۲۹ بهمن ۱۴۰۲، ۱۶:۰۸
کد خبر: 85390757
T T
۲ نفر

برچسب‌ها

طحان نظیف: رد صلاحیت ۲۲ نماینده کنونی مجلس/ یک مورد هم به دلیل انتقاد از دولت نیست

تهران-ایرنا- سخنگوی شورای نگهبان گفت: ۲۲ نماینده کنونی رد صلاحیت شدند، حتی یک مورد از این رد صلاحیت ها به دلیل انتقاد از دولت نبوده است.

به گزارش خبرنگار سیاسی ایرنا، هادی طحان نظیف در نشست خبری در محل نمایشگاه مطبوعات در پاسخ به سوالی درباره طرح شفافیت گفت: طرح شفافیت را اخیرا دریافت کردیم در نوبت رسیدگی قرار دارد.

وی افزود: طرح عفاف و حجاب را هنوز دریافت نکردیم به محض دریافت در فرایند رسیدگی قرار میدهیم.

وی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه شورا می‌تواند به لیست افراد تایید صلاحیت شده اضافه کند گفت: فردا اعلام نهایی اسامی تایید صلاحیت شدگان مجلس است که بعد از آن تبلیغات آغاز میشود.

وی افزود: حدود ۴ هزار نفر در مرحله شورای نگهبان به تعداد کاندیداهای انتخابات مجلس شورای اسلامی افزوده شد، حدود ۲۰۰ نفر در مراحل قبل تایید شده بودند که در مرحله شورای نگهبان براساس اسناد و مدارکی که دریافت شد، ردصلاحیت شدند.

وی ادامه داد: طرح اساسنامه سازمان فنی و حرفه ای کشور که ایراداتی به آن وارد بود تبدیل به قانون شد.

وی افزود: طرح ساماندهی بازار زمین مسکن و اجاره بها چند بار در شورا و مجلس در رفت و آمد بود که در سه مورد با ایراد شورا مواجه شد.

وی خاطر نشان کرد: مجلس ایرادات شورای نگهبان به بودجه را رفع کرد و هم اکنون بودجه در دستور کار ما قرار دارد.

سخنگوی شورای نگهبان درباره سرانجام طرح ساماندهی استخدام کارکنان دولت عنوان کرد: اخیرا این طرح در مجلس اصلاح شده است اما هنوز آن را دریافت نکردیم. هرگاه شورا این طرح را دریافت کند در دستور کار قرار میدهیم.

طحان نظیف درباره انتقادات به عدم احراز صلاحیت برخی سیاسیون و حقوقدانان و عدم فرصت کافی برای بررسی صلاحیت همه داوطلبان بیان کرد: بخاطر اصلاحیه قانون انتخابات و اینکه عملا فرصت رسیدگی‌های شورای نگهبان و هیات‌های نظارت افزایش یافت، در این دوره تعداد افرادی که صلاحیت آنها احراز نشد کاهش یافت.

وی تاکید کرد: در انتخابات ۹۸ صلاحیت بیش از ۲۵ درصد داوطلبان تایید نشد اما در انتخابات امسال با وجود افزایش داوطلبان، تعداد افرادی که صلاحیت آنها تایید نشد کمتر از ۱۰ درصد است.

وی در پاسخ به ایرنا درباره تخلفات تبلیغاتی داوطلبان انتخابات و تاثیر آنها در بررسی صلاحیت‌ها گفت: شورای نگهبان ناظر بر انتخابات است و این نظارت تمامی مراحل انتخابات را در بر می گیرد؛ تاکنون گزارش قابل توجهی که سالب صلاحیت باشد، دریافت نکردیم.

