به گزارش خبرنگار ایرنا، شاهین شیرانی ظهر چهارشنبه در مراسم اقتتاحیه نخستین کنگره بین المللی انجمن علمی تغذیه ایران در تالار این سینا دانشگاه علوم پزشکی اصفهان افزود:ابتدای انقلاب اسلامی سن اُمید به زندگی بین ایرانیان ۵۲ تا ۵۳ سال بود ولی امروز در ۴۵ سالگی انقلاب اسلامی این شاخص به ۷۵ سال برای آقایان و ۲ تا سه سال بیشتر از آن برای خانم ها رسیده است.
وی یاد اوری کرد: هر چند شاخص های زیادی مانند تعداد تخت بیمارستانی، تعداد پزشکان و کادر درمان، تعداد دانشجویان علوم پزشکی و نظایر آن برای سنجش ارتقای نظام سلامت وجود دارد ولی همه این شاخص ها خود را در میزان امید به زندگی در یک کشور نشان می دهد.
وی گفت: امروزه علوم تغذیه از جمله رشته های استراتژیک است که می تواند موقعیت یک کشور را در جهان بالا و پایین بیاورد و برای تحقق شعار پیشگیری بهتر از درمان نیازمند توجه ویژه به علوم تغذیه هستیم.
شیرانی افزود: سلامت تنها نبود بیماری نیست و یکی از یک جنبههای مهم آن تغذیه و امنیت غذایی است و تحقق شعار پیشگیری بهتر از درمان نیازمند توجه ویژه به علوم تغذیه دارد.
وی ادامه داد: نظام اسلامی سلامت را حق مردم می داند و ارتقای سلامتی مردم از جمله وظایف حاکمیت است و توجه به تغذیه در تامین سلامت بسیار مهم و اثرگذار و عامل مهمی در پیشگیری از بُروز بسیاری بیماری هاست.
رییس دانشگاه علوم پزشکی اصفهان تصریح کرد: امروزه «غذا» به سلاحی در دست استکبار تبدیل شده است و شاهد هستم در تجاوز رژیم اشغالگر قدس به غزه در کنار همه فجایع محدودیت های شدیدی از طرف این رژیم بر روی ورود مواد غذایی به این منطقه اعمال شده است تا مردم این مناطق از سو تغذیه رنج ببرند.
وی یادآور شد: کشور ما نیز هم اکنون درگیر جنگ پنهان است و هرچند استکبار می گوید تحریمها شامل غذا و دارو نیست ولی کسانی که در بطن کارها قرار دارند میدانند ما تا زمانی که در این زمینهها خودکفا نباشیم، استکبار حتی اجازه ورود غذا و دارو را نمی دهد و نمونه آن را در ورود واکسن کرونا مشاهده کردیم.
وی اظهار داشت: خشکسالیهای طولانی و بارشهای کم در کنار کشاورزی سنتی باعث شده تا نتوانیم حساب ویژه ای بر روی منابع آبی کشور باز کنیم البته کشاورزی سنتی و غرق آبی باید با روش های مدرن و پر بازده جایگزین شود و باید از فرصت های زیادی که کشورمان در شمال و جنوب برای تامین آب دارد بهره مند شد و رژیم غذایی مردم را باید به سمتی ببریم که دشمنان نتوانند امنیت غذایی ما را تهدید کنند.
وی گفت:سواد تغذیه ای جامعه باید افزایش یابد و رسانه ها نقش موثری در ارتقا دانش مردم در این خصوص دارد و باید تغذیه به مطالبه مردمی تبدیل شود و مردم از مسوولان بخواهند تا متخصص تغذیه داشته باشند.
وی یادآور شد: چند سالی است که کارشناسان تغذیه در مراکز بهداشت حضور دارند و این کارشناسان می توانند نقش موثری در ارتقا دانش تغذیه مردم و اصلاح باورهای سنتی و غلط در خصوص تغذیه و سلامت داشته باشند که در این زمینه اصلاح باورهای نسل جدید باید به سرعت انجام شود. رییس دانشگاه علوم پزشکی اصفهان خاطرنشان کرد: امروز اهمیت تغذیه در سلامت جامعه ثابت شده است و هر گونه هزینه برای ارتقای وضعیت تغذیه ای جامعه پرداخت صرف هزینه نیست بلکه سرمایه گذاری بر روی رُشد فکری و رُشد سلامت نسل حاضر و نسل های بعدی است.
وی خاطرنشان کرد: استان اصفهان از جمله اولین استان هایی بود که در سال های قبل افزودن مکمل های اسید فولیک و آهن را به آرد نان عملیاتی کرد و امروزه استفاده از مکمل ها به روشی شایع برای ارتقا کیفیت تغذیه تبدیل شده است که باید در کشور به آن توجه جدی شود و رساندن ریزمغذی های لازم به بدن در پیشگیری از ابتلا به بسیاری از بیماری ها موثر است.
وی یادآور شد:اگر تغذیه نادرست و کم تحرکی دست به دست هم دهند عامل اصلی بیماری های قلبی و عروقی هستند که عامل نخست مرگ و میر در کشور است بنابر ان اصلاح تغذیه در کاهش مرگ و میرهای کشور موثر است.
رییس دانشگاه علوم پزشکی تصریح کرد:تجهیزات و لوازم آزمایشگاه های مرتبط با علم تغذیه باید بُروز باشد و کشور نیازمند بروز رسانی استانداردها در این حوزه است و باید نظارت جامع و کاملی بر روی میزان کود و سموم در محصولات کشاورزی و دامپروری داشت.
وی از شرکت های بیمه خواست همانگونه که هزینه هایی مانند آنژیوگرافی و دیالیز را پرداخت می کنند، خدمات مشاوره ای پیرامون تغذیه سالم را نیز مورد حمایت بیمه ای قرار دهند که بدون تردید آمار ابتلا به بیماری های غیر واگیر را کم خواهد کرد.
به گزارش ایرنا، اولین کنگره انجمن علمی تغذیه ایران، با شعار «امنیت تغذیه ای پایدار برای رویارویی با سو تغذیه و بیماری های غیر واگیر» به میزبانی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان از ٢٥ تا ٢٧ بهمن ماه همزمان با اعیاد شعبانیه در مرکز همایش های بین المللی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان برگزار میشود.
نظر شما