عبدالحسین کلانتری دوشنبه در حاشیه آغاز هفته فرهنگی و علمی مشترک دانشگاه های بصره و علوم کشاورزی و منابع طبیعی خوزستان در شهرستان باوی در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهارکرد: وزارتخانه متبوع برای ایجاد نشاط و شور انتخاباتی از ماهها قبل تعاملات گسترده و فراگیری با تشکلهای و کانون های دانشجویی برقرار و اجرایی کرده است.
وی گفت: همچنین در این راستا تعاملات خوبی با محیط های خارج از دانشگاه ها همچون استانداری ها و وزارت کشور برقرار و به نظر می رسد فضای خوبی برای بیان سلایق و دیدگاههای نامزدهای انتخابات مجلس شورای اسلامی و مجلس خبرگان رهبری در دانشگاهها ایجاد شده است.
کلانتری در ادامه افزود: تربیون های آزاد برای بیان دیدگاههای دانشجویان دانشگاه های سراسر کشور در محیط های دانشگاهی از مدتها قبل با مدیریت و راهبری خود دانشجویان فعال شده و درهای دانشگاه ها برای حضور نامزدها و بیان دیدگاههای آنان فراهم است.
دیپلماسی علمی با کشورهای همسایه در اولویت است
معاون فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری گفت: دیپلماسی علمی با کشورهای همسایه به خصوص با کشور عراق از اولویت های وزارت متبوع است.
کلانتری اجرای هفته فرهنگی، علمی و ورزشی مشترک دانشگاه بصره و دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی خورستان را در راستای دیپلماسی علمی با کشور عراق ارزیابی کرد و اظهار کرد:ما مشترکات فرهنگی و مذهبی بسیار زیاد و عمیقی با کشور عراق داریم و معتقدیم تعاملات علمی زمانی می تواند عمق راهبردی لازم و تاثیر گذاری را داشته باشند که با نگاه فرهنگی و تمدنی پیگیری شود.
کلانتری افزود: ایران و عراق محورها و میراث فرهنگی مشترک زیادی دارند که گسترش و انجام این تعاملات برای ۲ ملت ایران و عراق تاثیرات مثبت زیادی به همراه خواهد داشت.
معاون فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری افزود: به طور قطع دانشگاههای خوزستان به خصوص دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی استان به علت نزدیکی جغرافیایی و فرهنگی که با کشور عراق دارند نسبت به بسیاری از دانشگاههای دیگر می تواند موثرتر وارد این تعاملات سازنده علمی، فرهنگی و اجتماعی شود.
به گزارش ایرنا هفته فرهنگی، علمی و ورزشی مشترک دانشگاه بصره و دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی خوزستان از ۲۹ بهمن تا چهارم اسفند ۱۴۰۲ در دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی خوزستان با حضور دانشگاهیان این ۲ مرکز علمی برگزار می شود.
در نخستین روز هفته فرهنگی دانشگاه بصره و دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی خوزستان ، نمایشگاه مشترک فرهنگی در سالن این دانشگاه برپا شد.
در نمایشگاه بیش از ۳۰۰ عنوان کتاب از تاریخ پهلوی و انقلاب اسلامی از ۳۰ ناشر برگزیده و فعال حوزه تاریخ معاصر ایران و همچنین نقاشی های از آداب و رسوم کشور عراق برای بازدید عموم دانشگاهیان گشایش یافت.
همچنین معاون فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری در سفر به خوزستان نمایشگاه دوره های توانمند سازی زنان روستایی و نمایشگاه توانمندی های آنان را در روستای "زویرخرامزه" از توابع شهرستان باوی را افتتاح کرد.
کلانتری در جریان بازدید از این نمایشگاه گفت: یکی از برنامه های وزارت متبوع که ریاست جمهوری بر آن تاکید دارد مساله مسئولیت های اجتماعی دانشگاهها در مناطق پیرامونی است که این نمایشگاه نمادی از آن است.
کلانتری افزود: معتقدیم دانشگاه نمی تواند و نباید با مسائل جامعه بی تفاوت باشد.
وی گفت: دانشگاهها باید مسائل زیست بوم پیرامونی خود را احصا کرده و برای حل مشکلات و چالش های آن نقش تسهیل گری خود را ایفا و برای آن تدبیر کند.
وی گفت: برنامه های توانمند سازی، آموزش و ترویج می تواند به تغییر زندگی مردم بومی منطقه و بهبود معیشت آنان کمک کند.
نشان ملی مسئولیت های اجتماعی تدوین و تهیه شد
کلانتری از تهیه و تدوین نشان ملی مسئولیت های اجتماعی در وزارت علوم خبر داد.
وی گفت: بر این اساس همه دانشگاهها بر اساس میزان فعالیت هایی که در حوزه مسئولیت های اجتماعی ایفا می کنند رتبه بندی می شوند و به دانشگاههای برتر در این حوزه نشان ملی مسئولیت های اجتماعی اعطا می شود.
وی گفت: دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی خوزستان که ردیف باسابقه ترین مراکز علمی جنوب غرب کشور است تاکنون کارهای نوآورانه و خلاقانه در اجرای مسئولیت های اجتماعی انجام داده و می تواند الگویی برای سایر دانشگاهها باشد.
نظر شما