۱۵۰۰ پروژه آماده‌سازی طرح نهضت ملی مسکن اجرا شد

تهران- ایرنا- مدیرعامل سازمان ملی زمین و مسکن از اجرای بیش از یک‌هزار و ۵۰۰ پروژه آماده‌سازی طرح نهضت ملی مسکن خبر داد.

به گزارش خبرنگار ایرنا از وزارت راه و شهرسازی، «ارسلان مالکی» افزود: این طرح یکی از اولویت‌ها و برنامه‌های اساسی وزارت راه و شهرسازی است و به صورت هفتگی جلساتی با استان‌ها برای رصد و پایش و میزان پیشرفت طرح، برگزار می‌شود.

معاون وزیر راه و شهرسازی گفت: همچنین به صورت ماهانه جلسه کلی با مدیران ارشد استان‌ها و مدیران بنیاد مسکن انقلاب اسلامی برگزار می‌شود که در آن، آخرین وضعیت طرح نهضت ملی مسکن در همه روش‌های ساخت که شامل تامین زمین و کسری موجود، آماده سازی زمین و خدمات زیربنایی و روبنایی، مباحث مرتبط با ساخت و پیشرفت پروژه‌ها، وضعیت عملکرد استان‌ها در بازآفرینی شهری و بافت‌های فرسوده می‌شود و همچنین طرح‌های تنظیم گری بخش مسکن از جمله احتکار زمین و کنترل بازار اجاره مورد بررسی قرار می‌گیرد.

وی ادامه‌داد: علاوه بر این، در مباحث مرتبط با واگذاری زمین به صورت انفرادی و گروهی، طرح جوانی جمعیت و سایر موضوعات مرتبط، عملکرد استان‌ها ارائه و بررسی می‌شود تا موانع احتمالی در هر طرح با همفکری برطرف و یا در صورت نیاز از سازمان‌ها در سطح ملی پیگیری شود.

مالکی درباره ارزیابی وضعیت کنونی نهضت ملی مسکن، با بیان اینکه سرعت پیشرفت این طرح بالاست، افزود: در حوزه تامین زمین در ابتدای دولت‌ و ابلاغ قانون جهش مسکن چالش‌های زیادی وجود داشت و موجودی اراضی محدوده شهرها بر اساس آمار بانک زمین که بتوان در آن اراضی پروژه اجرا کرد تقریبا صفر بود، اما امروز تامین زمین به مرحله خوبی رسیده و تاکنون بیش از ۲ میلیون و ۳۰۰ هزار واحد در حال اجراست.

وی اضافه‌کرد: در مقایسه با طرح‌ها و دولت‌های گذشته، کار بزرگی در حوزه تامین زمین و اجرای پروژه رخ داده است.

معاون وزیر راه و شهرسازی اظهار داشت: بر اساس هدفگذاری دولت، چهار میلیون مسکن در طول چهار سال باید تولید شود که البته دولت باید در این ساخت و ساز نقش تسهیل گری و حمایتی داشته باشد و اولویت وزارت راه و شهرسازی نیز تامین مسکن گروه‌های حمایتی و دهک‌های نخست تا چهارم است.

مالکی یادآور شد: در برخی موارد مردم مسکن می‌سازند و زمین هم دارند و فقط تسهیلات از دولت می‌خواهند، اما در برخی موارد مردم به دنبال بازسازی و نوسازی مسکن‌های خود در بافت‌های فرسوده هستند که نیازمند حمایت دولت و بسته‌های تشویقی است.

وی با تاکید بر اینکه ابعاد و روش‌های مختلفی در تولید چهار میلیون مسکن وجود دارد، گفت: در بخش روستایی نیز پیشرفت خوبی حاصل شده است.

مدیرعامل سازمان ملی زمین و مسکن ادامه‌داد: تا کنون بیش از ۲ میلیون و ۳۰۰ هزار واحد مسکن در مراحل مختلف ساخت قرار دارد و این غیر از واحدهای مسکونی است که ساخت توسط مردم انجام شده و دولت فقط تسهیل‌گری کرده است.

اقدامات وزارت راه و شهرسازی در حوزه تسهیلات مسکن

این مقام مسوول در ادامه درباره تسهیلات مسکن اظهار داشت: طبق قانون جهش تولید مسکن، بانک‌ها مکلفند میزانی از تسهیلات پرداختی سالیانه خود را به مسکن اختصاص دهند و نرخ سود طبق قانون به شورای پول و اعتبار واگذار شده که مصوبه شورا نیز ۲۳ درصد است، اما با تلاش وزارت راه و شهرسازی و رئیس جمهوری، نرخ سود تسهیلات مربوط به بخش مسکن به ۱۸ درصد کاهش یافت و این پنج درصد کاهش سود توسط دولت باید برای بانک‌ها جبران شود. بازپرداخت نیز طبق قانون ۲۰ ساله است.

وی با بیان اینکه تسهیلات مسکن در مقایسه با سایر تسهیلات در حوزه‌های تولید و غیره شرایط بسیار بهتری دارد، افزود: اقدام مثبت دیگر این بود که تسهیلات به صورت پلکانی بازپرداخت شود؛ به این صورت که در سال‌های نخست کمترین فشار بر متقاضیان وارد شود و اقساط سال‌های اول رقم‌های پایین‌تری باشد.

مدیرعامل سازمان ملی و مسکن گفت: علاوه بر این اقدامات، هر کار دیگری که لازم باشد برای تسهیلات انجام خواهد شد.

وی با اشاره به چالش‌های موجود در بخش تامین زمین، گفت: در برخی شهرها با توجه به وضعیت جغرافیایی و اقلیمی مثل استان‌های شمالی و شهرهای واقع در زاگرس، تامین زمین سختی‌ها و چالش‌های بیشتری داشت و مجبور شدیم تلاش بیشتری در توافق با بخش خصوصی و مردم و حتی خرید زمین انجام دهیم.

مالکی افزود: به طور مثال در یکی از شهرها یک قطعه زمین به صورت مشاع دارای یک هزار و ۱۰۰ مالک بود که باید با این مالکان توافق می‌کردیم.

معاون وزیر راه و شهرسازی، چالش دیگر را پای کار آوردن بانک‌ها دانست که با دستور رئیس جمهور و پیگیری‌های وزیر راه و شهرسازی به نتیجه رسید.

اهداف و برنامه‌های سازمان ملی زمین و مسکن در سال ۱۴۰۳

مدیر عامل سازمان ملی زمین و مسکن در بخش دیگری از سخنان خود به برنامه‌ها و اهداف سال آینده اشاره کرد و گفت: تکمیل پروژه‌های آغاز شده در حوزه مسکن و سکونت مردم در این واحدها برای سال آینده هدفگذاری شده است.

مالکی تاکید کرد: همچنین هدفگذاری شده تا تامین زمین در شهرهای بحرانی نیز تمام شود و آماده سازی همه اراضی به مرحله نهایی برسد.

وی یادآور شد: آماده سازی بیش از یک‌هزار و ۵۰۰ پروژه و سایت آغاز شده است.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha