۱۶ فروردین ۱۴۰۳، ۹:۳۲
کد خبرنگار: 1224
کد خبر: 85384520
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

عملیات ساخت بزرگترین گاوداری خراسان‌شمالی؛ توقف در نیمه راه

بجنورد-ایرنا- عملیات اجرایی ساخت گاوداری ۱۰ هزار راسی خراسان شمالی از سال ۱۳۹۹ در زمینی به مساحت ۱۰۷ هکتار در روستای خرم‌آباد شهرستان شیروان آغاز شد و تاکنون بدلیل نبود تسهیلات و تعلل شرکت سرمایه گذاری با ۴۲ درصد پیشرفت فیزیکی متوقف مانده است.

به گزارش ایرنا، شهرستان شیروان با داشتن ۷۰۰ هزار راس دام سبک و سنگین رتبه نخست را در تولید گوشت قرمز خراسان شمالی را دارد و سالانه بیش از پنج هزار تن گوشت قرمز در این شهرستان تولید و روانه بازار می شود.

ظرفیت‌های دامپروری در این شهرستان موجب شد تا اجرای طرح گاوداری ۱۰ هزار راسی این شهرستان توسط شرکت سرمایه‌گذاری تأمین اجتماعی(شستا) در سال ۱۳۹۹ آغاز شود ولی تغییرات پیاپی مدیرعامل شرکت سرمایه گذاری شستا علت کندی روند گاوداری ۱۰ هزار رأسی عنوان شده است.

این طرح دامپروری ۴۲ درصد پیشرفت فیزیکی دارد و امسال هم کار عمرانی برای این طرح انجام نشده است و مسوولان عدم نقدینگی منابع مالی و تامین آب شرب دام را از مهمترین علل روند کندی طرح و توقف در نیمه راه می دانند.

آب مورد نیاز این طرح که در ابتدا قرار بود از محل سد بارزوی شهرستان تامین شود ولی خشکسالی ها و پایین آمدن سطح آب اجرای این طرح را با کندی مواجه کرد.

بر اساس نظر دست اندرکاران این طرح یک میلیون و ۲۰۰ هزار لیتر آب در روز برای اجرای این پروژه نیاز است که با یک حلقه چاه آب تامین می شود و تاکنون هزار و ۳۰۰ میلیارد ریال اعتبار از محل شستا برای گاوداری هزینه شده است.

قرار است این طرح طی چهار یا پنج مرحله به اتمام برسد که در صورت تکمیل فاز نخست با ۲ هزار راس دام مولد، روزانه ۸۰ تن شیر تولید خواهد شد.

عملیات ساخت بزرگترین گاوداری خراسان‌شمالی؛ توقف در نیمه راه

جزییات طرح

رییس سازمان جهاد کشاورزی خراسان شمالی در خصوص جزییات این طرح اظهار کرد: اجرای این طرح از ۲۷ ااردیبهشت ماه ۱۳۹۹ با حضور مدیرعامل وقت شرکت سرمایه‌گذاری تأمین اجتماعی(شستا) کلنگ زنی شد و هدف از اجرای این طرح ها افزایش سهم شیر تولیدی این شرکت از سالانه ۱۸۰ هزار تن به یک تا ۱.۵ میلیون تن است که ظرفیت تولید سالانه ۶۵ هزار و ۷۰۰ تن شیر و هزار تن گوشت را خواهد داشت.

محمد محمدزاده عنوان کرد: اجرای این طرح در راستای ایجاد عدالت اجتماعی و فقرزدایی از مناطق روستایی است که با سرمایه گذاری شرکت سرمایه‌گذاری تأمین اجتماعی (شستا) در طرح دامداری شیروان، ۳۰ هزار راس دام مولد جدید به مجموعه دام منطقه افزوده شده و با اجرای مجموع این هفت طرح، بیش از ۱۰۰ هزار راس مولد و غیرمولد اضافه شده و ظرفیت تولید شیر این شرکت به ۱.۵ میلیون تن خواهد رسید.

وی بیان کرد: اجرای این طرح تحول بزرگی را در اقتصاد شیروان و استان خراسان شمالی رقم خواهد زد، این استان یک درصد وسعت و جمعیت کشور را دارا است و این در حالی است که خراسان شمالی چهار درصد از جمعیت دامی کشور را دارد و با ۸۰ هزار راس دام سنگین و ۲ میلیون راس دام سبک، روزانه ۴۱۹ تن و سالانه ۱۵۳ هزار تن شیر تولید می کند.

رییس سازمان جهاد کشاورزی خراسان شمالی ادامه داد: اکنون این طرح ۴۲ درصد پیشرفت فیزیکی دارد که سرمایه گذار آن شرکت گلدشت نمونه اصفهان(وابسته به شستا) با میزان کل سرمایه گذاری پنج هزار میلیارد ریال پیش بینی شده و تسهیلات مورد نیاز ۴۰۰ میلیارد ریال است و با اتمام طرح برای ۲۵۰ نفر به صورت مستقیم و غیرمستقیم اشتغالزایی خواهد شد.

عملیات ساخت بزرگترین گاوداری خراسان‌شمالی؛ توقف در نیمه راه

علت توقف: تعلل شستا

نماینده مردم شیروان در مجلس شورای اسلامی گفت: متاسفانه شرکت سرمایه‌گذاری تأمین اجتماعی از زمان آغاز کلنگ زنی پروژه گاوداری ۱۰ هزار رأسی این شهرستان تاکنون چهار مدیرعامل عوض کرده و این خود یکی از علل روند کندی طرح بوده است.

علی جدی پیش از این در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهارکرد: این تغییرات پیاپی شستا و کم کاری های آن ضعف خودشان محسوب می شود زیرا که مدیران بعدی که حضور می یابند از پروانه ها و سایر مسائل طرح اطلاعات کامل و جامعی نخواهد داشت.

وی با بیان اینکه به دنبال پروانه ساخت این طرح هستیم خاطرنشان کرد: ساخت آن بدون مجوز شروع شده بود بدین معنا که مجوز تاسیس اخذ ولی پروانه ساختمان گرفته نشده بود.

جدی با بیان اینکه طی این مدت این طرح در مرحله کلنگ زنی باقی و مدتی است که متوقف مانده است اضافه کرد: ساخت این طرح با پیگیری های انجام شده مجدد آغاز و با برگزاری جلسات متعدد هزار و ۴۰۰ میلیارد ریال تسهیلات از محل تبصره ۱۸ برای آب منطقه ای، آب شرب، برق و نظام مهندسی مصوب شده است.

نماینده مردم شیروان در مجلس شورای اسلامی ضمن گلایه از تعلل شستا در اجرای این طرح خاطرنشان کرد: شیردوش ها خریداری شده و دام ها هم آماده است و آبرسانی این طرح بزرگ نیز انجام شده است.

شهرستان شیروان با ۱۵۷ هزار نفر جمعیت به عنوان دومین شهر پر جمعیت خراسان شمالی در ۶۰ کیلومتری شرق بجنورد قرار دارد که قطب مهم دامپروری و کشاورزی استان است.

سرانه سالانه مصرف شیر برای هر نفر ۱۳۰ کیلوگرم است که شمار گاوداری های شیری در این شهرستان ۲۲ مورد صنعتی و ۲ هزار مورد سنتی با جمعیت دامی کمتر است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha