وزیر علوم درگذشت دکتر مضطرزاده عضو فرهنگستان علوم را تسلیت گفت

تهران - ایرنا - وزیر علوم، تحقیقات و فناوری در پیامی درگذشت دکتر فتح الله مضطرزاده دانشمند برجسته و عضو پیوسته فرهنگستان علوم را تسلیت گفت.

به گزارش گروه علم و آموزش ایرنا، در بخشی از پیام تسلیت محمدعلی زلفی گل آمده است: با خبر شدیم دانشمند برجسته استاد فتح الله مضطرزاده دعوت حق رالبیک ودار فانی را وداع گفت. برخود وظیفه می‌دانم درگذشت این استاد فرزانه، مجاهد نستوه درعرصه علم و چهره ماندگار مهندسی شیمی کشور را به خانواده مرحوم، دوستان، شاگردان و مریدان ایشان و به ویژه جامعه دانشگاهی کشور تسلیت بگویم.

وی افزود: این دانشمند فرزانه در طول عمر با برکت خود منشا خدمات شایانی درحوزه علم،پژوهش و فناوری بود و قطعاً فقدان شادروان لطمه جبران‌ناپذیری دراین عرصه خواهد بود.

وزیر علوم در این پیام تسلیت یادآور شد: دکتر مضطرزاده که عضو پیوسته فرهنگستان علوم جمهوری اسلامی ایران، استاد دانشگاه صنعتی امیرکبیر و از چهره‌های ماندگار در شاخه مهندسی شیمی بود، درکارنامه علمی و اجرایی خود با عهده‌دار بودن مسئولیت‌های مختلف در فضای دانشگاهی از جمله معاون وزیرعلوم ورییس سازمان پژوهش‌های علمی وصنعتی ایران موجب تعالی حوزه آموزش عالی شد که قطعاً خدمات ماندگارش توشه آخرتش خواهد بود.

زلفی گل از درگاه پروردگار متعال برای آن بزرگمرد آسمانی غفران ورحمت واسعه الهی و برای بازماندگان صبرو شکیبایی مسالت کرد.

به گزارش ایرنا، دکتر فتح‌الله مضطرزاده متولد اول آذر سال ۱۳۲۵ در شهر یزد عضو پیوسته فرهنگستان علوم جمهوری اسلامی ایران، استاد دانشکده مهندسی پزشکی و دانشکده مدیریت، علم و فناوری دانشگاه صنعتی امیرکبیر و از برگزیدگان همایش چهره‌های ماندگار در شاخه مهندسی شیمی و برنده نشان دولتی پژوهش بود.

مضطرزاده تحصیلات ابتدایی و متوسطه را شهر یزد به پایان رساند و در سال ۱۳۴۴ برای ادامه تحصیل به آلمان رفت و مدرک کارشناسی رشته علم مواد را در سال ۱۳۴۷ و کارشناسی ارشد این رشته را در سال ۱۳۵۰ از دانشگاه فنی کلاوستال آلمان کسب کرد. وی در سال ۱۳۵۴ به اخذ درجه دکترای تخصصی رشته علم مواد از همان دانشگاه نائل آمد.

ایشان پس از اتمام تحصیل، در سال ۱۳۵۵ به ایران بازگشت و به عنوان عضو هیات علمی در دانشگاه‌ها مشغول به خدمت شد.

وی مشاغل اجرایی متعددی را در سطوح مختلف از جمله ریاست دانشگاه گیلان (۶۰–۱۳۵۹)، ریاست پژوهشگاه مواد و انرژی به مدت ۲۳ سال (۸۵–۱۳۶۲)، معاون پژوهشی وزارت فرهنگ و آموزش عالی (۷۶–۱۳۷۲)، معاون وزیر علوم و رئیس سازمان پژوهش‌های علمی و صنعتی ایران از سال ۱۳۹۴ تاکنون بر عهده داشته‌است.

وی همچنین عضویت پیوسته فرهنگستان علوم جمهوری اسلامی ایران، از سال ۱۳۶۹، پژوهشگر برتر کشور، سال ۱۳۷۰، استاد نمونه کشور در سال ۱۳۷۰، برنده جایزه بین‌المللی اکو در علوم طبیعی در سال ۱۳۷۱، دریافت نشان دولتی درجه سوم پژوهش در سال ۱۳۷۵، چهره ماندگار کشور در شاخه مهندسی شیمی در سال ۱۳۸۲ و برنده جایزه کتاب سال ایران (کتاب شایسه تقدیر) برای کتاب «سرامیک‌ها و کاربرد آن در مهندسی پزشکی» در سال ۱۳۸۵ و همچنین رتبه سوم در ۲۱ امین جشنواره رازی در سال ۱۳۹۴ در کارنامه علمی خود به ثبت رساند.

"کانال راهنمای عصب دارای ساختار الیافی از کامپوزیت پلیمری هیالورنیک اسید و پلی کپرولاکتون"، "سنتز شیمیایی کنترل شده نانوذرات کلسیم پر اکسید با پوشش پلی اتیلن گلیکول از طریق کنترل نرخ افزودن هیدروژن پر اکسید"، "عینک سرد و گرم تسکینی چشم و اطراف آن"، "پوشش شیشه زیست فعال (بایو گلس) سنتز شده به روش سل-ژل بر روی فولادهای ۳۰۴ و ۳۱۶L" و "کاشی های آنتی باکتریال تهیه شده به روش سل-ژل" از اختراعات به ثبت رسیده وی به شمار می رود.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha