۶ فروردین ۱۴۰۳، ۸:۱۷
کد خبرنگار: 5546
کد خبر: 85422523
T T
۹ نفر

برچسب‌ها

توصیه‌هایی برای نگهداری ماهی قرمز سفره هفت سین

۶ فروردین ۱۴۰۳، ۸:۱۷
کد خبر: 85422523
توصیه‌هایی برای نگهداری ماهی قرمز سفره هفت سین

گرگان- ایرنا- معاون آبزی‌پروری شیلات گلستان توصیه‌های بهداشتی و محیط‌زیستی برای نگهداری از ماهی قرمز را عنوان کرد و گفت: تماس پوستی مستقیم با ماهی قرمز احتمال بروز آلرژی و انتقال بیماری‌ها را افزایش می‌دهد.

حمیدرضا نصیری روز دوشنبه در گفتگو با خبرنگار ایرنا اظهار کرد: ماهی قرمز به عنوان یک ماهی زینتی تلقی می‌شود و بومی مناطق سیبری است اما بعدها در کشورهای جنوب شرق آسیا مشاهده شد و طی سال‌های طولانی در مناطق مختلف دنیا گسترش پیدا کرد.

معاون آبزی‌پروری شیلات گلستان افزود: ماهی قرمز در سال‌های اخیر به یکی از نمادهای عید نوروز تبدیل شده و در سفره هفت‌سین نماد شادی، سرزندگی، رزق و روزی و فعالیت است.

نصیری تاکید کرد: نگهداری ماهی در قالب اکواریوم و یا پرورش گل و گیاه در منزل آرامش‌بخش است و هیچ تعارضی با آیین و مباحث اعتقادی ما ندارد.

وی نکات بهداشتی و محیط‌زیستی نگهداری ماهی قرمز را تشریح کرد و گفت: دامنه دمایی ۱۰ تا ۲۵ درجه برای ماهی قرمز یک دمای مطلوب محسوب می‌شود اما به دلیل اینکه مردم ماهی قرمز را به طور موقت نگهداری می‌کنند بهترین زمان نگهداری ماهی قرمز در دماهای پایین‌تر و ۲۰ الی ۲۲ درجه است.

نصیری در خصوص غذادهی به ماهی قرمز هم افزود: با توجه به اینکه متابولیسم ماهی قرمز در دماهای بدن به حداقل می‌رسد نیازی به تغذیه مستمر ندارد اما کسانی که مایل به نگهداری ماهی قرمز برای مدت طولانی‌تر هستند باید نکاتی را رعایت کنند.

وی با بیان اینکه کیفیت آب در آبزی‌پروری مساله مهمی است، یادآور شد: با توجه به اینکه ماهی در ظرف کوچک نگهداری می‌شود باید دقت کرد آب آلوده نشود، مردم از غذاهای کنسانتره مختص ماهی قرمز استفاده کنند و روزانه یک الی ۲ بار به آب ماهی اضافه شود.

معاون آبزی‌پروری شیلات گلستان به نکات بهداشتی در نگهداری ماهی قرمز اشاره کرد و متذکر شد: مردم هنگام تعویض آب ماهی از دستکش استفاده کنند، البته رعایت این نکته مختص ماهی نیست و برای دست‌زدن به گل و گیاه نیز برای پیشگیری از آلرژی و جلوگیری از انتقال بیماری‌ها، استفاده از دستکش توصیه می‌شود.

نصیری از مردم خواست اگر بعد از ایام نوروز تصمیم به رهاسازی ماهی قرمز در طبیعت گرفتند مباحث زیست‌محیطی، شیلاتی و دامپزشکی را در نظر داشته باشند و ماهی را در مکان‌های معرفی‌شده از سوی شهرداری‌ها رها کنند و یا به مراکز فروش آکواریوم و یا مراکز تخصصی تکثیر و پرورش ماهیان زینتی تحویل دهند.

وی بیان کرد: ماهی قرمز یا ماهی حوض در تمام مناطق دنیا بیش از ۲۰۰ الی ۳۰۰ سال گذشته از طریق انسان‌ها جابه‌جا شده و گسترش جهانی دارد و دیگر به عنوان یک گونه بومی تلقی نمی‌شود.

معاون آبزی‌پروری شیلات گلستان صیانت از محیط زیست را یک مسوولیت اجتماعی و همگانی دانست و تاکید کرد: از آنجا که زندگی و کار ما با محیط زیست گره خورده قبل از هر اقدامی باید حفاظت از محیط زیست را هم در نظر بگیریم.

نصیری با اشاره به اینکه اختلال و از بین بردن توازن اکوسیستم و محیط زیست دامان همه ما را خواهد گرفت، افزود: در خصوص ماهی قرمز نگرانی این چنینی وجود ندارد اما برای رعایت مسوولیت اجتماعی در قبال محیط زیست باید نکات پیشگیرانه را در نظر بگیریم و ماهی قرمز را در نقاط معرفی‌شده از سوی شهرداری‌ها رها کنیم.

وی با تاکید بر اینکه ماهیان زینتی تجارت بین‌المللی محسوب می شود که گردش مالی آن در دنیا بیش از ۲۰ میلیارد دلار است، گفت: در کشور سالانه ۲۵۰ میلیون قطعه ماهی زینتی تولید می‌شود که این میزان در استان گلستان، سه الی چهار میلیون قطعه در سال است.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha