مهد کودک را میتوان به عنوان اولین محیط برای کسب مهارت های اجتماعی و علمی کودکان دانست. در مهد کودک، به کودکان این فرصت داده میشود تا از طریق انجام فعالیت ها و بازی کردن، کاوش کنند و مهارت های لازم را بیاموزند. مهد کودک شاید برای تمامی کودکان گزینه درستی نباشد ولی برای بسیاری از کودکان عالی است، در زمانی که کودک دوره مهدکودک را سپری می کند برای پیش دبستان و مدرسه آمادگی بهتری دارد و خیلی راحت تر می تواند با آن شرایط کنار بیاید.
کودکانی که در سنین مهد کودک قرار دارند مغزشان به سرعت در حال توسعه و پردازش است و در دوره حساسی قرار دارند؛ در واقع تجربه های اولیه که در مهد کودک فراهم می شود مراحل رشدی کودک را آسانتر می کند.
کودکان بعد از سنین دو سالگی نیاز به تجربه های اجتماعی دارند و نیاز مند این هستند تا با همسالان خود در ارتباط باشند و بسیاری از مفاهیم را می توانند بیاموزند و این آموزش ها از طریق اجتماع و هم سنان خود صورت می گیرد این یکی از اصلی ترین فواید بهترین مهد کودک است. رشد اجتماعی کودک، طریقه ارتباط با دیگران و یادگیری زبان و درک مفاهیم غیر کلامی و کلامی در یک مهد کودک خوب از معیار های لازم برای رشد اجتماعی و رشد کلامی کودکان برخوردار باشد این آموزش ها برای کودکان ضروری است که در مهد کودک آموزش داده می شود.
روانشناسان معتقد هستند که در یک مهد کودک خوب نسبت مربی به کودکان باید یک به سه باشد و در مجموع فضایی مناسب برای بازی کودکان وجود داشته باشند و بچه ها در گروه های کم و با تعدادی کم بازی کنند، در واقع مربیان باید در زمینه رشد کودک و تعلیم و تربیت او به خوبی آموزش دیده باشند و بتواند بازی های خوبی برای کودکان تدارک ببینند.
برای انتخاب بهترین مهدکودک بهتر است دارابودن ویژگی های زیر را بررسی کنیم:
1- تعداد مربیان کودکان زیر ۳ سال باید بیشتر از تعداد مربیان کودکان بالای ۳ سال باشد.
2- به کودکان زیر ۳ سال باید بیشتر توجه شود.
3- یک نگه دارنده باید دوره طولانی تری کودک را نگهداری کند و مربیان نباید سریع عوض شوند.
4- مربی باید بیشتر با این دسته از کودکان صحبت کند، بازی کند، و با آن ها ارتباط بگیرد و برای موفقیت شان در بازی های فکری آن ها را بیشتر و بارزتر تشویق کند تا بچه لذت ببرد.
5- بهتر است والدین به دنبال مربی ای باشند که خونگرم بوده و مراقبت کننده باشد و خودکفایی لازم را داشته باشد و احساس مسولیت و توجه به کودک را داشته باشد.
6- مربی باید مشوق مهارت های اجتماعی و رفتار مثبت باشد و بتواند برای رفتار منفی کودک، محدودیت نسبی برقرار نماید.
تعدادی معیار وجود دارد که باعث میشود یک مهدکودک از نظر والدین، مهدکودک خوب تلقی شود. این معیارها شامل موارد زیر میشود:
معیار انتخاب بهترین مهدکودک
- داشتن مجوز معتبر
- تعداد مربیان مهد کودک
- توجه به سابقه کادر مدیریت
- از فضای کافی بر خوردار باشد
- به دنبال کشف استعداد کودکان باشند
- قرار دادن کودکان هم سن در یک کلاس
- امنیت محیط مهد کودک و خانه کودک
- هزینه مناسب مهد کودک و خانه کودک
- امکانات مناسبی را در اختیار کودکان قرار دهند
- نزدیک بودن مهد کودک و خانه کودک به محل کار
- فضایی با نشاط و مناسب را برای کودکان داشته باشد
- میزان مشارکت والدین و توجه به تعداد جلسات اولیا مربیان
- مربیان تعلیم دیده ایی که بتوانند به خوبی با کودکان ارتباط برقرار کنند
- محیط مهد کودک و خانه کودک از بهداشت مناسب و کافی بر خوردار باشد
- برنامه های آموزشی در مهد کودک نباید سنگین و نامتناسب با سن کودکان باشد.
برای به ثمر نشستن این کودکان و کمک به رشد و پیشرفت آنان باید یک محیطی امن و به دور از هر گونه انحرافی برای آنان فراهم کرد. ما در مهد کودک پرچین توانسته ایم تمامی این مزایا را در کنار هم جمع آوری کنیم و به نتایج عالی برای انتخاب به عنوان بهترین مهدکودک برسیم.
*** محتوای این مطلب تبلیغاتی است و ایرنا مسئولیتی درباره آن ندارد.
نظر شما