۱۲ اسفند ۱۴۰۲، ۱۵:۲۳
کد خبرنگار: 757
کد خبر: 85405573
T T
۱ نفر

برچسب‌ها

سه اختراع آزمایشگاه «لینکلن» دانشگاه ام‌آی‌تی برنده جوایز نقطه‌عطف تاریخی شدند

تهران- ایرنا- موسسه مهندسان برق و الکترونیک (IEEE) سه مورد از فناوری‌های آزمایشگاه «لابراتوار لینکلن» دانشگاه «ام آی تی» را به عنوان نقاط عطف تاریخی این موسسه معرفی کرد.

به گزارش گروه علم و آموزش ایرنا از «ام آی تی نیوز»، این فناوری‌ها شامل «سیستم رادار کنترل هوایی Mode S»، «فوتولیتوگرافی ۱۹۳ نانومتری» و «لیزر نیمه‌رسانا» هستند. انتخاب و معرفی این فناوری ها از سوی لابراتوار لینکلن، جنرال الکتریک و «آی بی ام» انجام شده است.

ماموریت IEEE به عنوان بزرگترین سازمان حرفه‌ای فنی، ارتقا دادن فناوری‌ها برای سود بردن بشریت اعلام شده و در مدت ۲۵ سال گذشته فناوری‌هایی با این عنوان شناسایی شده اند.

هر سه فناوری جدید شناسایی شده نقش مهمی در زندگی روزمره دارند. هر فردی که با هواپیماهای تجاری پرواز کرده، از سیستم Mode S بهره‌مند شده است؛ سیستمی که کنترل‌کنندگان ترافیک هوایی از آن برای دنبال کردن و ردگیری هواپیماها استفاده می کنند.

مدارهای یکپارچه که نیروی دستگاه های محاسباتی و ارتباطی امروزی را تامین می‌کنند، با استفاده از فوتولیتوگرافی ۱۹۳ نانومتری تولید می شوند.

شاید فناوری که از همه فراگیرتر باشد، همان لیزر نیمه‌رسانا است که یک دستگاه در اندازه میکرومتر و ساطع‌کننده نور است و اینترنت سرعت بالا را امکان‌پذیر کرده است.

«کارن پانتا» معاون بخش بوستون در موسسه IEEE که روز دوم فوریه در مراسمی این جوایز را به لابراتوار لینکلن اهدا کرد، گفت: لابراتوار لینکلن دانشگاه ام آی تی یکی از پیشروها در زمینه نوآوری‌هایی است که در گذشته تنها در داستان های علمی ممکن دانسته می‌شدند.

وی افزود: سه جایزه «نقطه عطف IEEE» در واقع شاهد و گواهی بر این دستاوردها است و همچنین گرامیداشتی بر تنوع، یکپارچگی و کارگروهی است که این فناوری‌های مهم در نتیجه آنها حاصل شده است.

لابراتوار لینکلن در گذشته نیز سه جایزه نقطه عطف موسسه یادشده را برای استفاده از شبکه‌های بسته‌ای (packet) برای ارتباطات سخنرانی، برای ساخت اولین سیستم دفاعی کشور (آمریکا) و همچنین برای ایجاد رایانه دیجیتال با سرعت بالای گردباد (Whirlwind) دریافت کرده است.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha