محمدحسین رمضانی زارع (کد انتخاباتی ۱۹۳) روز سهشنبه با حضور در خبرگزاری جمهوری اسلامی مرکز اصفهان در گفت و گوی تبلیغاتی خود به پرسشهای ایرنا پاسخ داد.
وی ۳۶ ساله دارای مدرک دکترای حسابداری و استاد دانشگاه، پژوهشگر و فعال حوزه مالی اقتصادی است
ایرنا: پیشینه اجرایی و علمی خود را بیان کنید. آیا تاکنون قانون اساسی را بطور کامل خواندهاید؟
اینجانب تا دوره دبیرستان در کاشان بودم و در دوره دانشگاه با رُتبه برتر در رشته حسابداری در دانشگاه شیراز پذیرفته شدم و تا مقطع دکترا بعنوان دانشجوی ممتاز و رُتبه، یک تحصیلات تکمیلی خود را به اتمام رساندم.
افزون بر ۱۴ سال در محیطهای صنعتی-تولیدی (بعنوان فعال حوزه مالی-اقتصادی) و دانشگاهی (بعنوان فعال پژوهشی-علمی) و تدریس در دانشگاه، مشغول کار بودم و افتخار همکاری با اساتید بزرگ دانشگاه های تهران، شیراز و کاشان در زمینه مقالات و فعالیت های پژوهشی را داشتهام.
در مورد قانون اساسی، اینجانب بعنوان شهروند و البته بعنوان داوطلب نمایندگی مجلس، بارها آن را مطالعه کردهام.
ایرنا: مهمترین اصل قانون اساسی را چه میدانید؟ تاکنون آیین نامههای داخلی مجلس را خواندهاید؟
همه اصول قانون اساسی مهم است ولی در اصل اول مواردی همچون «کرامت انسانی» و همچنین موارد یک، ۲ و سه , هشت, ۹ و۱۱ اصل دوم میتوانند جزو اساسیترین موارد باشند.
قانون آیین نامه داخلی مجلس بعنوان یکی از اسناد حقوق اساسی به تنظیم روابط قوه مُقننه با سایر قوا و هماهنگی داخلی این قوه میپردازد و چنین جایگاهــی اهمیت پرداختن به آسیب شناسـی ایــن قانون را دوچندان میکند.
ایرنا: نقاط قوت و ضعف آیین نامه داخلی مجلس چیست؟
کثرت تعداد طرحها و عدم لایحهمحوری از نقاط ضعف آییننامه داخلی مجلس است بدین صورت که قانونگذاری مجلس حتیالمقدور باید لایحه محور باشد تا از انباشــت طرحهای مصوب که قوانینی بیسرانجام را میپروراند، پرهیز شود.
پس از این مورد باید به نبود قابلیت سنجش تصمیمهای تقنینی و نظارتی اشاره کرد، زیرا برخی از تصمیمها، معیار ســنجش کیفیت ندارد و در برخی دیگر، معیارهای بیان شـده کافی نیست.
در ادامه میتوان به ابهامزایی از متن آییننامه اشاره کرد. نبود تفکیک مشخص میان مسوولیتها و تفسیرپذیر بودن عبارات آییننامه از مصادیق ابهامات آن در مقام اجراست.
علاوه بر این، آشفتگی ساختاری اجزای مختلف، نبود تصویر جامع ارتباطات درونی و بیرونی نظام مجلس و تکرارهای مکرر در مواد را میتوان بعنوان عوامل ایجاد آسیب «شکل جزیرهای» فرایندهای مذکور در آییننامه برشمرد، البته ضعف در فرایندهـا نیز بعنوان بخش دیگر از آسیبها باید مورد توجه قرار گیرد.
ایرنا: مهمترین معضلات حوزه انتخابیه خود را چه می دانید؟ راهکار شما برای حل آنها چیست؟
دسترسی نداشتن به منابع مالی پرداختی توسط همشهریان و اختصاص تمام منابع مالی به خودِ شهرستان، اختصاص بودجه مستقل از استان، رهاسازی مسکن ملی، جلوگیری از حضور مهاجران غیرایرانی، افزایش ظرفیت تفریحی و گردشگری بالاخص گردشگران خارجی، اصلاح و تامین منابع آبی کشاورزی با توجه به پروژههای آبرسانی، نبود انسجام شهری با حضور برخی مدیران غیربومی، افزایش اعتبارات مالی واحدهای صنعتی و اشتغال جوانان تحصیل کرده را میتوان بعنوان مشکلات اصلی حوزه انتخابیه خود عنوان کنم که در برنامه جامع خود برای همه این موارد طرحهایی اندیشیدهام.