وی در پاسخ به این سوال که برخی نامزدها ادعا کردند که دلایل رد صلاحیت را دریافت نکردند گفت: سامانه داوطلب پل ارتباطی با ما و داوطلبان بود اگر مساله ای بود از این طریق با ما در ارتباط بودند، حدود ۸ هزار جلسه یا تماس با داوطلبان داشتیم، ما اصرار به این تماس و ارتباط داشتیم و در برخی موارد این تماس ها موثر بود که در عملکرد ما هم تاثیر داشت.

وی در خصوص نامه حسن روحانی به شورا درباره بیان دلایل رد صلاحیتش گفت: اولویت ما با بررسی صلاحیت کسانی است که شکایت داشتند، نسبت به کسانی که شکایت نداشتند هنوز وارد بررسی نشدیم که وارد بررسی آن ها هم میشویم. 

۲۲ نماینده کنونی رد صلاحیت شدند/ حتی یک مورد هم به دلیل انتقاد از دولت نبوده است

طحان نظیف در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه برخی نمایندگان ادعا کردند به دلیل مصاحبه در مورد دولت رد صلاحیت شدند گفت: ۲۲ نماینده مجلس فعلی نتوانستند رد صلاحیت شوند حتی یک مورد هم به دلیل انتقاد از دولت یا شورا یا دستگاه های مختلف نبوده است.

طحان نظیف در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه چرا برخی از روسای‌جمهور سابق ردصلاحیت می‌شوند؟ گفت: شورای نگهبان چک سفید امضا به هیچ کسی نمی‌دهد، هر انتخاباتی شرایطی دارد.

وی تاکید کرد: هر بار و در هر دوره‌ای صلاحیت افراد را بررسی می‌کنیم، هیچ کس مصون از قانون و نظارت نیست، ما در شورای نگهبان داوطلبان را به عادی و ویژه و درجه یک و دو تقسیم نمی‌کنیم.

طحان نظیف افزود: ممکن است افرادی سوابق و کارنامه‌ای داشته باشند اما شرایط قانونی را از دست داده باشند

طحان نظیف در پاسخ به پرسشی درباره علت عدم احراز صلاحیت داوطلبان انتخابات مجلس خبرگان رهبری گفت: پیشتر نیز اعلام کردم که حدود ۹۵ درصد از این افراد به دلیل عدم احراز شرایط علمی صلاحیت‌شان مورد تایید شورای نگهبان قرار نگرفته است.

آیت الله امامی کاشانی از داوطلبی مجلس خبرگان انصراف داد

وی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه ادعا شده صلاحیت آیت  الله امامی کاشانی احراز نشده گفت: ایشان از بزرگان و محترمان مجلس خبرگان و کشور هستند و منشا آثار و برکات هستند، صلاحیت ایشان مشکلی نداشت ولی به دلایلی انصراف خود را اعلام کردند. 

وی در پاسخ به سوالی درباره آمار تعداد افراد تایید صلاحیت شده به تفکیک استان‌ها گفت: متوسط به ازای هر کرسی ۵۱ نفر به رقابت خواهند پرداخت، برای مثال در استان آذربایجان شرقی برای ۱۹ کرسی ۷۰۳ نفر، در استان اصفهان برای ۲۰ کرسی، ۷۵۰ نفر و در استان البرز با ۳ کرسی، ۴۶۵ نفر تأیید صلاحیت شده اند. همچنین در استان خراسان رضوی برای ۱۸ کرسی ۱۰۱۹ نفر و استان سیستان و بلوچستان برای ۸ کرسی ۲۵۱ نفر به رقابت خواهند پرداخت.

سخنگوی شورای نگهبان در پاسخ به سوالی درباره برگزاری انتخابات بصورت الکترونیکی در برخی حوزه‌ها گفت: آنچه به شورای نگهبان اعلام شد برگزاری انتخابات در ۴ حوزه انتخابیه قم، رشت و خمام، آبادان و ملایر بود که با بررسی هایی که در شورا داشتیم با برگزاری انتخابات هر ۴ حوزه بصورت الکترونیکی موافقت شد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha