ابطال ۹۲ موافقت نامه اصولی ساخت اسکله‌های تفریحی در مازندران

ساری- ایرنا- مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی مازندران با اظهار این که سرمایه گذاران رغبتی برای اجرای طرح ساخت اسکله‌های تفریحی در استان ندارند، گفت: تا کنون ۹۲ موافقت نامه اصولی ساخت اسکله‌های تفریحی به دلیل انقضای تاریخ صدور، ‌ابطال شده است.

به گزارش خبرنگار ایرنا، اگرچه طرح اسکله های تفریحی از همان روزهای نخست تا به امروز با موانع بزرگی مواجه بود. طرحی که به اعتقاد مسوولان و کارشناسان حوزه گردشگری بر روی کاغذ و در پشت تریبون و بدون نگاه دقیق کارشناسی در دستور کار قرار گرفت و به همه نهادهای استانی برای پیگیری تکلیف شد اما، مهرماه سال ۹۸ در جلسه تسهیل ایجاد اسکله‌های تفریحی و گردشگری استان که بر اساس ماده ۱۰۰ برنامه ششم توسعه تشکیل شده بود، ساخت اسکله های تفریحی مصوب شد و با جانمایی ۱۳۴ مکان برای سازمان بنادر و دریانوردی ارسال شده بود. این خبر را مسئولان استان مازندران در ۳۰ شهریور ۱۳۹۸ اعلام کردند.

عملیاتی شدن ساخت اسکله های تفریحی مازندران با تصمیم ملی در حالی به پایان پنچمین سال از مشکلات اجرای این طرح مهم گردشگری رسیده است که هنوز هیچ خروجی از این طرح دیده نمی شود؛ طرحی که قرار بود گردشگری دریایی-ساحلی مازندران را متحول کند و هزاران فرصت شغلی را در این بخش برای مردم استان ارمغان آورد.

هر شهرستان ساحلی مازندران یک اسکله تفریحی به عنوان یکی از مصوبات ستاد ساماندهی و مدیریت سواحل مازندران است، موضوعی که به دلیل بی رغبتی سرمایه گذاران هنوز محقق نشده است، ‌نمونه دیگر محقق نشدن طرح های گردشگری دریایی در مازندران شناور تفریحی با ظرفیت ۵۰ نفر است، این طرح نیز به دلایلی از جمله نبود سرمایه گذار برای تحویل و آغاز فعالیت جدی در مازندران به گِل نشست.

محدوده ساحلی استان های شمالی حدود پنج هزار و ۸۰۰ کیلومتر طول دارد که حدود ۸۹۰ کیلومتر آن در شمال شامل استان های گیلان، مازندران و گلستان است و بیشترین سهم محدوده سواحلی دریای خزر به طول حدود ۴۷۳ کیلومتر در حوزه جغرافیایی مازندران، ۲۷۰ کیلومتر گیلان و بقیه مربوط به استان گلستان است.

طبق آمار رسمی حدود ۹۰ درصدی از گردشگران و مسافران با هدف استفاده از سواحل دریای خزر وارد مازندران می شوند، از ۲۲ شهرستان استان مازندران ۱۵ شهرستان در سواحل دریای خزر قرار دارد.

مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی مازندران روز پنجشنبه در جلسه ساماندهی و مدیریت سواحل مازندران از ابطال ۹۲ موافقت نامه اصولی ساخت اسکله تفریحی در سواحل خزر خبر داد و توضیح داد :‌ سرمایه گذاران به دلیل مشکلات اداری و قانونی حاضر به سرمایه گذارای در این بخش نیستند.

حسین ایزدی با ذکر این نکته که طرح مدیریت یکپارچه مازندران iczm به عنوان سند بالادستی تهیه شده است، ادامه داد: با همکاری سازمان بنادر و دریانوری آماده واگذاری طرح های ساخت اسکله گردشگری تفریحی وجود دارد، اما سرمایه گذاران در اجرا با مشکلات قانونی مربوط به حق استفاده زا بستر دریا بریا سزاه های سنگین مواجه هستند.

وی اظهار داشت: تا کنون از ۱۵ سرمایه گذار علاقمند به ساخت اسکله تفریحی هشت نفر از آنان کلنگ زنی ساخت اسکله را زدند، اما پیشرفت فیزیکی ندارند، تصریح کرد: طبق مفاد موافقت اصولی قرار بود که تمایم فرایند اداری اجرای طرح در دستگاه هیا مختلف از جمله منابع طبیعی و محیط زیست رایگان باشد، اما سرمایه گذاران در عمل با هزینه سنگین مواجه شدند.

مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی مازندران خاطر نشان کرد: طبق مقررات منابع طبیعی استفاده از بستر دریا مانع قانونی دارد و نمی توان سازه های سنگین را ایجاد کرد.

از ابتدای سال جاری تاکنون ۱۳۵ موافقت اصولی تاسیسات گردشگری با پیش‌بینی حجم سرمایه‌گذاری ۱۲۶ هزار و ۷۲۳ میلیارد ریال و با اشتغال پنج هزار و ۸۸۹ نفر صادر شد.

وی افزود: فقط در ۲ ماه اخیر حدود ۴۰ موافقت اصولی با پیش‌بینی حجم سرمایه‌گذاری چهار هزار و ۴۷۸ میلیارد ریال و ایجاد ۲ هزار و هفت فرصت شغلی صادر شده است.

مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی مازندران با اشاره به ۶۷ طرح مصوب شده در حوزه سرمایه‌گذاری استان، گفت: این تعداد طرح با یک هزار و ۱۰۰ میلیارد ریال تسهیلات برای اشتغال ۸۰ نفر به بانک‌های کشاورزی، توسعه تعاون، ملی، رفاه کارگران و صندوق کار آفرین امید معرفی شدند.

ابطال ۹۲موافقت نامه اصولی ساخت اسکله‌های تفریحی مازندران

به گزارش خبرنگار ایرنا، در این جلسه علاوه بررسی مشکلات زیست محیطی و مالکیت منابع طبیعی در صدور پروانه و موافقت اصولی طرح های سرمایه گذاری شیلاتی و گردشگری ساحلی، پسروی دریا نیز از دلایل رها شدن این طرح ها عنوان شده است.

اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری داری مازندران منطقه ساری در این جلسه اعلام کرد که اکنون طرح گردشگری و شیلاتی نیمه کاره در سواحل دریای خزر مازندران وجود دارد که باید تعیین تکلیف شود.

همچنین در این جلسه نسبت به تعیین تکلیف عملیاتی شدن ۶۳ مجوز اسکله تفریحی و دریایی سواحل مازندران که از چهار سال پیش صادر اما اجرایی نشده، تاکید شده است.

مقرر شد سه طرح سرمایه گذاری گردشگری و یک طرح شیلاتی غرب مازندران که زمین ساحلی به سرمایه گذار تحویل ولی به مدت یک دهه رها شده است، تا جلسه بعدی کمیته ساماندهی و مدیریت ساحلی مازندران تعیین تکلیف شود.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha