رشد ۱۷ درصدی سفرهای دریایی در سال ۱۴۰۲/ صعود یک پله‌ای ظرفیت ناوگان ملی کشور

تهران- ایرنا- سرپرست معاونت دریایی سازمان بنادر و دریانوردی از رشد ۱۷ درصدی سفرهای دریایی در سال ۱۴۰۲ در مقایسه با سال پیش از آن خبر داد.

به گزارش خبرنگار اقتصادی ایرنا، «علی‌اکبر مرزبان» امروز (شنبه) در نشست خبری تشریح برنامه‌های طرح تسهیل سفرهای دریایی نوروز ۱۴۰۳ افزود: علت اصلی رشد سفرها در سال ۱۴۰۲، پشت سر گذاشتن پاندومی کرونا بود.

وی بیان داشت: پیش‌بینی می‌شود در نوروز ۱۴۰۳ رشد سه تا پنج درصدی در سفرهای نوروزی در همه شقوق حمل و نقلی از جمله حمل و نقل دریایی را شاهد باشیم.

مرزبان خاطرنشان‌کرد: در سال ۱۴۰۲ بیش از ۶.۵ میلیون‌ نفر سفر دریایی و گردشگری به ثبت رسید که ۳.۵ میلیون سفر مربوط به سفر دریایی (از سرزمین اصلی به سمت جزایر و برعکس) و بقیه سفر گردشگری (از مبادی مجاز سواحل با سفر شدن به قایق‌ها و شناورها و دور زدن در سواحل) بود.

سرپرست معاونت دریایی سازمان بنادر و دریانوردی اظهار داشت: در سالی که گذشت ۱۸ فروند کشتی در دریای خزر و سه فروند کشتی در آب‌های خلیج‌فارس تحت پرچم کشورمان اضافه شد که سبب افزایش ۷۶۰هزار تنی تناژ ناخالص کشور شد.

وی گفت: این مهم سبب صعود یک پله‌ای کشورمان و ارتقای رتبه از مکان هفدهم به شانزدهم شد.

رشد ۱۷ درصدی تردد دریایی تا پایان بهمن‌ماه

این مقام مسوول سازمان بنادر خاطرنشان‌کرد: در سال ۱۴۰۱، تعداد ۱۸ میلیون و ۹۱۲ هزار و ۲۴۳ نفر تردد دریایی از بنادر کشور انجام شد که سهم جزیره قشم به تنهایی ۱۳ میلیون و ۳۵۴ هزار و ۶۸۷ نفر بود.

مرزبان اظهار داشت: بر این اساس، ۸۵ درصد سفرهای دریایی متمرکز در استان هرمزگان است که بیش از ۸۰ درصد سهم آن از بندر شهید حقانی به قشم و بندر پل به لافت است و پس از آن استان بوشهر در ربته دوم قرار دارد.

وی بیان‌داشت: در ۱۱ ماهه امسال ۱۶ میلیون و ۳۰۵ هزار نفر تردد دریایی به ثبت رسید که در هم‌سنجی با پارسال رشد ۱۷ درصدی نشان می‌دهد.

سرپرست معاونت دریایی سازمان بنادر و دریانوردی پیش‌بینی کرد این رقم تا پایان سال به بیش از ۱۹ میلیون نفر برسد.

نجات ۱۳۷۸ نفر از دریا

مرزبان گفت: تا امروز و به منظور انجام سفرهای نوروزی ۵۸ فروند شناور مسافری با ظرفیت ۶ هزار و ۴۴۱ صندلی درجا، ۴۷ فروند شناور کرانه بر (مخصوص حمل خودرو) با ظرفیت یک هزارو ۹۳۲ دستگاه خودرو، ۹۵ فروند شناور با کاربری تفریحی و ۶ هزار و ۷۵۱ فروند قایق تفریحی با ظرفیت ۴۱ هزار و ۳۸۰ نفر آماده شده است.

وی بیان‌داشت: شماره چهار رقمی ۱۵۵۰ به منظور درخواست هرگونه امداد فردی یا شناوری آماده پاسخگویی است، همچنین هفت مرکز فرعی و ۱۳ مرکز اصلی به‌منظور هماهنگی و ۲۷ شناور جست‌وجوی نجات، ۱۲۳ فروند همیار ناجی و ۴۸ فروند شناور آتش‌خوار آماده پاسخگویی و امدادرسانی است.

این مقام مسوول خاطرنشان‌کرد: در سالی ۱۴۰۲ در مسیرها و مبادی مجاز حتی یک سانحه منجر به فوت نداشتیم، این در حالی است که بیش از ۷۰ درصد نجات یافتگان مربوط به سفرهای غیرمجاز هستند.

وی یادآوری‌کرد: امسال یک‌هزار و ۳۷۸ نفر توسط عوامل این سازمان در دریا نجات یافتند و به ۲۷۶ نفر نیز خدمات درمانی ارائه شد.

سرپرست معاونت دریایی سازمان بنادر و دریانوردی با اشاره به ۱۳ مسیر تردد رسمی، خاطرنشان‌کرد: مسیر بندر شهید حقانی به جزایر هرمز، لارک، قشم، هنگام و بوموسی، بندر چارک به جزیره کیش، بدر لنگه به جزیره کیش، بندر افتاب به جزیره کیش و بندر پُل به بندر لافت، جزو مسیرهای رسمی هستند و هر مسیر دیگری به‌جز آنها مسیر تردد غیرمجاز است.

وی تاکید کرد: مردم و مسافران فقط از نقاطی که نمایندگان سازمان بنادر در آنها حضور دارند برای تردد استفاده کنند.

مرزبان در ادامه اظهار داشت: نوسازی ناوگان حمل و نقل مسافری و تجاری، در صدر اولویت‌های این سازمان است. در این زمینه از علاقه‌مندان به سرمایه‌گذاری دعوت به همکاری می‌کنیم و وتسهیلات خوبی نیز در همین راستا آماده شده است.

وی گفت:‌ در سال ۱۴۰۳ حدود ۲۰ فروند شناور نجات جدید ساخت داخل به ظرفیت سازمان بنادر اضافه می‌شود که افزایش ۲۰ درصدی تعداد ناوگان تجسس و نجات را به دنبال خواهد داشت.

این مقام مسوول سازمان بنادر، سن فعلی ناوگان را ۲۱ سال برشمرد و افزود: هرچند این سن، سن مناسبی است، اما باید از هم‌اکنون به فکر نوسازی و جایگزینی ناوگان فرسوده باشیم.

سرپرست معاونت دریایی سازمان بنادر و دریانوردی در ادامه با بیان اینکه طبقه بندی شناورها و کشتی‌ها و اهداف آنها با هم متفاوت است، اضافه‌کرد: سفرهای کوتاه چند دقیقه‌ای تا چند ساعته، حدود ۸۵ درصد کل سفرهای دریایی را تشکیل می‌دهد، اما دسته ‌دیگری از سفرها با کشتی‌های کروز از ظرفیت ۲۰۰ نفر تا بیش از پنج‌هزار نفر در سطح جهان انجام می‌شود.

وی تصریح‌کرد: ‌سازمان بنادر و دریانوردی هیچ محدودیتی برای استخدام و به‌کارگیری شناورهای کروز ندارد و علاوه بر ارائه خدمات شایسته در مبادی خروجی و ترمینال‌ها، به تامین ایمنی این کشتی‌ها و اعطای گواهی‌نامه‌های لازم می‌پردازد.

اعطای تسهیلات به علاقه‌مندان سرمایه‌گذاری در شناورها

وی اظهار داشت: در موضوع شناورها، اعطای تسهیلات از محل وجوه اداره شده به متقاضیان سرمایه‌گذاری در کشتی‌های مسافربری در اولویت نخست ما قرار دارد و در این زمینه تفاهم‌هایی با وزارت صنعت، معدن و تجارت و استانداری هرمزگان انجام شده است.

مرزبان افزود: علاقه‌مندان در این زمینه می‌توانند تا ۸۰ درصد سرمایه مورد نیاز خود را به صورت تسهیلات حتی با نرخ سود صفر درصد و مدت زمان بازپرداخت تا هشت سال دریافت کنند.

وی گفت: تاکنون هشت تقاضا برای سرمایه‌گذاری در این خصوص به سازمان بنادر وصول شده است.

وی همچنین درخصوص بنادر شمالی عنوان‌کرد: بیشترین سهم از گردشگری دریایی در شمال کشور مربوط به استان‌های گیلان، مازندران و بندر امیر آباد است؛ به‌طوری که سه‌هزار و ۲۰۰ فروند قایق تفریحی در استان گیلان، یک‌هزار و ۶۸ فروند جت اسکی و یک‌هزار و ۵۴۸ فروند قایق تفریحی در استان مازندران و همچنین ۲۶۵ فروند قایق تفریحی و ۳۰ فروند جت اسکی در بندر امیرآباد در حال فعالیت است.

سرپرست معاونت دریایی سازمان بنادر و دریانوردی همچنین درباره نرخ بلیت سفرهای دریایی، با بیان اینکه نرخگذاری در این حوزه در اختیار سازمان نیست، گفت: وزارت صمت و استانداری‌ها در این زمینه تصمیم‌گیری می‌کنند.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha