به گزارش ایرنا، ستاد فرماندهی مرکزی آمریکا جمعه شب به وقت محلی با انتشار تصویر فوق اعلام کرد: «در ۱۸ فوریه (۲۹ بهمن ماه) بین ساعت ۹ و نیم و ساعت ۱۰ و ۴۰ دقیقه شب، تروریستهای حوثی مورد حمایت ایران به کشتی باری ام وی روبیمار (M/V Rubymar ) با پرچم بلیز و متعلق به بریتانیا حمله کردند.»
سنتکام تصریح کرد که اگرچه این کشتی هماکنون لنگر انداخته است، اما آب به آرامی در آن در حال نفوذ است.
فرماندهی مرکزی آمریکا در منطقه خاورمیانه گفت که حمله انصارالله به کشتی انگلیسی منجر به ایجاد آلودگی نفتی ۱۸ مایلی (۲۹ کیلومتری) در دریای سرخ شده است.
سنتکام افزود: کشتی اموی روبیمار حامل ۴۱ هزار تن کود است که ممکن بود با این حمله وارد دریا شده و فاجعه زیست محیطی کنونی را شدیدتر کند.
به گزارش ایرنا، پایگاههای نظامی ایالات متحده آمریکا در عراق و سوریه از ۱۷ اکتبر ۲۰۲۳ (۲۵ مهرماه ۱۴۰۲) هدف حملات پهپادی، راکتی و موشکی قرار گرفته اند.گروههای مقاومت اسلامی در منطقه غرب آسیا (خاورمیانه) از جمله در عراق و سوریه و نیز نیروهای یمنی به دنبال اقدام رژیم اسرائیل در تلافی عملیات طوفان الاقصی و بمباران نوار غزه و حمایت واشنگتن از این حملات، به ایالات متحده هشدار داده اند که پایگاههای آمریکا در منطقه را مورد هدف قرار خواهند داد.
ارتش یمن در حمایت از مقاومت ملت فلسطین در نوار غزه چند کشتی اسرائیلی یا کشتیهای عازم سرزمینهای اشغالی را در دریای سرخ و تنگه بابالمندب هدف قرار داده است و می گوید نیروهای ارتش این کشور متعهد شدهاند تا زمانی که رژیم اسرائیل، حملات خود به غزه را متوقف نکند، حملات به کشتیهای این رژیم یا کشتیهای عازم سرزمینهای اشغالی را در دریای سرخ ادامه خواهند داد.
نیروهای ارتش یمن در عین حال تاکید کردهاند که کشتیرانی در خیلج عدن و دریای سرخ برای سایر کشتی ها آزاد است و آنها از امنیت کامل برخوردار هستند.
آمریکا و انگلیس با همراهی ۸ کشور دیگر، ۲۱ دی ماه جاری برابر با ۱۱ ژانویه ۲۰۲۴ در پی قطعنامه شورای امنیت سازمان ملل، به مواضع انصارالله یمن حمله کردند.
شورای امنیت سازمان ملل ۲۰ دی ماه ۱۴۰۲ برابر با ۱۰ ژانویه ۲۰۲۴، قطعنامه پیشنهادی ایالات متحده آمریکا و ژاپن را با شماره ۲۷۲۲ علیه انصارالله یمن درباره حملات در دریای سرخ بدون اشاره به دلیل اصلی این حملات و حمایتهای واشنگتن از رژیم اسرائیل در بمباران غزه، تصویب کرد.
وزارت خزانهداری آمریکا ۱۶ فوریه (۲۷ بهمن ماه ۱۴۰۲) اعلام کرد تحریمهایی که ایالات متحده آمریکا به دلیل حملات حوثی ها (انصارالله) یمن به کشتیهای تجاری در دریای سرخ علیه این گروه اعمال کرده است، از امروز وارد مرحله اجرایی شد.
وزارت امور خارجه آمریکا نیز ۱۷ فوریه (۲۸ بهمن ماه ۱۴۰۲) در پی اجرای دور جدید تحریم ها علیه انصارالله یمن از سوی وزارت خزانه داری این کشور، این جنبش را گروه تروریستی جهانی اعلام کرد.
دولت «جو بایدن» رئیسجمهور آمریکا در سال ۲۰۲۱ و با هدف تسهیل در مذاکرات صلح یمن، نام جنبش انصارالله را از فهرست تروریستی واشنگتن خارج کرده بود.
شبکه خبری سیانان به نقل از مقامات آمریکا گزارش داد دولت جو بایدن برغم فشارها و حملات نظامی علیه «حوثی ها» (انصارالله یمن) به بهانه متوقف کردن حملات علیه کشتیها در دریای سرخ با مشکل مواجه شده است.
به گزارش ایرنا، شبکه خبری سی ان ان آمریکا روز جمعه به وقت محلی گزارش داد: دولت بایدن در تلاش است تا حملات مستمر حوثیهای مورد حمایت ایران علیه کشتیها در دریای سرخ را متوقف کند و برغم آنکه آمریکا حملات گسترده ای علیه این گروه در هفته های اخیر انجام داده است، این گروه همچنان به تقویت زرادخانه های تسلیحاتی خود در داخل یمن ادامه میدهد.
سابرینا سینگ، معاون سخنگوی پنتاگون روزپنجشنبه گفت: «میدانیم که حوثیها زرادخانه بزرگی در اختیار دارند. آنها بسیار توانمند هستند. سلاحهای پیشرفتهای دارند به این دلیل که از ایران سلاح دریافت میکنند.»
سی ان ان نوشت: مقامات آمریکا در تلاش برای یافتن راهی جهت افزایش فشار بر حوثی ها هستند و برخی در داخل دولت بایدن استدلال می کنند که استفاده از زور به تنهایی کارساز نیست. برخی از مقامات آمریکا خاطرنشان می کنند که شلیک موشک های چند میلیون دلاری به سمت پهپادها و موشک های ارزان قیمت حوثی ها نیز بسیار گران و غیرموثر است.
نظر شما