دانش‌آموزان در رامسر «موزه‌یار» می‌شوند

نوشهر - ایرنا - پردیس فرهنگی موزه‌ای رامسر با مشارکت اداره آموزش و پرورش این شهرستان از ابتدای ماه جاری اجرای طرحی فرهنگی آموزشی را آغاز کرده که در آن دانش‌آموزان با گذراندن فرآیندی آموزشی بر پایه پژوهش، آموزش، مشاهده، روایت و قصه‌گویی «راهنمای موزه» می‌شوند و کارت «موزه‌یار» برای آن‌ها صادر می‌شود.

به گزارش خبرنگار ایرنا، پردیس فرهنگی موزه‌ای رامسر که در یک محوطه ۱۲ هکتاری تاریخی و میراثی قرار دارد، یکی از جاذبه‌های منحصربه‌فرد مازندران در حوزه گردشگری و میراث فرهنگی است که در دل یک باغ‌موزه گیاه‌شناسی قرار دارد. این پردیس موزه‌ای که در طول سال پذیرای مسافران، گردشگران و علاقه‌مندان به میراث فرهنگی و تاریخ است ۶ موزه متفاوت و چند زیرساخت فرهنگی دیگر را در خود جای داده و معمولا به عنوان یکی از مقصدهای بازدید علمی و آموزشی دانش‌آموزان منطقه نیز مورد توجه است. همین ظرفیت مهم فرهنگی نیز سبب شده که مدیریت پردیس موزه‌ای با همکاری آموزش و پرورش شهرستان رامسر طرحی با عنوان «موزه‌یار» را تدارک ببیند و اجرا کند تا گامی برای فرهنگسازی در نسل جدید برای آشنایی با میراث فرهنگی و همچنین جایگاه مهم موزه‌ها در فرهنگ و گردشگری هر منطقه برداشته شود.

مدیر پردیس فرهنگی و موزه‌ای شهدای رامسر در گفت‌وگو با خبرنگار ایرنا با بیان این‌که در طرح «موزه‌یار» دانش‌آموزان رامسر راهنمای افتخاری موزه را دریافت می‌کنند، گفت: «موزه‌یار» عنوان طرحی آموزشی ویژه‌ دانش‌آموزان ‌است که از سوی پردیس موزه‌ای رامسر اجرا می‌شود و با مشارکت اداره آموزش و پرورش شهرستان رامسر از ابتدای اسفند در حال برگزاری‌ است.

دانش‌آموزان در رامسر «موزه‌یار» می‌شوند

محمدعلی یزدان‌شناس گفت: هدف ما این است که دانش‌آموزان را با بهره‌گیری از مبانی قصه‌گویی وارد دنیایی از قصه‌ها در محیط موزه کنیم. دانش‌آموزان در سکوت اشیاءِ به جا مانده از ادوار مختلف تاریخ که هر کدام قصه و داستانی برای خود دارند و رازهایی را بیان می‌کنند، با دنیایی جذاب آشنا می‌شوند و با طی کردن یک فرآیند آموزشی به کمک راهنمایان موزه، خودشان هم عنوان راهنمای افتخاری موزه را کسب می‌کنند.

وی اظهار کرد: این طرح با هدف بهره‌گیری از روش‌های مؤثر آموزش‌های میدانی، بهره‌گیری از روش‌های موثر یادگیری همچون مشاهده، مطالعه، پژوهش و آشنایی کودکان، نوجوانان، اولیای تربیتی و والدین با موزه اجرا می‌شود.

مدیر پردیس فرهنگی موزه‌ای رامسر درباره روند اجرای این طرح گفت: دانش‌آموزان در قالب بازدیدی یک روزه در پردیس موزه‌ای رامسر حضور می‌یابند و با همراهی راهنمایان موزه ساعاتی را در این فضا سپری می‌کنند و با اجزای پردیس و به ویژه ۶ موزه‌ای که در دل این مجموعه قرار دارد آشنا می‌شوند.

یزدان‌شناس اظهار کرد: دانش‌آموزان در این بازدید به دنبال چگونگی سیر تکامل آثار و تاثیرات ادواری و تاریخی در نحوه شکل‌گیری آن‌ها می‌روند و مهارت قصه‌گویی از زبان اشیاء را در قامت یک «کارشناس راهنما» در موزه می‌آموزند.

وی افزود: پس از کسب مهارت روایت داستان آثار و بیان داده‌های مربوط به آثار موجود در موزه، برای دانش‌آموزان کارت عضویت افتخاری «موزه‌یار» صادر می‌شود که با در دست داشتن آن می‌توانند ۳ نفر از اعضای خانواده یا دوستان خود را با تخفیف ویژه به این پردیس دعوت کنند و خودشان به عنوان «موزه‌یار» در قامت راهنمای موزه به تشریح داده‌هایی که فرا گرفته‌اند بپردازند.

مدیر پردیس فرهنگی موزه‌ای رامسر با بیان این‌که طرح موزه‌یار از اول اسفند در این مجموعه به اجرا درآمده و تا پایان سال تحصیلی ادامه دارد، اظهار کرد: هدف ما آشناسازی نسل جدید با تاریخ، فرهنگ و میراث فرهنگی و همچنین فرهنگسازی برای ترویج موزه‌گردی است.

یزدان‌شناس با اشاره به جایگاه مهم رامسر در گردشگری استان و کشور افزود: وجود پردیس فرهنگی موزه‌ای رامسر ظرفیتی کم‌نظیر برای گردشگری مازندران و به ویژه غرب استان است که تلاش می‌کنیم با اجرای برنامه‌های فرهنگی و اقداماتی مانند طرح موزه‌یار، این ظرفیت مهم را هم برای نسل جدید و هم برای این منطقه بیشتر و بهتر معرفی کنیم.

دانش‌آموزان در رامسر «موزه‌یار» می‌شوند

به گزارش ایرنا، نخستین بنایی که در این مجموعه به موزه تبدیل شد کاخ مرمر بود که سال ۱۳۱۶ با طراحی مهندسان بلژیکی و معماری زنده‌یاد حسین لرزاده و ابوالقاسم واثقی ساخته شد و سال ۱۳۷۹ توسط موسسه فرهنگی موزه‌های بنیاد وابسته به بنیاد مستضعفان انقلاب اسلامی کاربری موزه پیدا کرد.

موزه تخصصی عاج ایران که تنها موزه عاج خاورمیانه است، موزه آوندهای تاریخی به عنوان نخستین موزه تخصصی ظروف ایران، موزه حمام قدیم و موزه مردم‌شناسی نیز به مرور طی پنج سال اخیر در این باغ‌موزه ۱۲ هکتاری راه‌اندازی شد و اکنون یکی از بزرگ‌ترین مجموعه‌های موزه‌ای کشور به شمار می‌آید.

موزه تخصصی عاج ایران که تنها موزه عاج خاورمیانه است، موزه آوندهای تاریخی به عنوان نخستین موزه تخصصی ظروف ایران، موزه حمام قدیم و موزه مردم‌شناسی نیز به مرور طی ۲ دهه اخیر در این باغ‌موزه ۱۲ هکتاری راه‌اندازی شد و اکنون یکی از بزرگ‌ترین مجموعه‌های موزه‌ای کشور به شمار می‌آید.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha