«مسعود نوروزی» روز یکشنبه در گفت و گو با ایرنا اظهار کرد: طرح مطالعاتی مزرعه ۵۰۰ تُنی تولید و پرورش ماهیان خاویار زیر سد کلان به عنوان یکی از برنامههای راهبردی و اقتصادی شیلات این شهرستان انجام شده است.
وی با بیان اینکه اجرای این طرح میتواند به تنهایی به اندازه میزان تولید کنونی ماهی در ملایر، خاویار تولید کند، افزود: در حال حاضر بخش خصوصی آماده اجرای این طرح است و تنها مانع اجرای این طرح عظیم موافقت امور آب است.
مسئول شیلات جهاد کشاورزی ملایر ادامه داد: این در حالیست که با استفاده از آبهای خروجی زیر سد کلان این طرح اجرا میشود و هیچ استفادهای از آب سد ندارد و میزان تولید را ۵۰۰ تُن افزایش میدهد.
به گفته نوروزی؛ ماهیان خاویار مثل قزلآلا نیست و نیاز آبی کمی میخواهد و آب به صورت مدار بسته دوباره وارد رودخانه و سیستم میشود.
وی ادامه داد: این طرح بزرگترین مزرعه تولید ماهی خاویار در منطقه غرب کشور است که در ۶۴ هزار مترمربع زمین اجرا و ظرفیت تولید آن در سال ۵۰۰ تُن ماهیان خاویار و ۲.۵ تُن خاویار است.
نوروزی همچنین اجرای یک مزرعه ۲۰ تُنی تولید ماهی خاویار را یکی از اقدامات ویژه و جهادی بخش شیلات برشمرد و افزود: این واحد در منطقه زیرآبیه بخش جوکار برای اخذ تسهیلات ۷۰ میلیارد ریال به بانک معرفی شده و برای نخستین بار در استان همدان اجرا میشود که در صورت پرداخت تسهیلات، سال آینده افتتاح خواهد شد.
مسئول شیلات جهاد کشاورزی ملایر اظهار کرد: در حال حاضر ۲۲ مزرعه سردآبی با میزان تولید سالانه ۴۲۰ تُن ماهی قزلآلا، ۲ مزرعه حد واسط تخم چشم زده با تولید یک میلیون قطعه بچه ماهی و ۱۵ مزرعه گرمآبی خاکی با میزان سالانه ۲۵ تُن ماهی کپور در این شهرستان فعال است.
نورزوی گفت: برای تولید و پرورش ماهیان گرمآبی پنج واحد منابع آبی طبیعی همچون سد کلان، سد انوج، دریاچه کوثر، دریاچه پارک سیفیه و دریاچه مجموعه مینیوُرلد را در اختیار داریم که سالانه قادر به تولید ۱۴۰ تُن ماهی است.
به گزارش ایرنا؛ سالانه بیش از ۶ هزار و ۵۰۰ تُن انواع ماهی در ۵۲۵ مزرعه سردآبی و گرمآبی استان همدان تولید میشود که از این میزان، پنج هزار و ۳۰۰ تُن ماهی سردآبی قزلآلا در ۲۷۳ واحد و هزار و ۲۰۰ تُن ماهی گرمآبی در ۲۵۲ واحد پرورش کپور ماهیان است و زمینه اشتغال یکهزار و ۲۸۵ نفر را فراهم کرده است.
نظر شما