به گزارش ایرنا به نقل از پایگاه النشره، این سازمان تأکید کرد: دلایل منطقی مبنی بر باور به دست داشتن عناصر داعش در انتشار گاز خردل در اول سپتامبر ۲۰۱۵ در حملات پیاپی این گروه تروریستی برای به کنترل درآوردن این روستا وجود دارد.
تیم تحقیقات و تشخیص هویت وابسته به این سازمان تأکید کرده اند که ۱۱ نفر بر اثر قرار گرفتن در معرض ترکیب «ماده سیاه کثیف» آسیب دیدند که بقایای آن در پرتابه های برجای مانده در محل انجام حمله پیدا شده است و آثار و عوارض آن با عوارض قرار گرفتن در معرض گاز خردل تناسب دارد.
گروه تحقیق سازمان منع تسلیحات شیمیایی افزود که اطمینان پیدا کرده است مواد شیمایی مورد استفاده در گلوله توپها، از مناطق تحت اشغال تشکیلات داعش بوده است.
گروه تحقیق مذکور خاطرنشان کرد: هیچ گروه یا تشکیلات دیگری، ابزار، انگیزه و توانایی لازم برای انتشار گاز خردل در چارچوب حمله به مارع در تاریخ مذکور را نداشته است.
به گزارش ایرنا، خبرگزاری رسمی سوریه (سانا) در دهم شهریور ۱۳۹۴ به نقل از فعالان و ساکنان محلی شهر مارع گزارش داد که گروه تروریستی داعش این روستا در استان حلب را با سلاح شیمیایی و مواد سمی هدف قرار داد.
براساس این گزارش، شمار زیادی از غیرنظامیان بر اثر استنشاق گازهای سمی مصدوم شده اند.
سانا افزود: این نخستین حمله شیمیایی داعش علیه مناطق مسکونی سوریه نیست. روزنامه نیویورک تایمز یک هفته قبل گزارش داد که بازرسان و متخصصان بین المللی به این نتیجه رسیده اند که گروه تروریستی داعش در دو حمله جداگانه به تل براک و حسکه از سلاح های شیمیایی استفاده کرده است.
همچنین یک سند محرمانه سازمان مرکزی اطلاعات آمریکا (سیا) نیز که در سال ۲۰۱۳ منتشر شد، تصریح می کند که تروریست های وابسته به القاعده گاز سارین تولید کرده و از آن برای حمله به غیرنظامیان سوریه استفاده می کنند.
نظر شما