به گزارش خبرنگار فرهنگی ایرنا، موسیقی، یکی از پیشرانهای نشاط اجتماعی در هر جامعهای است. در ایران، به دلیل تکثر خوانندگان در سبکهای مختلف، بازار موسیقی حسابی داغ است. این شرایط اما تصادفی به دست نیامده است. دولت سیزدهم طبق وعده خود، توجه ویژهای به موسیقی دارد که مقایسه آمار بخشهای مختلف این صنعت در قبل و بعد از آغاز به کار این دولت، موید تلاش مسئولان این حوزه است.
دفتر موسیقی معاونت هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به عنوان نهاد متولی سیاستگذاری های کلان حوزه موسیقی کشور دارای وظایف ستادی، هدایتی و حمایتی است. تدوین سیاست به منظور اعتلای موسیقی ایرانی، برخورد فعال با موسیقی های متداول و جاری در سطح جامعه و استفاده از قالب های رایج برای ترویج ارزش های ایرانی و اسلامی، تدوین مقررات مشخص و شفاف و صدور مجوزهای لازم، انجام امور نظارتی بر اجراهای صحنه ای و تولیدات موسیقی برای صیانت از هویت فرهنگ ایران اسلامی و جلوگیری از انحطاط فرهنگی از مهمترین وظایف دفتر موسیقی عنوان شده است.
این رسالت تعریف شده در ۹ ماه نخست ۱۴۰۲ به صدور مجوز برای نزدیک به ۳ هزار تک آهنگ و نزدیک به ۲۰۰ آلبوم موسیقی منجر شد که آمار هر یک به تفکیک در زیر آمده است.
فروردین و آلبومی برای کودکان
در فروردین ماه ۱۴۰۲ مجوز ۱۷۹ تک آهنگ، ۱۱ آلبوم، ۴۴۴ پرونده شعر، ۱۰ نماهنگ و هشت مجوز تاسیس و تمدید استودیوی صدابرداری و مراکز تولید و تکثیر آثار صوتی و تصویری را صادر شد.
در میان تک آهنگهای منتشر شده ۱۵۲ اثر در ژانر موسیقی پاپ، ۸ اثر در ژانر موسیقی سنتی، ۶ اثر در ژانر موسیقی تلفیقی، ۵ اثر در ژانر موسیقی کلاسیک، ۴ اثر در ژانر موسیقی نواحی، ۳ اثر در ژانر موسیقی الکترونیک و یک سرود تولید شد.
صدور مجوز ۵ آلبوم موسیقی سنتی، ۳ آلبوم موسیقی کلاسیک، یک آلبوم موسیقی پاپ، یک آلبوم موسیقی تلفیقی و یک آلبوم موسیقی کودک در بخش مجوز آلبوم ها نیز از دیگر دستاوردهای فروردین برای بازار موسیقی دوستان بود.
برای این آثار مجوز انتشار صادرشده و زمان انتشار آن در اختیار مالک اثر است.
اردیبهشت؛ ماه بهشتی برای پاپ ها
در اردیبهشت ماه ۱۴۰۲ نیز، ۵۴ مجوز اجرای صحنهای موسیقی صادر شد و دفعات اجرای صحنهای در اردیبهشت ماه به ۱۲۰ اجرا رسید.
همچنین دفتر موسیقی مجوز ۳۸۰ تک آهنگ، ۲۶ آلبوم موسیقی، ۱۰ نماهنگ و ۸ تأسیس و تمدید استودیوی صدابرداری و مراکز تولید و تکثیر آثار صوتی و تصویری را صادر کرد.
در میان تکآهنگهای مجوز گرفته، ۳۰۹ اثر در ژانر موسیقی پاپ، ۱۶ اثر در ژانر موسیقی سنتی، ۳۰ اثر در ژانر موسیقی تلفیقی، ۱۳ اثر در ژانر موسیقی نواحی، ۷ اثر در ژانر موسیقی کلاسیک، ۵ اثر در ژانر موسیقی الکترونیک تولید شد.
در بخش آلبومها نیز، مجوز ۶ آلبوم موسیقی سنتی، ۵ آلبوم موسیقی پاپ، ۵ آلبوم موسیقی تلفیقی، ۵ آلبوم موسیقی نواحی، ۴ آلبوم موسیقی کلاسیک و یک آلبوم موسیقی کودک در اردیبهشت ماه صادر شد.
خرداد و حال خوب استودیوها
براساس آمار ذکر شده در سه ماهه اول سال، ۲۹۲ اجرای صحنهای مجوز دریافت کرده و تعداد دفعات این برنامهها به ۷۷۶ نوبت اجرا در کشور رسید. در مدت یاد شده، ۷۰ آلبوم موسیقی مجوز دریافت کردند و برای ۹۴۰ تک آهنگ و سه آلبوم تصویری موسیقی نیز در این مدت از دفتر موسیقی مجوز انتشار صادر شد.
حضور رسمی ۲ گروه موسیقی ایرانی در خارج از کشور و همچنین صدور مجوز انتشار ۴۲ کتاب گویا از دیگر اقدامات دفتر موسیقی در سه ماهه نخست سال جاری بود.
