به گزارش خبرنگار ایرنا، متیو (مت) میلر سخنگوی وزارت خارجه آمریکا روز چهارشنبه به وقت محلی در جمع خبرنگاران درباره اظهارات بنی گانتس عضو شورای جنگ اسرائیل درباره احتمال توافق جدید برای آزادی "گروگانهای اسرائیلی" گفت: «نمیخواهم در مورد این مذاکرات با جزئیات صحبت کنم اما همانطور که قبلا گفتیم، ما فکر می کنیم فضایی برای دستیابی به یک توافق وجود دارد.»
میلر تصریح کرد: ما خواهان توافقی هستیم که آتشبس موقتی را تضمین کند که منجر به آزادی گروگانها و ارائه کمکها به غزه شود.
سخنگوی وزارت خارجه آمریکا اضافه کرد: فرصتی برای توافق در مورد گروگان ها وجود دارد و ما به کار روی این موضوع ادامه خواهیم داد. ما هنوز بر این باوریم که فضا برای دستیابی به یک توافق موقت در غزه وجود دارد.
او درباره آژانس امداد و کاریابی سازمان ملل برای آوارگان فلسطینی موسوم انروا که به دلیل اتهام اسرائیل به ۱۲ کارمند این نهاد مبنی بر مشارکت در حملات هفتم اکتبر ۲۰۲۳ حماس علیه اسرائیل، کمک های آمریکا و سایر کشورها به آن قطع شده است، مدعی شد: آنروا در حال حاضر توزیع کننده اصلی کمک های بشردوستانه در غزه است و ما نمی خواهیم این کمک ها قطع شود. ما با سازمان ملل و چندین کشور مذاکره کردیم تا اطمینان حاصل کنیم که کار آنروا قطع نمی شود.
سخنگوی وزارت خارجه آمریکا در عین حال در پی ابراز نگرانی ها درباره حمله رژیم اسرائیل به رفح در نوار غزه گفت: ما طرحی از «اسرائیل» دریافت نکردهایم که از غیرنظامیان در رفح محافظت کند.
مذاکرات برای برقراری دور جدید آتش بس و مبادله اسرا میان حماس و اسرائیل تاکنون به نتیجهای نرسیده است اما شبکه تلویزیونی ای بی سی نیوز به نقل یک منبع سیاسی اسرائیلی روز چهارشنبه به وقت محلی اعلام کرد که اسرائیل در حال بررسی اعزام هیاتی به مصر برای ادامه مذاکرات بر سر آتش بس احتمالی یا معامله آزادی گروگانها با حماس است.
ای بی سی نیوز به نقل از این منبع گفت که آخرین دور مذاکرات در قاهره یک خوش بینی محدود ایجاد کرده است.
مصر، همراه با قطر و آمریکا به عنوان میانجی مذاکرات بین حماس و اسرائیل هستند.
«ماجد محمد الانصاری» سخنگوی وزارت امور خارجه قطر گفته است: «اظهارات بنیامین نتانیاهو نخست وزیر اسرائیل مبنی بر فشار قطر به حماس برای آزادی گروگانها چیزی جز تعلل و طولانی کردن جنگ نیست.»
او تصریح کرده است: «نخستوزیر اسرائیل خوب میداند که قطر از روز اول متعهد به میانجیگری، پایان دادن به بحران و آزادی گروگانها بوده است.آتشبس بشردوستانه که باعث آزادی ۱۰۹ گروگان شد، ثابت کرد که مذاکره تنها راه حل برای بازگرداندن آنها و پایان دادن به تشدید تنش است».
«ویلیام برنز» رئیس سازمان اطلاعات مرکزی آمریکا (سیا) به تازگی به سرزمین های اشغالی فلسطین سفر و با «بنیامین نتانیاهو» نخست وزیر و «دیوید بارنیا» رئیس سازمان امنیت اطلاعات خارجی رژیم اسرائیل (موساد) دیدار و گفتگو کرد.
«آنتونی بلینکن» وزیر امور خارجه آمریکا نیز در سفر به منطقه خاورمیانه اعلام کرد هنوز امکان دستیابی به توافق آتش بس میان تلآویو و جنبش مقاومت اسلامی فلسطین (حماس) و آزادی اسرا وجود دارد.
روزنامه «هاآرتص» اسرائیل گزارش داده است که توافق حماس و اسراییل در زمینه تبادل اسیران تا پیش از فرارسیدن ماه مبارک رمضان قطعی خواهد شد.
گفته می شود، توافق تبادل اسرا و توقف (وقفه) جنگ اسرائیل در غزه شامل ۶ هفته خواهد شد اما هنوز اسرائیل و حماس درباره بسیاری از مسائل اصلی مذاکرات به ویژه مدت زمان توقف درگیری، از هم فاصله دارند.
اسرائیل مدعی است که همچنان ۱۳۴ اسیر این رژیم در غزه هستند، همزمان نیز منابع فلسطینی اعلام کردند که حدود ۸ هزار و ۸۰۰ فلسطینی نیز همچنان در زندانهای اسرائیل بسر می برند.
نظر شما