مقداد ذکیزاده نامزد انتخابات مجلس شورای اسلامی از حوزه انتخابیه تهران، ری، شمیرانات و اسلامشهر در گفتوگو با خبرنگار سیاسی ایرنا، درباره نقش مجلس در زمینه بهبود وضعیت اقتصادی گفت: مجلس شورای اسلامی به لحاظ جایگاه قانونی و بحث تصمیمسازی و قانونگذاری میتواند نقش ویژه و اساسی در پیشبرد اهداف اقتصادی نظام و بهبود اوضاع اقتصادی و وضعیت معیشتی مردم ایفا کند.
وی بررسی و تصویب برنامههای بالادستی، لایحه بودجه، طرحها و لوایح اقتصادی را از جمله اختیارات مجلس دانست که "با ورود تخصصی" نمایندگان میتواند در آینده اقتصادی کشور و زندگی مردم تأثیرگذار و نقشآفرین باشد.
این نامزد انتخابات مجلس شورای اسلامی همچنین با اشاره به قدرت نظارتی قوه مقننه تأکید کرد: نمایندگان مجلس اگر به جای دخالت در عزل و نصبها و بهجای امتیازگیریهای شخصی و جناحی و منفعتطلبیهای فردی و گروهی، به نظارت دقیق و صحیح و بر اساس منافع ملی بر اقدامات دولت و وزرا بپردازند، میتوانند با اصلاح ایرادات و اشتباهات احتمالی از مسیر حرکت صحیح دولت در راستای اصلاحات اقتصادی و اجرای قوانین تصویب شده در این حوزه و عملکرد اقتصادی بخشهای مختلف قوه مجریه صیانت و حفاظت کنند.
ذکیزاده با بیان اینکه معیشت مردم اولویت اول کشور است، خاطرنشان کرد: بعضاً مشاهده میشود که عدهای از نمایندگان بیشتر از آنکه بر دولت نظارت کنند، در امور دولت دخالت میکنند. مثلاً با تهدید وزرای مختلف به استیضاح از آنها میخواهند که افرادی را در مجموعههای مختلف بهویژه شرکتهای اقتصادی عزل و نصب کنند. این مسئله آنها را از نقش نظارتی دور میکند و باعث مختل شدن روند فعالیت دولت بهویژه در حوزه اقتصادی میشود.
وی دستکاری و ایجاد تغییرات غیرضروری در لایحه بودجه را از دیگر اشتباهات برخی نمایندگان برشمرد و گفت: نمایندگان نباید بر سر ورود به کمیسیون تلفیق بودجه دعوا کنند. کمیسیون تلفیق باید متشکل از نمایندگانی باشد که تخصص اقتصادی دارند و با نگاه ملی و فرامنطقهای و فراجناحی لایحه بودجه را بررسی و تصویب کند اما گاهی اوقات برخی نمایندگان با لابی کردن وارد کمیسیون تلفیق میشوند و با تغییر ردیفهای بودجه و ارقام بودجه باعث ایجاد مشکلاتی همچون ناترازی بودجه و کسری بودجه و تورم میشوند.
این نامزد انتخابات مجلس تأکید کرد که مجلس آینده باید با اصلاح این اشتباهات و تمرکز بر وظایف و اختیارات ذاتی خود ناظری دلسوز و کمک حال دولت باشد و به دستاندازی در مسیر حرکت دولت تبدیل نشود.
انتخابات دوازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی و ششمین دوره مجلس خبرگان رهبری جمعه ۱۱ اسفندماه ۱۴۰۲ در سراسر کشور برگزار می شود. نامزدهای این انتخابات برای دستیابی به ۲۹۰ کرسی قوه مقننه و ۸۸ کرسی مجلس خبرگان رهبری با یکدیگر رقابت میکنند.
نظر شما