افشای ارسال سلاح برای رژیم اسرائیل توسط دولت آمریکا با دور زدن کنگره

تهران- ایرنا- یک رسانه آمریکایی فاش کرد که دولت دموکرات این کشور به رغم تلاش‌های ساختگی برای ایجاد صلح و تمدید آتش‌بس در منطقه، طی بیش از ۱۰۰ مرحله به‌صورت مخفیانه انواع سلاح برای رژیم اسرائیل ارسال کرده است.

به گزارش روز پنجشنبه ایرنا طبق گزارش واشنگتن دی سی، از زمان آغاز جنگ غزه، دولت این کشور در عین حمایت لفظی از جان شهروندان غزه و دعوت از اسرائیل برای برقراری آتش‌بس، طی بیش از ۱۰۰ مرحله اقدام به فروش و ارسال سلاح ازجمله هزاران بمب، مهمات هدایت‌شونده دقیق، بمب‌های با قطر کوچک، سنگرشکن و سلاح‌های سبک به منطقه کرده است.

بر اساس گزارش‌ها، فروش این بمب‌ها در هر مرحله با ارزش دلاری زیر سقف تعیین‌شده برای کسب تأیید کنگره، و لذا در خفای کامل و بدون نظارت نهاد قانونگذار و اطلاع افکار عمومی صورت گرفته است. این در حالی است که مجموع این فروش‌ها آن هم به رژیم متهم به «نسل‌کشی» اسرائیل، رقم قابل‌توجهی است.

در یک مرحله که به‌صورت علنی و تحت عنوان اضطراری در ماه دسامبر صورت گرفت، دولت آمریکا ۳۲۰ میلیون دلار کیت بمب دقیق، ۱۴ هزار گلوله تانک به ارزش ۱۰۶ میلیون دلار و ۱۴۷.۵ میلیون دلار فیوز و سایر اجزای مورد نیاز برای ساخت گلوله‌های توپخانه ۱۵۵ میلیمتری در اختیار اسرائیل قرار داده بود.

جاش پال یک افسر سابق وزارت دفاع آمریکا که در اعتراض به عملکرد دولت جو بایدن ریاست‌جمهوری این کشور به جنگ غزه استعفا داده، فرایند ارسال تسلیحات را «دارای طرح‌ریزی فاقد شفافیت کافی» توصیف کرده و افزوده است: فروش خارجی تسلیحات که بخش اعظم آن معادل ۳.۳ میلیارد دلار از پرداخت‌های مالیاتی شهروندان تأمین می‌شود می‌باید به اطلاع عموم رسانده شود.

این در حالی است که مت میلر سخنگوی وزارت خارجه این کشور در این زمینه مدعی شد: دولت بایدن «از تمامی فرایندهای موردنظر کنگره برای حفظ شفافیت پیروی کرده و به‌طور مرتب گزارش فعالیت‌های خود را حتی در مواردی که ضرورت قانونی نداشته، ارائه کرده است». او همچنین افزوده است: دولت از آغاز جنگ غزه، «طی بیش از ۲۰۰ مرحله» با هماهنگی کنگره اقدام به ارسال تسلیحات به اسرائیل نموده است.

اما برخی از نمایندگان هم‌حزب بایدن در کنگره آمریکا نسبت به تصمیمات دولت نظر دیگری دارند. یواخین کاسترو نماینده دموکرات از ایالت تگزاس در مصاحبه‌ای در این زمینه اعلام کرده است:‌ «اگر از یک شهروند آمریکایی‌ در این مورد سؤال کنی از این سؤال تعجب می‌کند چون دلیلی برای ادامه ارسال تسلیحات نمی‌بیند». او با اشاره به طرح اسرائیل برای حمله به رفح که ۱ میلیون و ۴۰۰ هزار آواره فلسطینی را در خود جای داده، ادامه داد: «این آوارگان یک‌بار از شمال به جنوب کوچانده شده‌اند و حالا در بخش کوچکی از غزه هم می‌خواهید بر سر آنها بمب بریزید؟».

کاسترو به همراه تعدادی از نمایندگان دموکرات کنگره، روز سه‌شنبه با ارسال نامه‌ای به بایدن اعلام کردند: حمله اسرائیل به رفح به‌معنی نقض تعهدات دولت خواهد بود؛ دولت آمریکا ملزم است اطمینان حاصل کند که تسلیحات فروخته شده منطبق با قوانین بین‌المللی استفاده می‌شوند.

آری تولانی مدیر ناظر کمک‌های امنیتی در اندیشکده‌ای به‌نام «مرکز سیاست بین‌الملل» نیز در همین زمینه افزود: «این [اقدام دولت] تنها به‌معنی امتناع از مطابقت فنی با قوانین صادرات سلاح آمریکا نیست، بلکه شیوه‌ای مسئله‌دار برای فرار از شفافیت و پاسخگویی در مسائل مهم نیز محسوب می‌شود».

در ماه ژانویه (بهمن) و در پی شکایت دولت آفریقای جنوبی، دیوان بین‌المللی دادگستری در پراگ اسرائیل را ملزم به کاهش تلفات شهروندان غزه و پایان دادن به نسل‌کشی نمود. هم‌زمان، یک سازمان‌مردم‌نهاد فلسطینی عنوان کرد که دولت بایدن با تأمین سلاح برای اسرائیل درحال نقض «کنوانسیون پیشگیری و مجازات نسل‌کشی» است.

این جنگ یکی از بزرگترین و طولانی‌ترین بمباران‌های تاریخ جنگ محسوب می‌شود که رژیم اشغالگر تنها در اولین هفته آن، هزار بمب بر سر اهالی غزه ریخت. از آغاز این جنگ در ماه اکتبر (مهر)، ۳۰ هزار فلسطینی جان خود را در اثر بمباران از دست دادند و اهالی این منطقه نیز به خاطر ممانعت اسرائیل از دسترسی به کمک‌های ارسالی محروم ماده اند.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha