ساخت مغازه در عرصه مسجد حکیم با رای دیوان عدالت پیش رفت

اصفهان - ایرنا - رئیس اداره میراث فرهنگی شهرستان اصفهان گفت: ساخت و ساز مغازه در برف‌انداز مسجد صفوی حکیم، تخطی از ضوابط میراث فرهنگی در عرصه ثبتی درجه یکِ اثر تاریخی ست اما این کار با رای دیوان عدالت اداری پیش رفت.

به گزارش ایرنا، مسجد تاریخی حکیم یکی از مساجد تاریخی اصفهان متعلق به دوران صفوی در نزدیکی میدان امام (ره) و بازار رنگرزان از راسته‌های بازار بزرگ اصفهان است. سردرهای دیگر این مسجد در کوچه‌ای نه چندان هموار و باریک به نام کوچه «قَلندرها» واقع شده که سردر شاخص این مسجد یعنی سردر دیلمی «جورجیر» در همین کوچه قرار دارد.

برخی فعالان میراث فرهنگی مدعی بودند، ساخت و سازِ چندین مغازه در برف اندازِ این مسجد همچنین موجب شده که بخش‌هایی از دیوار این بنا که دیوارِ حائل سرویس‌های بهداشتی محسوب می‌شد و در جوار دیوار الحاقی دهه ۷۰ بوده، تحریب شود، مساله ای که رئیس اداره میراث اصفهان آن را رد می کند.

ساخت مغازه در عرصه مسجد حکیم با رای دیوان عدالت پیش رفت

روح الله سیدالعسگری رئیس اداره میراث فرهنگی شهرستان اصفهان روزِ چهارشنبه در گفت و گو با ایرنا افزود: برف‌انداز مسجد حکیم در حالی توسط هیات امنای مسجد تبدیل به یکسری مغازه شده است که این اقدام، ساخت و ساز در عرصه ثبتی درجه یک میراث فرهنگی محسوب می‌شود، لذا میراث فرهنگی اصفهان به موجب تخطی از قوانین از هیات امنای مسجد حکیم شکایت کرد و رای بدوی دادگاه در اصفهان به نفع میراث فرهنگی بود اما با اعتراض هیات امنا به دیوان عدالت اداری در تهران رای به نفع هیات امنا صادر و ساخت و ساز ادامه پیدا کرد.

وی افزود: برای این ساخت و ساز تخریبی صورت نگرفته است بلکه جایی که نباید ساخت و ساز صورت می‌گرفت، مغازه شده است. مغازه‌ها موقوفه مسجد شده‌اند و متعلق به شخص خاصی نیست.

رئیس اداره میراث فرهنگی شهرستان اصفهان یادآور شد: برف انداز مسجد حکیم در سال ۹۶ به طور شبانه خاک‌برداری و با ورود یگان حفاظت میراث فرهنگی متوقف شد. این خاک‌برداری برای تبدیل برف‌انداز مسجد به یکسری مغازه بود.

ساخت مغازه در عرصه مسجد حکیم با رای دیوان عدالت پیش رفت

به گفته رئیس اداره میراث فرهنگی شهرستان اصفهان دیوار مجاور خیابان حکیم که ترک فرونشستی داشت دیوار اصلی و تاریخی مسجد نبود بلکه دیوار الحاقی دهه ۷۰ محسوب می شد.

وی افزود: این دیوار به دلیل اینکه ارتفاع مسجد پایین‌تر از خیابان بود، برای ارتفاع گرفتن پشت‌بام‌ها در فاصله‌ ‌ای از دیوارِ اصلی و تاریخی که اکنون دیوار سرویس‌های بهداشتی مسجد است، بنا شد.

ساخت مغازه در عرصه مسجد حکیم با رای دیوان عدالت پیش رفت

آن طور که سیدالعسگری به ایرنا گفته، هیات امنا این دیوار الحاقی را مرمت کرده و هم اکنون تیرک چوبی که در زیر آن اهرم شده بود برداشته شده است.

مسجد حکیم اصفهان در انتهای بازار رنگرزان اصفهان واقع و در دوره شاه عباس دوم به دست پزشک او «حکیم محمد داوود » در محل ویرانه‌های مسجد جامع دیلمی «جورجیر» یا مسجد صاحب بن عباد(قرن چهارم هجری ) بنا شده است.

این بنای تاریخی در ۱۳۱۳ شمسی به شماره ۲۲۳ به ثبت آثار ملی رسید.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha