به گزارش روز چهارشنبه ایرنا به نقل از روزنامه گلوبال تایمز، تحلیلگران چینی میگویند میانجیگری تحت هدایت آمریکا برای فلسطینیان ناعادلانه بود زیرا «آتش بس موقت» بر اساس مبادله زندانیان غیرقابل اعتماد و ناپایدار است. رویکرد یک جانبه آمریکا و رد آتش بس، سازوکارهای شورای امنیت سازمان ملل را از مسیر خود منحرف کرده است، و این بدین معنی است که این درگیری ادامه مییابد.
وانگ ونبین سخنگوی وزارت امور خارجه چین روز سهشنبه در نشستی مطبوعاتی گفت که دور فعلی درگیری فلسطین و اسرائیل بیش از پنج ماه طول کشیده است، این زمان بیشتر از تمام جنگهای خاورمیانه به جز اولین جنگ این منطقه است و به شهادت بسیاری از غیرنظامیان منجر شده و از همه درگیریهای قبلی خاورمیانه پیشی گرفته است.
بر اساس آخرین اطلاعات دفتر هماهنگی امور بشردوستانه سازمان ملل، از زمان آغاز این جنگ در ۷ اکتبر ۲۰۲۳، بیش از ۳۰ هزار و ۲۲۸ فلسطینی به شهادت رسیده و حدود ۷۱ هزار و ۳۷۷ فلسطینی مجروح شده اند که عمدتا غیرنظامی هستند. سازمان ملل تخمین می زند که حدود ۱ میلیون و ۷۰۰ هزار نفر در غزه آواره شده باشند.
وانگ ونبین بیان کرد: کشتار غیرنظامیان غزه باید متوقف شود، بیعدالتی علیه مردم فلسطین باید برطرف شود و معیارهای دوگانه در زمینه رسیدگی به حقوق بشر و قوانین بین المللی بشردوستانه باید کنار گذاشته شود.
وی افزود: هرچه شعلههای آتش در غزه بالاتر رود و هرچه وجدان انسان بیشتر از بین برود، سنگ بنای عدالت بیشتر فرسایش مییابد.
سخنگوی وزارت امور خارجه چین از جامعه بین المللی خواست که سریعا اقدام و آتشبس فوری را به عنوان اولویتی بسیار مهم و کمکهای بشردوستانه در غزه را به عنوان مسئولیت مهم اخلاقی تثبیت کنند.
آنتونیو گوترش دبیرکل سازمان ملل گفت: اگرچه ماه رمضان آغاز شده است، اما قتل، بمباران و خونریزی در غزه همچنان ادامه دارد.
وی افزود: مهمترین درخواست من امروز این است که با کنارگذاشتن اسلحهها و از بین بردن همه موانع تحویل کمکهای نجاتبخش با سرعت و مقیاس مورد نیاز، به ماه مبارک رمضان احترام بگذاریم.
به گزارش ایرنا، گروههای مقاومت فلسطین ۱۵ مهرماه برابر با هفتم اکتبر ۲۰۲۳، عملیات غافلگیرکنندهای با نام «طوفان الاقصی» را از غزه (جنوب فلسطین) علیه مواضع رژیم اسرائیل آغاز کردند که سرانجام پس از ۴۵ روز نبرد و درگیری، سوم آذرماه ۱۴۰۲ برابر با ۲۴ نوامبر ۲۰۲۳، میان اسرائیل و حماس آتش بس موقت چهار روزه یا همان وقفه برای تبادل اسرا میان حماس و اسرائیل برقرار شد.
این وقفه در جنگ، هفت روز ادامه یافت و سرانجام صبح جمعه ۱۰ آذر برابر با اول دسامبر ۲۰۲۳، آتشبس موقت به پایان رسید و رژیم اسرائیل حملات علیه غزه را از سرگرفت. این رژیم برای تلافی حملات غافلگیرکننده «طوفان الاقصی» و جبران شکست خود و توقف عملیات مقاومت، تمام گذرگاههای نوار غزه را بسته و در حال بمباران این منطقه است.
کشورهای غربی که در آغاز جنگ حمایت تمام عیاری از رژیم صهیونسیتی داشتند با تدام بمباران مناطق مسکونی و محاصره غزه که دسترسی مردم منطقه را به اقلام ضروری و حیاتی مختل کرده است، به تازگی بر بازگشایی مسیرها و گذرگاههای بیشتر برای تحویل زمینی کمکهای بشردوستانه به ساکنان جنگزده غزه، تاکید میکنند.
وزارت بهداشت غزه دیروز (سهشنبه) در یکصد و پنجاه و هشتمین روز از جنگ، اعلام کرد که رژیم صهیونیستی طی ۲۴ ساعت گذشته هشت جنایت جدید در مناطق مختلف نوار غزه انجام داد که به شهادت ۷۲ نفر منجر شد و ۱۲۹ زخمی نیز برجای گذاشت. به این ترتیب شمار شهدای تجاوزات رژیم صهیونیستی به این باریکه به ۳۱ هزار و ۱۸۴ نفر رسید.
نظر شما