به گزارش از روابط عمومی اتاق بازرگانی فارس، پیام باقری عصر چهارشنبه همزمان با آغاز به کار بیستمین نمایشگاه تخصصی فرش دستباف فارس، در نشست تخصصی صنعت فرش در شیراز افزود: فرش، صنعت افتخار آفرینی است و ایجاد کمیسیون فرش در اتاق ایران و اتاقهای استانی اقدام ارزشمندی در این دوره از فعالیت اتاق بازرگانی است.
او ادامه داد: قطعا فعالیت کمیسیون فرش به عنوان یکی از کمیسیونهای تخصصی در اتاق بازرگانی ایران پیامدهای خوبی برای حوزه اقتصاد و فرهنگ کشورمان دارد و این کمیسیون میتواند ظرفیت مناسبی را جهت برقراری ارتباط و حل مشکلات میان بخش خصوصی و دولتی باشد.
وی با بیان اینکه فرش و صنایع دستی به عنوان شناسنامه ایرانی دارای جایگاه ویژهای در کشور و دنیاست، اظهار کرد: از این رو صیانت از این کالاها به عنوان افتخار ملی وظیفه همگان است.
نایب رییس اتاق بازرگانی ایران گفت: اگر خواستار بازگشت فرش به جایگاه خودش هستیم باید به موضوع صادرات آن بیش از گذشته فکر کنیم.
باقری، صادرات را راه برون رفت از رکود در حوزه صنعت فرش و صنایع دستی دانست و افزود: با توجه به اینکه بافندگان فرش و صنایع دستی نمیتوانند بطور کامل به حوزه صادرات ورود کنند، بنابراین تقویت بخش بازرگانی و تمرکز بر این حوزه تاثیر مستقیم بر رونق صنایع دستی و صنعت فرش دارد.
وی، تشکیل شبکه حوزه فرش و صنایع دستی را ضروری دانست و ادامه داد: ایجاد شبکه در حوزه فرش و صنایع دستی باعث رونق این دو حوزه میشود و از این رو کمیسیون فرش اتاق بازرگانی باید هماهنگیهای لازم جهت پیشبرد این هدف را انجام دهد.
لزوم رفع تعهد ارزی حوزه فرش و صنایع دستی
نایب رییس اتاق بازرگانی ایران، ضمن تاکید بر لزوم رفع تعهد ارزی حوزه فرش و صنایع دستی گفت: البته بحث رفع تعهد ارزی تنها مختص صنعت فرش نیست و یک موضوع عمومی است و ما در سطح کلان پیگیر این مساله هستیم.
باقری افزود: باید بین صنایعی که از یارانه دولتی بهره مند هستند و صنایعی که شامل هیچ یارانهای نیستند تفکیک قایل شویم.
او ادامه داد: ما در اتاق بازرگانی فقط دنبال صنعت فرش نیستیم بلکه بسیاری از صنایع ما خود اتکا هستند و موضوع رفع تعهدها باید برای این صنایع متفاوت باشد.
صادرات فرش دستباف قربانی غلبه سیاستهای پولی بر تجاری
رییس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی فارس هم گفت: صادرات فرش دستباف، قربانی غلبه سیاستهای پولی بر سیاستهای تجاری کشور است.
محمدصادق حمیدیان با بیان اینکه اقدام عملی برای حمایت از صادرات فرش دستبافت نشده است، افزود: باور داریم در حوزه صادرات فرش و صنایع دستی در کشور باید روشهای جدید تصمیم سازی مورد توجه و عمل قرار گیرد و ما در اتاق بازرگانی این موضوع را با جدیت دنبال میکنیم.
وی ادامه داد: امروز صادرات صنعت فرش و صنایع دستی ما وضعیت خوبی ندارد و این موضوع قربانی حکم رانی نامطلوب در اقتصاد کشور و غلبه سیاستهای مالی بر سیاستهای پولی در کشور است.
او اظهار کرد: توجه بیش از حد به سیاستهای مالی توسط دولتها در کشور اقتصاد ما را در همه دورهها تحت تاثیر قرار داده و آسیب زا کرده که یکی از قربانیان آن صادرات کشور بوده که در این میان وضعیت صادرات فرش دستباف وخیم تر است.
رییس اتاق بازرگانی فارس، صنعت فرش و صنایع دستی را تجلی هنر، عشق و همت مردان و زنان کشور دانست و گفت: امروز شاهدیم که هنر مردمان این سرزمین با حمایت دولتهای دیگر ساخته و آماده شده و در بازارهای جهانی عرضه میشود و بازارهای داخلی ما را نیز بطور محسوسی متاثر ساخته است.
حمیدیان افزود: بدنبال این موضوع متاسفانه در چند سال اخیر در کشور شاهد تقلیل جایگاه سازمانی و دولتی فرش نیز هستیم و این نشان میدهد که ارادهای برای حمایت از این بخش وجود ندارد.
او ادامه داد: در سالهای نه چندان دور بالغ بر ۲۵۰ هزار بافنده در استان فارس وجود داشت که امروز بسیاری از آنها در این حوزه مشغول نیستند و این دردآور است و پیامدهای منفی این موضوع هم در بحث اقتصادی و هم فرهنگی کاملا محسوس است.
وی، بزرگترین حمایت دولت از صنعت فرش و صنایع دستی را دادن اجازه فعالیت آزاد و نه دستوری به بخش خصوصی و فعالان این عرصه دانست و گفت: امروز صنعت فرش و صنایع دستی ما رقبای داخلی و خارجی دارند و بخش خصوصی ما باید برای صادرات و حفظ این هنر و صنعت تلاشهای مضاعفی را با کمترین بهره وری داشته باشد.
بیستمین نمایشگاه تخصصی فارس دستباف فارس تا ۲۹ بهمن ماه جاری در نمایشگاه بین المللی فارس و از ساعت ۱۶ تا ۲۱ پذیرای بازدید کنندگان است.
نظر شما