به گزارش خبرنگار ایرنا، معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری اردبیل در این آیین که روز دوشنبه به طور همزمان در محوطه دبیرستان دخترانه سید یونس اردبیلی برگزار شد، گفت: احداث این واحدهای آموزشی در راستای تامین نیاز فوری و برای جبران کسری سرانه آموزشی مناسب برای دانشآموزان آغاز شده است.
سیدکمالالدین میرجعفریان افزود: انتظار داریم که وزارت آموزش و پرورش برای کاهش مشکلات سرانه فضای آموزشی در شهر اردبیل رقم مناسبی از محل اعتبارات ملی اختصاص دهد و مسئولان استان نیز تلاش دارند تا از ظرفیت قانون بودجه در قالب اجرای طرح مولدسازی در کنار اقدام خیرین مدرسهساز استفاده کنند.
وی بیان کرد: بر اساس برنامهریزی انجام شده، از ابتدای سال ۱۴۰۳ به صورت هفتگی یا ماهانه مدارس تکمیل شده افتتاح و یا عملیات اجرایی مدارس جدید برای جبران کسری فضای آموزشی آغاز خواهد شد.
مدیرکل توسعه، تجهیز و نوسازی مدارس استان اردبیل نیز در این آیین گفت: این پنج باب مدرسه با زیربنای ۲ هزار و ۴۱۰ متر مربع در سه طبقه و با اعتباری بالغ بر ۲ هزار و ۵۰۰ میلیارد ریال ساخته خواهد شد.
بهزاد محمدی خلخفلو افزود: در سال جدید از محل اعتبارات تخریب و بازسازی سازمان نوسازی مدارس کشور عملیات احداث پنج باب مدرسه دیگر آغاز خواهد شد.
وی بیان کرد: علاوه بر این، عملیات اجرایی ۲ باب مدرسه ۶ کلاسه دیگر نیز در شهرک نیروی انتظامی و الهیه اردبیل نیز بعد از عید شروع خواهد شد.
به گزارش ایرنا، در سال تحصیلی جاری بیش از ۲۶۵ هزار دانشآموز در ۱۱ هزار و ۸۰۰ کلاس درس و با راهنمایی و هدایت ۱۸ هزار و ۵۰۰ معلم و فرهنگی مشغول تحصیل هستند.
مدیرکل آموزش و پروش استان اردبیل ۱.۵ ماه پیش در مصاحبه با خبرنگاران اعلام کرد که به علت افزایش شمار دانشآموزان و فرسوده بودن تعدادی از مدارس موجود، این استان نیاز به ۶ هزار و ۸۰۰ کلاس درس جدید دارد.
کلامالله صفری ، وضعیت سرانه فضای آموزشی در استان اردبیل را نگران کننده خواند و گفت: به علت مهاجرت و تغییر ترکیب جمعیتی در سطح استان، چهار شهرستان اردبیل، پارسآباد، اصلاندوز و مشگینشهر در زمینه تامین فضای آموزشی در وضعیت قرمز قرار گرفته است.
وی سرانه فضای آموزشی در استان اردبیل را ۴.۲ متر مربع و حدود یک متر مربع کمتر از میانگین کشوری اعلام کرد و افزود: سرانه فضای آموزشی در شهرستان اردبیل که پذیرای نیمی از جمعیت ۲۶۵ هزار نفری دانشآموزی استان می باشد، کمتر از ۲ متر مربع است.
مدیرکل آموزش و پروش استان اردبیل ۲ نوبته شدن مدارس، تراکم بالای برخی کلاسهای درس و نیز بروز مشکل در تامین معلم و مربی آموزشی را از جمله عوارض کمبود فضای آموزشی در سطح استان اردبیل ذکر کرد.
وی تاکید کرد: برای رسیدن به میانگین کشوری سرانه فضای آموزشی، طی چهار سال آینده باید حداقل سالانه ۲۸۳ مدرسه ۶ کلاسه در استان احداث شده و در اختیار نظام آموزشی استان قرار گیرد.
صفری همچنین با اشاره به شناسایی ۷۵۰ مدرسه فرسوده در سطح این استان گفت: هماینک در سه هزار و ۶۸۱ کلاس این مدارس، بالغ بر ۶۲ هزار دانشآموز مشغول تحصیل هستند در حالی که همه این واحدهای آموزشی نیازمند تخریب و بازسازی هستند.
وی اضافه کرد: اگر در روند احداث فضاهای آموزشی مورد نیاز استان اردبیل تعلل شود، نیاز هر سال به سال بعد منتقل شده و با توجه به افزایش سالانه چهار هزار دانش آموزش، مشکل تامین فضای آموزشی در سالهای بعد حادتر از امروز خواهد شد.
نظر شما