به گزارش خبرنگار ایرنا، حجتالاسلام و المسلمین حبیبالله غفوری روز شنبه در جلسه شورای سیاستگذاری کنگره ملی شهدای استان کرمانشاه افزود: موضوع شهید و شهادت از موضوعات بسیار مهمی است که در اوج قله عظمت و معنویت و نورانیت هم در دیدگاه قرآن کریم و هم در بیانات نورانی پیامبر گرامی اسلام (ص) دیده می شود که نظیر آن در معدود مواردی مشاهده شده است.
وی اضافه کرد: تلاش برای برگزاری کنگره شهدای والامقام استان و تلاش برای احیای یاد شهدا در واقع باز کردن باب عالم معناست برروی زمین و زمینیان در عرصه زندگی مادی و این کار، کار انبیاء و اولیا بوده است در طول تاریخ و کار بزرگی است.
امام جمعه کرمانشاه ادامه داد: وقتی می بینیم رهبر معظم انقلاب خود پیشگام و پیشقدم احیاء و بزرگداشت یاد و نام شهدا هستند به دلیل آن است که عالم معنا و تاثیرات و اثرات آن بر عالم ماده را مشاهده می کنند و به همین جهت است نسبت به این امر تا این حد تاکید دارند.
حجت الاسلام و المسلمین غفوری یادآور شد: کنگره ملی شهدای استان کرمانشاه یک حرکت انقلابی، معرفتی، ولایی و معنوی است که می تواند منشا برکات فراوانی در استان باشد و باید این فرصت را از همه جهات غنیمت بشماریم و از آن حداکثر استفاده را بکنیم.
وی با بیان اینکه شهدا به گردن ما حق بزرگی دارند افزود: شهید به کمال مطلق و به خدا متعال متصل شده است و کسی که از چنین جایگاهی برخوردار شده است توانش و وسعت تاثیر گذاری اش نامحدود است بنابراین هرمقدار برای شهدا به صورت مستمر در طول سال و سال ها کار کنیم تا اندازه ای توانسته ایم این حقی که بر گردن ما دارند را ادا کنیم.
امام جمعه کرمانشاه با قدردانی از تمام دست اندرکاران برگزاری این کنگره یادآور شد: استان کرمانشاه به دلیل آنکه جنگ از آن شروع و در آن هم به پایان رسید و تمامی اتفاق های ناشی از جنگ و دوران دفاع مقدس را تجربه کرده است از اینرو از ویژگی فراوانی برخوردار است و شهدای آن حق بزرگی بر گردن ما دارند و هرچه برای بزرگداشت شهدای این استان فعالیت شود بازهم کم است.
کنگرههای شهدا در کشور باید با نگاه ملی نگریسته شود
استاندار کرمانشاه نیز در این جلسه با بیان اینکه ترویج فرهنگ ایثار و شهادت از رسالت های محوری همه مسوولان است گفت: برگزاری کنگره ملی شهدا نیازمند یک عزم ملی است که در راستای آن باید حضور و بروز فرهنگ جهاد و شهادت را ببینیم.
محمدطیب صحرایی با اشاره به تاکیدات رهبر معظم انقلاب برای برگزاری چنین کنگره هایی برای شهدا افزود: مجلس شورای اسلامی باید به کنگره های شهدا به عنوان یک برنامه ثابت ملی نگریسته و ساز و کار منظمی و مدونی را برای برگزاری همه ساله آن در سطح کشور به عنوان یک کلان برنامه تصویب کند.
وی با بیان اینکه جامعه، بویژه نسل جوان آماده پذیرش فرهنگ ایثار و شهادت است اضافه کرد: در برگزاری چنین برنامه هایی تمرکز باید برروی کودکان و نوجوانان و به طورکلی دانش آموزان و دانشجویان به عنوان نسل جوان جامعه باشد تا از اثرگذاری بهتری برخوردار شود.
استاندار کرمانشاه تاکید کرد: برای برگزاری کنگره ملی شهدا در استان کرمانشاه نیز دست اندرکاران آن باید ضمن توجه به کیفیت برنامه ها بجای کمیت بخشیدن آن بر عمق نفوذ این برنامه توجه بیشتری داشته باشند.
وی افزود: با توجه به اینکه پیش از برگزاری کنگره شهدای کرمانشاه برنامه هایی چون ثبت روز ملی کرمانشاه، مراسم اربعین و سالگرد عملیات بازی دراز و مرصاد نیز وجود دارد این برنامه ها باید با رنگ و بوی این کنگره برگزار شوند.
کسانی که در انتخاب شرکت نکردند مخالف نظام نیستند
فرمانده سپاه نبی اکرم (ص) کرمانشاه نیز با اشاره به حضور گسترده مردم در ۲ رویداد راهپیمایی ۲۲ بهمن و انتخابات ۱۱ اسفند ماه گفت: دشمنان ما با وجود تمام تهدیدات و فعالیت امپراطور رسانه ای خود نتوانستند مردم را از حضور در راهپیمایی ۲۲ بهمن مایوس کرده و برخلاف همه تصورات مردم ۲۰ درصد بیشتر از سال گذشته حضور پیدا کردند.
سردار بهمن ریحانی افزود: در انتخابات ۱۱ اسفندماه نیز مردم با وجود آنکه آنان را به اشکال مختلف حتی به بمب گذاری تهدید کرده بودند تا در انتخابات شرکت نکنند ولی همگان دیدند که خارج از همه تصورات و انتظارات در حالی که با مشکل معیشتی نیز مواجه بودند ولی برخلاف پیش بینی زیر ۲۰ درصد مشارکت دشمن در این رویداد مهم سیاسی نیز حضور و سنگ تمام گذاشتند.
وی با بیان اینکه مردم همیشه خارج از تصورات و انتظارات ما در رویدادهای مهم سیاسی حضور پیدا می کنند ادامه داد: اگر افرادی نیز آمدند و رای سفید دادند و حتی نیامدند دلیل آن نیست که نظام جمهوری اسلامی را قبول نداشته و به راه شهیدان و به اصول انقلابشان پایبند نیستند بلکه ممکن است از سوءمدیریت و از وضع معیشت و وضع موجود ناراحت باشند تا حرفشان را برسانند.
سردار ریحانی تاکید کرد: همین افرادی که رای ندادند اگر اتفاقی برای کشور پیش بیاید برای این کشور و نظام سینه سپر می کنند.
وی با اشاره به اقداماتی که برای برگزاری کنگره ملی شهدای کرمانشاه در طول سال جاری صورت گرفته است افزود: این کنگره پیشتر قرار بود اردیبهشت ماه سال آینده برگزار شود ولی متاسفانه به دلیل آنکه در استان مکان مناسبی وجود نداشت تا آماده شدن یک مکان مناسب که در شان برگزاری این کنگره باشد زمان برگزاری آن به مهرماه موکول شد.
فرمانده سپاه نبی اکرم (ص) کرمانشاه با بیان اینکه تمامی اقدامات لازم برای برگزاری این کنگره انجام شده است یادآور شد: ۲۴ کمیته استانی تشکیل و بیش از ۴۰ جلسه برای هماهنگی های لازم و ۳۰ جلسه توجیهی تاکنون برگزار و ۸۱۵ عنوان برنامه نیز برای این کنگره در نظر گرفته شده است.
وی با بیان اینکه این کنگره باید از چندماه قبل و چند ماه پس از برگزاری آن باید در اذهان جامعه و به ویژه جوانان اثر بگذارد افزود: مراسم آغاز راهیان نور که همه ساله همزمان با بزرگداشت عملیات بازی دراز در سطح کشور از کرمانشاه آغاز می شود ظرفیت بسیار خوبی برای معرفی استان و پیش درآمدی برای برگزاری کنگره ملی شهدای کرمانشاه است.
به گزارش ایرنا، در ادامه این جلسه حکم مسوولیت ریاست کنگره ملی شهدای کرمانشاه که از سوی رییس سازمان بسیج مستصعفین صادر شده بود به استاندار کرمانشاه اعطا شد.
بزرگداشت کنگره ملی شهدا، سرداران، امیران، فرماندهان و ۹ هزار و ۸۰۰ شهید استان کرمانشاه، پیش بینی شده است مهرماه سال ۱۴۰۳ در این استان برگزار و پیش از آن نیز اعضای کنگره و جمعی از مسوولان استان با رهبر معظم انقلاب دیداری داشته باشند.
کرمانشاه ۹۸۰۰ شهید دارد
به گزارش ایرنا؛ استان کرمانشاه با ۲ میلیون نفر جمعیت، ۳۷۱ کیلومتر مرز مشترک با کشور عراق دارد و در هشت سال دفاع مقدس به صورت مستقیم درگیر جنگ با رژیم بعثی عراق بود.
مردم این استان ۳۰ هزار ایثارگر شامل ۹ هزار و ۸۰۰ شهید، ۱۹ هزار جانباز و هزار و ۷۵۰ آزاده تقدیم انقلاب اسلامی کرده است.
همچنین تقدیم ۸۵۰ زن شهیده، یکهزار و ۵۵۰ بانوی جانباز و ۷۵۰ شهید زیر ۱۵ سال از سندهای افتخار مردم این استان است، رتبه نخست زنان جانباز کشور و دومین استان که بیشترین تعداد زنان شهیده را تقدیم انقلاب اسلامی کرده از آن کرمانشاه است.
بیش از ۲۷ عملیات طی دوران دفاع مقدس در کرمانشاه از جمله مرصاد، بازی دراز، تنگ حاجیان، محمد رسول الله (ص)، والفجر ۱۰، مطلعالفجر انجام شده و همچنین شهر نودشه و روستاهای زرده و دیره شهرستان دالاهو در دوران جنگ تحمیلی بمباران شیمیایی شدند و اینها همگی سندی بر پایداری مردم این دیار است.
نظر شما