عیسی گلبینی روز سهشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار کرد: خیلی از نهالها در یک ماه اخیر در طبیعت کاشته شده و علاوه بر آن با آغاز فصل بهار، گیاهان در حال جوانه زنی و درختان در حال شکوفه دادن هستند که لازم است مردم هنگام حضور در طبیعت حتما در محلهایی که از قبل به دلیل اقامت موقت گردشگران و مسافران به اصلاح عامیانه پاکوب شده (خاک آن سفت شده) و احتمال جوانه زنی گیاهان در آن کم است اتراق کرده و از قطع درختان برای سوزاندن اجتناب کنند.
وی با تاکید بر اینکه بررسیهای میدانی حاکی از نقش داشتن عوامل انسانی در وقوع ۹۰ درصد از حریقهاست، از مردم خواست هنگام حضور در طبیعت به ویژه این روزها که گیاهان در مرحله جوانه زنی قرار دارند از روشن کردن آتش پرهیز و خودروهای خود را تا دل جنگلها نبرند.
فرمانده یگان حفاظت منابع طبیعی و آبخیزداری گلستان همچنین به مردم توصیه کرد در صورت مشاهده حریق در عرصههای جنگلی و مرتعی استان مراتب را به شماره تلفن ۱۵۰۴ اطلاع دهند تا نیروهای یگان در کمترین زمان برای خاموش کردن آتش سوزیها در محل حاضر شوند.
گلبینی گفت: امسال ۳۸ هکتار مربع از عرصههای منابع ملی به طور عمده در مناطق شرقی استان درگیر آتشسوزی شد که در مقایسه با ۹۱ هکتار سال گذشته کاهش ۵۸ درصدی را نشان میدهد.
وی افزود: ۲۸ هکتار از آتش سوزیها در جنگلهای طبیعی، ۹ هکتار در جنگلهای دست کاشت و هشت هزار متر مربع در مراتع استان گلستان رخ داد.
فرمانده یگان حفاظت منابع طبیعی و آبخیزداری گلستان، افزایش آگاهی مردم نسبت به پرهیز از روشن کردن آتش و یا اطمینان از خاموش بودن آن هنگام ترک جنگل و مراتع، گشت زنیهای شبانه روزی نیروهای یگان حفاظت و حضور به موقعشان در مهار آتش و جلوگیری از گسترش آن را از جمله دلایل تاثیرگذار در کاهش وقوع آتش سوزیها در عرصههای ملی استان گلستان برشمرد.
وی بیان کرد: علاوه بر اینکه حدود ۵۰۰ نفر از نیروهای رسمی و شرکتی یگان حفاظت منابع طبیعی استان در زمان صدور اطلاعیههای هواشناسی و مدیریت بحران استانداری برای مقابله با حوادث احتمالی از جمله حریق در اراضی جنگلی در آماده باش کامل هستند نوروز امسال ۱۰۰ نفر از نیروهای ستادی هم در گشت زنیها مشارکت دارند.
به گزارش ایرنا، اراضی زیر پوشش اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری گلستان افزون بر یک میلیون و ۳۹۷ هزار هکتار است که ۴۵۲ هزار هکتار آن جنگل و ۸۶۲ هزار هکتار آن مرتع است.
نظر شما