۲۳۸ صندوق خرد زنان روستایی در خراسان جنوبی فعال است

بیرجند - ایرنا - مدیر هماهنگی ترویج سازمان جهاد کشاورزی خراسان جنوبی گفت: اکنون ۲۳۸ صندوق خرد روستایی با هشت هزار و ۲۶۲ نفر عضو در استان فعال است.

به گزارش ایرنا از روابط عمومی سازمان جهاد کشاورزی خراسان جنوبی محمد مودی روز دوشنبه در این باره افزود: توانمندسازی بانوان از مسیر تقویت صندوق‌های خرد زنان روستایی و عشایر محقق می‌شود.

وی با اشاره به اینکه زنان روستایی نقش اساسی در تامین رفاه، امنیت و توسعه اقتصادی خانواده و روستا ایفا می‌کنند، افزود: به همین دلیل باید در امر برنامه ریزی‌های خرد و کلان اقتصادی اجتماعی و فرهنگی به این قشر توجه ویژه شود.

مدیرهماهنگی ترویج سازمان جهاد کشاورزی خراسان جنوبی افزود: صندوق‌های اعتبارات خرد زنان روستایی یک الگوی بومی برنامه اعتبار و پس انداز به روش مشارکتی در مناطق روستایی است که هدف توسعه‌ای آن بهبود وضعیت زنان روستایی است که با ایجاد بستری مناسب برای مشارکت زنان روستایی زمینه فعالیت‌های فردی و اجتماعی آنان را فراهم می‌سازد.

مودی ادامه داد: این صندوق‌ها با تجهیز پس اندازهای خانوار روستایی و هدایت آنها به سمت تولید موجب تامین نیازهای مالی خانواده‌های کم درآمد روستایی گشته و از طرفی دیگر با ایجاد اشتغال و توسعه مشاغل خانگی ضمن افزایش نرخ اشتغال، موجب کاهش مهاجرت روستائیان نیز می‌شوند.

وی با اشاره به اینکه در سال ۱۳۸۴ برای اولین بار طرح صندوق‌های اعتبارات خرد در ۱۳ روستا در شهرستان‌های درمیان، سرایان و نهبندان اجرا شد، گفت: این مهم به تدریج با آشنایی کارشناسان ترویج و همچنین زنان روستایی با اهداف و برنامه‌های صندوق در سایر شهرستان‌های استان تعمیم داده شد.

مودی با بیان اینکه ۵۰ درصد جمعیت روستایی خراسان جنوبی و ۲۰ درصد بهره برداران بخش کشاورزی استان را زنان تشکیل می‌دهند، افزود: ۹.۲۳ درصد شاغلین بخش کشاورزی را زنان تشکیل می‌دهند در صورتی که در سایر بخش ها ۷.۱۶ درصد متعلق به زنان است بنابراین نسبت زنان شاغل بخش کشاورزی نسبت به سایر بخش‌ها بیشتر است.

وی درخصوص مهمترین نتایج و دستاورد اجرای طرح صندوق‌های اعتبارات خرد زنان روستایی تصریح کرد: گسترش مشارکت بین روستائیان، واگذاری بخشی از سیاست پولی به روستاییان، توسعه مشاغل خانگی، گسترش فرهنگ پس انداز، افزایش درآمد از طریق وام، بهبود وضعیت زندگی زنان روستایی، کاهش فقر، کاهش مهاجرت از روستا، توانمندسازی جامعه محلی، تجهیز پس انداز خانوارهای روستایی در جهت تامین مالی فعالیت‌های درآمدزا و توسعه کار آفرینی از جمله این دستاوردها است.

مدیر هماهنگی ترویج سازمان جهادکشاورزی خراسان جنوبی درخصوص نتایج حاصله هم گفت: افزایش ضریب دسترسی زنان روستایی کم درآمد به تسهیلات اعتباری، توجه و تمرکز به گروه‌های کم درآمد زنان روستایی، افزایش سطح درآمد زنان با اجرای پروژه‌های کوچک، توانمندسازی زنان روستایی در انجام کار گروهی، هدایت پس اندازهای غیرمولد، جلوگیری از مهاجرت روستاییان و توانمندسازی زنان در راستای بهره‌برداری از منابع پایدار از جمله نتایج اجرای این طرح است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha