به گزارش خبرنگار اقتصادی ایرنا، از چند روز قبل پلتفرمهای تاکسی اینترنتی با دستور تعزیرات موظف شدند گزینه «عجله دارم» را از پلتفرم خود حذف کنند. این گزینه با این هدف به پلتفرمهای تاکسیهای اینترنتی اضافه شده بود تا اگر فردی عجله داشت بتواند از این گزینه استفاده کند و با میل و رضایت خودش مبلغ بیشتری پرداخت کند.
در چند روز نخست اضافه شدن این گزینه، کاربرد آن دقیقاً همین بود. کاربری که عجله داشت میتوانست با پرداخت مبلغ بیشتر، سریعتر به مقصد خود برسد. اما پس از مدت کوتاهی، «عجله دارم» دیگر یک گزینه انتخابی و با رضایت نبود. بلکه به گزینهای تبدیل شد که فرد به اجبار برای پذیرش سفر باید آن را انتخاب میکرد.
با این انتخاب تقریباً ۲۰ درصد به قیمت تمام شده کرایه افزوده میشد و رانندگان در اغلب موارد تنها سفر را زمانی قبول میکردند که این گزینه اضافه شده بود. این روند تا جایی پیدا کرد که صدای کاربران را درآورد. صدای این اعتراض به گوش مسئولان رسید و آنها پس از بررسی دستور به حذف این گزینه دادند.
حالا چند روزی از حذف این گزینه گذشته است و شواهد نشان میدهد شاید در ظاهر گزینه «عجله دارم» حذف شده اما در باطن قضیه، آن مبلغ حالا کمی بیشتر یا کمتر به اصل کرایه افزوده شده و افزایش به شکلی محسوس است که موجب اعتراض تمام مردم شده است.
این در حالی است که پلتفرمهای بومی آمدهاند تا زندگی مردم را سادهتر کنند. حالا که استفاده از این زیرساخت برای مردم به بخشی از زندگی و کارشان تبدیل شده است، حذف ظاهری یک گزینه و افزایش غیر منطقی کرایهها شبیه یک دهنکجی به قانون است.
هرچند صبح امروز رییس سازمان تعزیرات حکومتی دستور داد با اختصاص ۲ شعبه ویژه در تهران برای برخورد با تخلفات مربوط به تاکسیهای اینترنتی، پروندههای مربوط به این حوزه آنی و برخط رسیدگی شود تا پلتفرمها نتوانند به دور زدن قانون، زندگی مردم که اکنون در بستر فضای مجازی شکل دیگری به خود گرفته است را به گروگان بگیرند.
یکی از اصول اولیه خلق یک خدمت در بستر فضای مجازی این است که زندگی کاربران تسهیل شود، اکنون با این افزایش قیمتها نهتنها تسهیلی صورت نگرفته؛ بلکه بسیاری از مردم که از این طریق به امور روزانه خود میپرداختند نیز مستاصل شدهاند.
نظر شما