادآور شد: نزدیک به ۳۶۰ زباله گرد در سطح شهر قزوین شناسایی شده اند که با کمک پلیس، فرمانداری و مجموعه ساماندهی مشاغل شهرداری قزوین قرار است آنها را را در مرحله کاری قرار دهیم تا ساماندهی جمع آوری زباله ها انجام شود و در مرحله بعدی به ساماندهی کودکان کار و اتباع خارجی نیز خواهیم پرداخت.
مدیر سازمان پسماند شهرداری قزوین خاطرنشان کرد: یکی از مشکلات اصلی ما در حوزه طرح تفکیک از مبدا موضوع مشارکت حداکثری شهروندان است چرا که به دلیل اینکه تبلیغات بسیار کمی در خصوص سامانه بهروب و طرح تفکیک از مبدا انجام شده، مشارکت ها در این زمینه بسیار پایین است که امیدواریم با همکاری شهرداری و شهروندان قزوینی بتوانیم به موفقیتهای خوبی در این زمینه برسیم.
نظر شما