به گزارش روز سهشنبه روابط عمومی و امور بینالملل استانداری مرکزی، فرزاد مخلصالائمه افزود: پس از پیگیری مستمر مسئولان استان، بیستم بهمنماه امسال سوخت مازوت نیروگاه شازند قطع و با تخصیص گاز مورد نیاز، بهطور کامل گازسوز شد، اما متعاقبا با انفجار ناشی از خرابکاری در خطوط اصلی و سراسری گاز در ۲۵ بهمنماه و سپس برودت هوای کمسابقه در سراسر کشور، شبکههای ملی گاز و برق در تنگنا قرار گرفتند و بسیاری از نیروگاهها ناچارا مجبور به استفاده از سوخت دوم شدند.
وی بیان کرد: بار دیگر پس از پیگیریهای چند روزه در آستانهی سال نو، با مساعدت وزیر نیرو، نیروگاه حرارتی شازند از هفته گذشته بهتدریج و نهایتاً بهصورت کامل گازسوز شد.
استاندار مرکزی ادامه داد: امسال استفاده از سوخت مازوت حدود یک ماه دیرتر آغاز شد و طی این مدت به منظور کاهش مصرف سوخت و در نتیجه کاهش آلایندگی، یک واحد از چهار واحد تولید برق این نیروگاه کاملا تعطیل بود و نیز تلاش شد هیچگاه گاز تخصیصی به نیروگاه به طور کامل قطع نشود و با پیگیریهای صورت گرفته توسط مسئولین استانی در سطح ملی، حجم گاز تخصیص یافته به نیروگاه نسبت به فصل سرمای سال گذشته، رشد قابل توجه چندین برابری داشت.
مخلصالائمه اظهار کرد: این نیروگاه با جانمایی اشتباه و فناوری قدیمی، میراث شوم گذشتگان برای ما است که با توجه به مسئله ریشهدار ناترازی انرژی، امروز به یک معادله چندوجهی تبدیل شده و صرفنظر از اینکه ریشههای این مسئله در کجاست، لکن حل آن بر عهده نسل حاضر است و در عین حال دغدغهی فعالان محیط زیست و گلایهی شهروندان را کاملا به حق میدانیم و بابت تمام این سختیها شرمنده همگان هستیم.
وی گفت: در راستای حل این چالش اخیرا طی دیداری که با دبیر شعام (شورای عالی امنیت ملی) در استان انجام شد، مسئله مورد بازدید میدانی نیز واقع شد و موضوعات مربوط به این نیروگاه مرور و اقداماتی مورد پیشنهاد قرار گرفت.
استاندار مرکزی گفت: آنچنان که بارها تأکید کردهایم، راه حل اساسی این معضل دیرینه، تعطیلی این نیروگاه و جایگزینی آن با فناوری پیشرفته بهویژه نیروگاههای تجدیدپذیر است؛ چراکه با توجه به وضعیت ناترازی انرژی که یکی از مهمترین چالشهای کشور است، سال آینده نیز چشمانداز بهتری متصور نیست.
مخلصالائمه عنوان کرد: عزم دولت سیزدهم بر توسعه انرژیهای تجدیدپذیر جدی است، امری که سالها پیش باید مورد توجه قرار میگرفت و استان مرکزی نیز در تولید تجهیزات نیروگاههای خورشیدی در کل منطقه پیشتاز و در احداث نیروگاههای تجدیدپذیر نیز فعال شد.
اراک یکی از هشت کلانشهر آلوده کشور است که در سال ۱۳۲ روز ناسالم را سپری کرد.
نظر شما