در سه ماهه نخست سال جاری در بخش تأسیس و تمدید مجوز مراکز تولید و تکثیر آثار صوتی و تصویری و همچنین استودیوهای صدابرداری نیز ۱۸ مجوز صادر شد.
نماهنگ هایی در افتتاح تابستان
آمار مجوزهای صادره دفتر موسیقی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در تیرماه ۱۴۰۲ نشان می دهد مجوز ۳۵۲ تک آهنگ، ۲۶ آلبوم موسیقی، ۲۲ نماهنگ و یک مجوز تاسیس و تمدید استودیوی صدابرداری و مراکز تولید و تکثیر آثار صوتی و تصویری صادر شده است.
در مدت یاد شده، ۱۲۸ اجرای صحنهای موسیقی مجوز گرفتند که دفعات اجراهای صحنهای ۲۹۴ اجرا بوده است.
در میان تکآهنگهای مجوز گرفته، ۲۷۰ اثر در ژانر موسیقی پاپ، ۳۶ اثر در ژانر موسیقی تلفیقی، ۲۰ اثر در ژانر موسیقی نواحی، ۹ اثر در ژانر موسیقی سنتی، ۸ اثر در ژانر موسیقی کلاسیک، ۸ اثر در ژانر موسیقی الکترونیک و یک اثر در قالب موسیقی کودک تولید شدند.
در بخش آلبومها نیز مجوز ۷ آلبوم موسیقی سنتی، دو آلبوم موسیقی کلاسیک، ۴ آلبوم موسیقی پاپ، دو آلبوم موسیقی نواحی، ۸ آلبوم موسیقی تلفیقی، دو آلبوم موسیقی الکترونیک و یک سرود در تیرماه ۱۴۰۲ صادر شده است.
مرداد فرامرزی
در مردادماه ۱۴۰۲، مجوز ۲۶۰ تک آهنگ، ۲۶ آلبوم موسیقی، ۹ نماهنگ، دو آلبوم تصویری، ۱۸ کتاب گویا و شش مجوز تاسیس و تمدید استودیوی صدابرداری و مراکز تولید و تکثیر آثار صوتی و تصویری صادر شد.
در مدت یاد شده ۴ گروه موسیقی به خارج از کشور اعزام شده و دو اجرای مناسبتی مذهبی با ۱۲ نوبت اجرا روی صحنه رفتهاند.
در میان تکآهنگهای مجوز گرفته، ۲۰۶ اثر در ژانر موسیقی پاپ، ۱۸ اثر در ژانر موسیقی نواحی، ۱۳ اثر در ژانر موسیقی سنتی، ۱۲ اثر در ژانر موسیقی تلفیقی، ۸ اثر در ژانر موسیقی کلاسیک و ۳ اثر در ژانر موسیقی الکترونیک تولید شدند.
در بخش آلبومها نیز مجوز ۱۰ آلبوم موسیقی سنتی، ۶ آلبوم موسیقی پاپ، ۳ آلبوم موسیقی نواحی، دو آلبوم موسیقی تلفیقی، دو آلبوم موسیقی کودک، دو آلبوم موسیقی کلاسیک و یک آلبوم موسیقی ارکسترال در مردادماه ۱۴۰۲ صادر شد.
شهریور داغ مذهبی ها
همچنین دفتر موسیقی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در شهریورماه ۱۴۰۲، مجوز ۲۸۸ تک آهنگ، ۱۲ آلبوم موسیقی، ۷ نماهنگ، دو آلبوم تصویری، ۶ کتاب گویا، و هفت مجوز تاسیس و تمدید استودیوی صدابرداری و مراکز تولید و تکثیر آثار صوتی و تصویری را صادر کرد.
در مدت یاد شده ۲ گروه موسیقی به خارج از کشور اعزام شده و ۲۳ اجرای مذهبی مناسبتی با ۵۸ نوبت اجرا روی صحنه رفتند.
در میان تکآهنگهای مجوز گرفته، ۲۱۹ اثر در ژانر موسیقی پاپ، ۲۱ اثر در ژانر موسیقی نواحی، ۲۰ اثر در ژانر موسیقی تلفیقی، ۱۳ اثر در ژانر موسیقی سنتی، ۸ اثر در ژانر موسیقی الکترونیک، ۵ اثر در ژانر موسیقی کلاسیک، یک اثر در ژانر موسیقی کودک و یک اثر در ژانر موسیقی ارکسترال تولید شد.
در بخش آلبومها نیز مجوز ۵ آلبوم موسیقی پاپ، ۳ آلبوم موسیقی الکترونیک، ۲ آلبوم موسیقی سنتی و دو آلبوم موسیقی نواحی در مردادماه ۱۴۰۲ صادر شده است.
مهربانی مهر برای تلفیقی ها
در ماه مهر، مجوز برگزاری ۲۰۶ اجرای صحنهای با تعداد ۵۲۵ نوبت اجرا صادر شده است. این اجراها شامل ۱۴۶ قطعه موسیقی پاپ، ۲۴ قطعه موسیقی ایرانی، ۸ اجرای موسیقی کلاسیک، ۹ اجرای نواحی و ۱۹ اجرای موسیقی تلفیقی میشود.
دفتر موسیقی مجوز ۹۸ اجرای صحنهای در ماه مهر را صادر کرده است و همچنین ادارات کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استانها مجوز ۱۰۸ اجرای صحنهای را صادر کردهاند.
در بخش تکآهنگ، در ماه مهر، دفتر موسیقی مجوز انتشار ۲۸۹ تکآهنگ را اعطا کرده است. این تکآهنگها شامل ۱۵ قطعه موسیقی ایرانی، ۲۰۹ قطعه موسیقی پاپ، ۲۰ قطعه موسیقی نواحی، ۲۲ قطعه موسیقی تلفیقی، ۱۰ قطعه موسیقی کلاسیک، ۸ قطعه موسیقی الکترونیک، ۴ قطعه موسیقی کودک و ۱ قطعه موسیقی ارکسترال است.
در ماه مهر، ۲۰ آلبوم موسیقی با مجوز از دفتر موسیقی منتشر شده است. از این آلبومها، ۸ آلبوم مربوط به موسیقی ایرانی، ۲ آلبوم مربوط به موسیقی پاپ، ۴ آلبوم مربوط به موسیقی نواحی، ۲ آلبوم مربوط به موسیقی ارکسترال و ۳ آلبوم مربوط به موسیقی کلاسیک است. همچنین یک آلبوم موسیقی تلفیقی نیز منتشر شده است.
علاوه بر این، در ماه گذشته، دو آلبوم موسیقی تصویری و ۲۴ نماهنگ مجوز انتشار دریافت کردهاند و مجوز هشت استودیوی صدابرداری و مرکز تولید و تکثیر آثار صوتی و تصویری نیز صادر و تمدید شده است.
رونق صوت و تصویر در آبان
دفتر موسیقی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در آبان ماه نیز مجوز ۳۸۰ تکآهنگ را صادر کرد که از این تعداد ۲۷۶ اثر در گونه موسیقی پاپ بوده است.
صدور مجوز ۳۸۰ تکآهنگ، ۱۸ آلبوم موسیقی، ۱۸ نماهنگ، دو کتاب گویا و پنج مجوز تاسیس و تمدید استودیوی صدابرداری و مراکز تولید و تکثیر آثار صوتی و تصویری از دستاوردهای این دفتر در آبان بود.
در میان تکآهنگهای مجوز گرفته، ۲۷۶ اثر در گونه موسیقی پاپ، ۱۸ اثر در گونه موسیقی نواحی، ۲۵ اثر در گونه موسیقی سنتی، ۲۵ اثر در گونه موسیقی تلفیقی، ۱۸ اثر در گونه موسیقی کلاسیک، ۱۴ اثر در گونه موسیقی الکترونیک، دو اثر در گونه موسیقی کودک و دو اثر در گونه موسیقی ارکسترال تولید شدند.
در بخش آلبومها نیز مجوز چهار آلبوم موسیقی سنتی، چهار آلبوم موسیقی پاپ، یک آلبوم موسیقی نواحی، چهار آلبوم موسیقی تلفیقی، یک آلبوم موسیقی کودک و چهار آلبوم موسیقی کلاسیک صادر شد.
همچنین یک گروه موسیقی آبان ماه ۱۴۰۲ به خارج از کشور اعزام شده و ۲۴۶ اجرای موسیقی با ۵۳۹ دفعه اجرا روی صحنه رفتند.
آهنگ پرهیاهوی آذرماه
در آذر ماه ۱۴۰۲، مجوز ۳۱۷ تک آهنگ، ۲۱ آلبوم موسیقی، ۳۱ نماهنگ، ۳۶ کتاب گویا و ۵۲ مجوز تاسیس و تمدید استودیوی صدابرداری و مراکز تولید و تکثیر آثار صوتی و تصویری صادر شد.
در مدت یاد شده دو گروه موسیقی به خارج از کشور اعزام شده و ۱۴۷ اجرای موسیقی با ۳۳۳ دفعه اجرا روی صحنه رفتند.
در میان تکآهنگهای مجوز گرفته، ۲۴۰ اثر در ژانر موسیقی پاپ، ۲۵ اثر در ژانر موسیقی نواحی، ۸ اثر در ژانر موسیقی سنتی، ۲ اثر در ژانر موسیقی تلفیقی، ۱۳ اثر در ژانر موسیقی کلاسیک، ۱۰ اثر در ژانر موسیقی الکترونیک، سه اثر در ژانر موسیقی ارکسترال تولید شدند.
در بخش آلبومها نیز مجوز ۵ آلبوم موسیقی سنتی، ۵ آلبوم موسیقی پاپ، ۶ آلبوم موسیقی نواحی، ۲ آلبوم موسیقی تلفیقی و ۳ آلبوم موسیقی کلاسیک در آذرماه ۱۴۰۲ صادر شد.
نظر شما