سوئیس کنفرانس صلح اوکراین را "تا تابستان" آینده برگزار می‌کند

 نیویورک – ایرنا- وزیر امور خارجه سوئیس در دومین سالگرد جنگ روسیه و اوکراین، روز جمعه به وقت محلی در مجمع عمومی  سازمان ملل اعلام کرد که قصد دارد یک کنفرانس صلح  اوکراین را در سطح عالی "تا تابستان" آینده برگزار کند.

اوکراین به دنبال جلب حمایت از طرح صلح ۱۰ ماده‌ای ولودیمیر زلنسکی رئیس‌جمهور این کشور در میان نشانه‌هایی از خستگی آن از جنگ است و جنگ اسرائیل و گروههای مقاومت فلسطینی در غزه به کانون توجه جهانی تبدیل شده است.

به گزارش خبرنگار ایرنا از سازمان ملل، ایگنازیو کاسیس، وزیر امور خارجه سوئیس در مجمع عمومی سازمان ملل گفت: «بنا به درخواست اوکراین، ما قصد داریم تا تابستان کنفرانسی در سطح عالی درباره صلح در اوکراین ترتیب دهیم تا برای رسیدن به هدف مشترکمان با هم همکاری کنیم.»

طرح صلح زلنسکی احیای تمامیت ارضی اوکراین، خروج تمامی نیروهای روسیه، حفاظت از منابع غذایی و انرژی، ایمنی هسته ای و آزادی تمامی اسیران جنگی را در نظر گرفته است.

دیمیترو کولبا، وزیر امور خارجه اوکراین نیز در مجمع عمومی سازمان ملل گفت: اگر همه ما یک موضع اصولی داشته باشیم و با هم عمل کنیم، روسیه نمی تواند صدای اکثریت جهانی را نادیده بگیرد. فرمول صلح، دقیقاً نشان دهنده چنین فرصتی است.

واسیلی نبنزیا سفیر و نماینده دائم روسیه در سازمان ملل نیز گفت: نباید زمان را برای طرح های بیهوده اوکراین برای مذاکره بر اساس فرمول صلح زلنسکی تلف کرد.

سفیر دولت ولادیمیر پوتین در سازمان ملل افزود: «این طرح فقط یک اولتیماتوم به روسیه و تلاش برای جذب هرچه بیشتر کشورها به جلسات بی پایان در مورد این پروژه خیالی است.»

لیندا توماس گرینفیلد، سفیر و نماینده آمریکا در سازمان ملل نیز گفت: «نباید به مردم اوکراین نشان دهیم که خسته شده ایم. اوکراینی‌ها نمی‌توانند خستگی را تحمل کنند و روی ما حساب می‌کنند.»

ارشدترین دیپلمات آمریکا در سازمان ملل و عضو کابینه جو بایدن افزود: «برای دفاع از منشور ملل متحد و محکوم کردن کسانی که آن را نقض می کنند، برای مقاومت در برابر تفرقه و خستگی، برای دیپلماسی، برای گفتگو و صلح عادلانه و پایدار باید به حمایت از اوکراین ادامه دهیم.»

به گزارش ایرنا، جنگ اوکراین در پی بی‌توجهی غرب نسبت به نگرانی‌های امنیتی مسکو و گسترش نیروهای ناتو تا نزدیکی مرزهای روسیه کلید خورد. مسکو در پی نادیده گرفتن دغدغه‌های امنیتی خود از سوی غرب و به ویژه آمریکا در ۵ اسفند ۱۴۰۰ به اوکراین حمله کرد.

طی این مدت کشورهای عضو سازمان پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) از جمله آمریکا با کنار گذاشتن گزینه دیپلماتیک برای برقراری صلح، با حمایت‌های هنگفت نظامی از کی‌یف بر ادامه این جنگ افروزی ادامه داده و با تجهیز اوکراین به سلاح‌های پیشرفته‌تر و سنگین‌تر نظامی، آشکارا سیاست تحریک کرملین را دنبال می‌کنند.

آمریکا و کشورهای غربی در پاسخ به حمله روسیه به اوکراین تاکنون تحریم‌های گسترده‌ای را علیه مسکو اعمال و میلیاردها دلار تسلیحات و تجهیزات نظامی به کی‌یف ارسال کرده‌اند. با وجود تحریم‌های بی‌سابقه و تلاش‌های غرب برای انزوای روسیه، کرملین توانسته اقتصاد خود را در شرایط جنگ پا بر جا نگه دارد.

این روزها، ایالات متحده آمریکا همزمان با دو بحران بزرگ یکی در شرق اروپا و دیگری در غرب آسیا (خاورمیانه)، یعنی جنگ اوکراین و دیگری جنگ در غزه و حمایت از رژیم اسرائیل درگیر است که ابعاد جنگ اسرائیل به یمن رسیده و این مسائل معادلات را در حوزه داخلی و نیز سیاست خارجی این کشور متحول کرده‌ است.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha