روح الله خدابنده لو روز سه شنبه در گفت وگو با خبرنگار ایرنا افزود: در این طرح کودکان بی سرپرست و فاقد سرپرست موثر از بدو تولد تا ۱۸ سال به عنوان مهمان وارد خانواده ها می شوند و در خانواده ها شرایط بهتر زیستن، شرایط زندگی خانوادگی و زندگی اجتماعی را آموزش میبینند.
این مسوول، هدف از اجرای این طرح را تامین شرایط بهتر برای رشد و تربیت کودک و نوجوان در خانواده و بهبود فرایند بازپیوند یا واگذاری سرپرستی به خانواده جایگزین ذکر کرد.
وی اظهار داشت: هم اکنون ۴۴ کودک در مراکز بهزیستی در حال نگهداری هستند و برای واگذاری کودکان به خانواده میزبان، کودکان فاقد سرپرست موثر (بدسرپرست)که شرایط بازگشت به خانواده از نظر قانونی یا واگذاری به فرزند خواندگی را ندارند در اولویت واگذاری هستند.
مدیرکل بهزیستی استان زنجان ادامه داد: در این طرح خانواده میزبان پس از شناسایی و احراز صلاحیت از جمله داشتن سلامت جسمی و روانی و توانایی عملی و مهارتی لازم میتوانند در سامانه ملی فرزندخواندگی ثبت نام کند.
وی یادآور شد: همچنین پس از تکمیل کاربرگهای ضروری و بارگذاری اسناد و مدارک و همچنین تائید نهایی توسط کارگروه استانی موفق به پذیرش فرزند به صورت مهمان می شوند.
خدابنده لو با بیان اینکه با اجرای طرح میزبان، خانوادهها میتوانند بدون طی مراحل قضایی، فرزندی از مراکز بهزیستی را میهمان خانههای خود کنند، افزود:مراقبت کودک توسط خانواده میزبان موقت بوده و فقط تا زمان باز پیوند به خانواده زیستی یا واگذاری کودک به فرزندخواندگی ادامه مییابد.
به گفته مدیرکل بهزیستی زنجان، خانواده ها و حتی خانم های مجرد با شرایط سنی بالای ۳۰ سال با تاییدیه پزشک و روانشناس معتمد از لحاظ سلامت جسمی و روحی و بعد از طی کردن یک دوره آموزشی ۱۶ ساعته و پس از کسب گواهی می توانند در طرح میزبان شرکت کنند.
وی خاطر نشان کرد: متقاضیان بالای ۵۰ سال هم میتوانند مراقبت موقت کودکان بالای ۲ سال را بر عهده بگیرند.
نظر شما