ایرنا: مهمترین معضلات کشور را چه میدانید، مجلس چه کمکی به رفع آنها خواهد کرد؟
مجلس شورای اسلامی با توجه به چالشهای ملی همچون تورم, مشکلات معیشتی، ورشکستگی صندوقهای بازنشستگی و وضعیت یارانهها باید تمام تلاش خود را برای جلوگیری از وضع قوانین فسادزا انجام دهد و برای تقنین قوانین بصورتی که بتواند مانع فساد شود و نه اینکه خود کمککننده به فساد باشد، همت گُمارد.
نبود ساختار صحیح در برخی سازمانها و مهمتر از همه وجود نهادهای نظارتی متعدد و کارایی نداشتن آنها با توجه به فسادهای گسترده موجود کشف شده و کشف نشده نیز باید مورد توجه مجلس قرار گیرد.
در بحث نظارت هم به نظر میرسد مجلس بسیار ضعیف عمل کرده است و بر اساس میزان توقعاتی که برای حوزه انتخابیه خود قائل و پیگیر آن هستم، ساختار اجرایی از بسیاری موارد چشمپوشی میکند که باید نظارتها در باره آنها افزایش یابد.
ایرنا: عملکرد نمایندگان دورههای قبل اصفهان را چطور ارزیابی میکنید؟ انتقادتان به آنها چیست؟
این موضوع را مردم بخوبی میتوانند پاسخ بدهند اما به نظر میرسد در شهرستانهای کاشان و آران بیدگل، مردم دچار سرخوردگی و ناراحتی شدید بابت عدم تعهد به قولها و وعدههای داده شده هستند، از طرفی جدا شدن نماینده این خطه از حوزه انتخابیهاش و انتقال او به وزرات جهاد کشاورزی موجبات ناراحتی اهالی منطقه بدلیل نبود فرد جایگرین برای او را فراهم آورد.
به گزارش ایرنا، سیدجواد ساداتینژاد نماینده مردم کاشان و آران و بیدگل در دوره یازدهم مجلس شورای اسلامی در سال 1400 از سوی رییس جمهوری بعنوان نخستین وزیر پیشنهادی جهاد کشاورزی دولت سیزدهم به مجلس معرفی شد و توانست از مجلس رای اعتماد بگیرد، وی خرداد امسال جای خود را به محمدعلی نیکبخت سپرد.
ایرنا: نقاط قوت و ضعف مجلس یازدهم را چه می دانید؟
از جمله قوانین وضع شده در مجلس یازدهم، شفافیت و از طرفی لایحه محوری و طرح محور نبودن را میتوان بعنوان مواد قوت مجلس شمرد و در حوزه مسکن الزام دولت به ساخت سالانه یک میلیون خانه، ساماندهی صنعت خودرو و شکسته شدن انحصار آن به نفع مردم، جهش تولید و تبدیل وضعیت نیروهای شرکتی را میتوان به مثابه نقاط قوت نام برد اما نقطه ضعف مجلس در حوزه نظارتی است و اگر پایشها به نحو شایستهتری رقم خورده بود کشور خیلی از چالشهای موجود را نداشت که در این زمینه باید تقویت سازوکار نظارتی مجلس جدید در اولویت کار نمایندگان قرار گیرد.
ایرنا: در پایان چنانچه نکته دیگری را مد نظر دارید، بیان کنید؟
با سپاس از ایرنا کاشان که این فرصت را در اختیار اینجانب قرار داد و در نهایت باید عنوان کنم که از مردم فهیم کاشان و آران بیدگل تقاضا دارم که به نسل جوان متخصص در مقام اجرا و عمل اعتماد کرده تا با کمک شهروندان بدنبال رفع مشکلات اقتصادی و معیشتی تمام اقشار جامعه از جمله جوانان، کارگران، کارمندان، بازنشستگان باشیم.
به گزارش ایرنا، حوزه انتخابیه کاشان شامل شهرستانهای آران و بیدگل و کاشان یک نماینده در مجلس شورای اسلامی دارد.
دوازدهمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی و ششمین دوره انتخابات مجلس خبرگان رهبری یازدهم اسفند امسال برگزار میشود.
نظر شما