خبرگزاری جمهوری اسلامی(ایرنا) در اجرای سیاست های انتخاباتی و با هدف افزایش مشارکت، مصاحبه با نامزدهای انتخابات را در دستور کار قرار داد و این امر را اطلاع رسانی کرد؛ لذا مصاحبه برخی نامزدها که اعلام آمادگی کردند و وقت گذاشتند به سمع مخاطبان می رسد. این مصاحبه در چند بخش از جمله برنامه های آنان در عرصه ملی، حوزه انتخابیه و نیز پاسخ به برخی پرسش های خبرنگاران ایرنا بوده است که به شرح زیر از نظر شما می گذرد:
عرب نژاد با تشریح برنامه های خود در بخش های مختلف به نگرانی های اقتصادی مردم اشاره و بیان کرد: اقتصاد باید چگونه درست شود و راه بیافتد؟؛ درشرایطی که کشور درگیر اقتصاد دولتی شده و در طول زمان زیادی نتوانستیم، مشکل اقتصاد دولتی را حل کنیم.
نقص قوانین برای رفع موانع فعالیت بخش خصوصی
وی ادامه داد: اقتصاد باید مردمی شود و به سمت بخش خصوصی برود که شامل سرمایهگذاری داخلی و خارجی است؛ قوانین ما در برداشتن موانع از پیش پای سرمایهگذاری و فعالیت بخش خصوصی نقص های فراوانی دارد، به طور مثال در حوزه صادارت قوانینی داریم که مانع توسعه صادرات می شود.
نامزد دوره دوازدهم مجلس شورای اسلامی از حوزه کرمان و راور خاطرنشان کرد: در حوزه تولید، قوانین به شکلی تعریف شده که در راستای کمک به تولید باشد، اما در حقیقت مانع تولید هستند، یعنی اگر اشکال های قانون برطرف شود می تواند به تولید کمک کند؛ قوانین جرات ورود بخش خصوصی را نمی دهد و این بخش ترجیح می دهد سرمایه اش را از کشور خارج کند یا در بخش های واسطه ای یا حوزه مسکن و زمین سرمایه گذاری کند.
تفکر تولید به سمت سوداگری رفته است
وی تصریح کرد: ما بیش از تعداد خانوارها مسکن داریم، اما مشکل مسکن هم همچنان وجود دارد زیرا ملک و مسکن به یک تجارت تبدیل شده و تفکر به سمت سوداگری رفته است؛ قوانین ما در بحث بیمه، مالیات و بانک مثل یک بمب ساعتی عمل و در زمان خود، صنعتگر و سرمایه گذار را نابود می کند.
عربنژاد تاکید کرد: کرمان استانی صنعتی است و اقتصاد آن باید بر پایه صنعت ایجاد شود، اما پس از انقلاب اجازه حفر چاه های قانونی به تعداد زیاد داده اند و در کنار چاه های غیرقانونی به سمت بحران آب رفتیم؛ زمانی هم که به سمت صنعت حرکت کردیم، صنایع آببَر را انتخاب کردیم و همچنان به این سمت میل داریم.
وی افزود: بخش کشاورزی باید به سمت تغییر الگوی آبیاری و کشت نیز تغییر پیدا کند و کشت هایی انتخاب کنیم که مصرف پایین آب و صرفه اقتصادی بالا داشته باشند؛ به طور مثال در حوزه پسته بهره وری محصول به شدت پایین است که باید الگو عوض شود و نیاز به برنامه و نقشه درازمدت دارد.
لزوم ایجاد خوشه های صنعتی در کرمان
نامزد دوره دوازدهم مجلس شورای اسلامی از حوزه کرمان و راور بیان کرد: باید جلو ایجاد صنایع آببر را بگیریم و به سمت خوشه های صنعتی حرکت کنیم، پیوندی بین صنایع ما وجود ندارد، ما بین صنایع بزرگ استان و صنایع کوچک رابطه ای برقرار نکردیم و صنایع ناهماهنگ هستند.
وی گفت: در جنوب استان یک سال پیاز سود دارد و بقیه ضرر می کنند اما سال دیگر گوجه سودآور است، چون مدیریت وجود ندارد؛ تناسب برنامه ریزی و ایجاد خوشه های صنعتی بسیار در اقتصاد کرمان موثر است.
عرب نژاد ادامه داد: من سال ها کار فرهنگی انجام دادم، کارگردان بودم و به سمت علوم اجتماعی رفتم؛ زندگی کارآفرینان و علت های شکست و موفقیت آنها را بررسی کردم.
دولت تبعات تصمیم های خود را بپذیرد
وی تاکید کرد: بخش دولتی باید تبعات تصمیم های خود را بشناسد، اما این اتفاق رخ نمی دهد مگر اینکه خودش با واحدهای صنعتی در ارتباط باشد و صنعت را لمس کرده باشد؛ به طور مثال اگر یک واحد صنعتی قدرت پرداخت بیمه را نداشته باشد، به جای اینکه حمایت های خود را اعمال کند، جریمه اش می کند و این به نابودی صنعت کمک می کند.
نامزد دوره دوازدهم مجلس شورای اسلامی از حوزه کرمان و راور اظهار داشت: کمتر نماینده مجلسی وجود دارد که در بخش خصوصی فعالیت کرده باشد، به طور مثال مرغدار ما با مشکل روبه رو است و می گویند مرغ از بیرون وارد کنیم؛ چرا افراد همین موضوع را برای واردات فولاد انجام نمی دهند؟.
وی تصریح کرد: در ۲ سال گذشته حجم قابل توجهی از دام های سبک و سنگین ما از کشور خارج شده است و قوانین حاکم بر نظام این بخش ضربه ای وارد کرد که دشمن توان این کار را نداشت.
عرب نژاد تصریح کرد: دولت متوجه مسئولیت خودش در سیاست هایی که مصوب می کند، نیست و تولیدکننده به دلیل سیاست های غلط داخلی و خارجی متضرر می شود؛ در حالی که کشورها همیشه از تولید و تولیدکننده حمایت می کنند.
نظر شما