به گزارش ایرنا به نقل از پولیتیکو، رئیس جمهور محافظهکار لهستان روز سهشنبه (به وقت محلی) به همراه نخستوزیر راست میانه این کشور که در داخل لهستان دشمنی سیاسی شدیدی دارند، اختلافات با یکدیگر را کنار گذاشتند تا به کنگره آمریکا و جو بایدن رئیس جمهور ایالات متحده اطمینان دهند اوکراین در جنگ با روسیه، سرزمینهای بیشتری را از دست نخواهد داد.
دودا پیش از پرواز به ایالات متحده در مصاحبهای، گفت: به جرأت میتوانم بگویم، کل صحنه سیاسی لهستان گرد هم آمده است تا نشان دهد که ما در مسائل امنیتی کشورمان متحد هستیم.
تاسک نیز در این باره، افزود: من تقریباً در همه چیز با رئیس جمهور اختلافنظر سیاسی دارم اما در مورد امنیت میهن خود، ما باید با هم عمل کنیم و مسلماً این کار را خواهیم کرد.
امیدواری دودا و تاسک این است که نمایش وحدت آنها، مقامهای واشنگتن را متقاعد کند تا برای دفاع از دموکراسی در اروپا با یکدیگر همکاری کنند.
تاسک در ابتدای جلسهای که به اتفاق دودا با بایدن برگزار کردند، تاکید کرد: اروپایی آزاد بدون اوکراین آزاد و مستقل وجود نخواهد داشت.
دودا نیز در یک سیگنال واضح به جمهوریخواهان کنگره آمریکا، از مقالهای که روز دوشنبه در واشنگتن پست منتشر شده بود استفاده کرد تا از همه اعضای ناتو بخواهد هزینههای دفاعی خود را به سه درصد تولید ناخالص داخلی خود افزایش دهند.
بایدن نیز در این جلسه سه جانبه با تمجید از لهستان به دلیل صرف ۴ درصد از تولید ناخالص داخلی خود در امور دفاعی، خاطرنشان کرد: در حالی که بسیاری از اعضای ناتو هنوز حتی در اختصاص همان ۲ درصد از تولید ناخالص داخلی خود در زمینه امور دفاعی که از سوی ناتو تعیین شده موفق عمل نکردهاند، اختصاص ۴ درصد از تولید ناخالص داخلی لهستان به این امر جای تقدیر دارد.
رئیس جمهور آمریکا با اشاره به اینکه یک پوتین کنترل نشده، فقط به اوکراین اکتفا نخواهد کرد، توضیح داد: با این وجود در حال حاضر نیازی برای اعزام بیشتر نیروهای نظامی آمریکایی به لهستان احساس نمیکنم.
به نوشته پولیتیکو سفر رئیس جمهور و نخستوزیر لهستان به واشنگتن که تا حدی به عنوان جشنی برای بیست و پنجمین سالگرد پیوستن این کشور به ناتو برنامه ریزی شده بود، تا اینجا بیشتر به مسائل اوکراین و از سرگیری و تداوم کمکهای تسلیحاتی آمریکا به این کشور اختصاص یافته است.
از سوی دیگر جیک سالیوان مشاور امنیت ملی کاخ سفید، پیش از این نشست اعلام کرد که ایالات متحده یک وام ۲ میلیارد دلاری تامین مالی نظامی و توانایی خرید ۹۶ بالگرد آپاچی را به لهستان پیشنهاد خواهد کرد.
به گزارش ایرنا، رئیس جمهور روسیه ۲۱ فوریه ۲۰۲۲ (دوم اسفند ۱۴۰۰) با انتقاد از بیتوجهی غرب به نگرانیهای امنیتی مسکو، استقلال جمهوریهای خلق دونتسک و لوهانسک را در منطقه دونباس به رسمیت شناخت.
ولادیمیر پوتین سه روز پس از آن، پنجشنبه ۲۴ فوریه (۵ اسفند ۱۴۰۰) نیز عملیاتی نظامی که آن را «عملیات ویژه» خواند، علیه اوکراین آغاز کرد و به این ترتیب روابط پرتنش مسکو - کییف به رویارویی نظامی تبدیل شد.
آمریکا و کشورهای غربی در پاسخ به این اقدام روسیه، تاکنون تحریمهای گستردهای را علیه مسکو اعمال و میلیاردها دلار تسلیحات و تجهیزات نظامی به کییف ارسال کردهاند.
نظر شما