۱ فروردین ۱۴۰۳، ۱۴:۰۷
کد خبر: 85423184
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

ماه مبارک رمضان را شروع سال معنوی بدانیم

۱ فروردین ۱۴۰۳، ۱۴:۰۷
کد خبر: 85423184
ماه مبارک رمضان را شروع سال معنوی بدانیم

تهران- ایرنا- رییس انجمن علمی ارتباطات و تبلیغ حوزه های علمیه از ماه مبارک رمضان به عنوان شروع سال معنوی انسان و رشد فضائل انسانی یاد کرد.

کمال اکبری به مناسبت آغاز سال نو و همزمانی آن با ماه مبارک رمضان در گفت و گو با خبرنگار معارف ایرنا گفت: در روایات آمده است که ماه مبارک رمضان، ابتدای سال است و این مساله نشان می دهد که این ماه، شروع سال معنوی انسان و رشد فضائل انسانی است. چون انسان در ماه رمضان و در بهار قرآن با خدا ارتباطی ویژه پیدا می کند.

وی افزود: نوروز در روایات دینی مورد تحسین قرار گرفته است. مثلا درباره اصل نوروز مطالبی در مفاتیح الجنان نقل شده که نشان دهنده ویژگی های نوروز است.

نویسنده کتاب ارتباطات و اطلاعات در اسلام اضافه کرد: این جمله که مردم به هم می گویند «هر روزتان نوروز» ریشه روایی دارد. چون برای حضرت علی(ع) یک هدیه نوروزی آوردند که آن هدیه به گفته برخی حلوا یا سمنویی بوده است. هنگامی که آن حضرت پرسید، این چه هدیه ای است، گفتند امروز نوروز است و امیرمومنان فرمود هر روز را برای ما نوروز قرار دهید.

اکبری افزود: آنچه در نوروز مهم است، پاکیزگی و زدودن گرد و غبار است که مورد تحسین قرار گرفته است. دادن هدیه به یکدیگر که بسیار فضیلت دارد، یکی دیگر از رسوم نوروز است. از سوی دیگر مساله صله رحم و دیدار مومنان به عنوان یکی از سنت های خوب نوروز است که در آموزه های دینی هم مورد تاکید قرار گرفته است.

نویسنده کتاب تاملاتی در دین و رسانه ادامه داد: از طرف دیگر نوروز با مباحث اجتماعی درهم تنیده است. وقتی طبیعت شکفته می شود، انسان ها نیز خود را با طبیعت همراه کرده و اشکالات خود را برطرف می کنند و اگر کدورتی با دیگران دارند، آن را فراموش کرده و به سمت خوبی و صلاح حرکت می کنند. همه اینها ویژگی های نوروز بوده و فرصت های بسیار خوبی برای یک جامعه پیشرفته است.

وی اضافه کرد: بنا بر این نوروز می تواند بهترین فرصت برای برنامه ریزی باشد و رهبر معظم انقلاب نیز برای هر سال نامی را تعیین می کنند که در واقع طلیعه ای برای حرکت و پیشرفت و کم کردن کاستی هاست.

نویسنده کتاب حقوق ارتباطات افزود: ماه قمری از محرم آغاز می شود و در گذشته دور، نوروز به صورت متغیر بوده و از زمان ملکشاه سلجوقی در سال ۴۶۷ قمری به وسیله سلطان جلال الدین ملکشاه سلجوقی تقویم جلالی تدوین شد که وی سال شمسی را اول سال قرار داد که ۳۶۵ روز و پنج ساعت و ۴۸ دقیقه و ۴۶ ثانیه است و در سال های کبیسه یک روز به آن اضافه می شود.

اکبری اضافه کرد: حدود هزار سال است که این تقویم به همین صورت است و مردم آن را به عنوان کار پسندیده ای می دانند ولی در ماه قمری میان اهل سنت و شیعه جشنی وجود ندارد و اکثر مسلمانان ماه رمضان را به عنوان شروع معنوی سال خود می دانند. البته ویژگی سال شمسی با توجه به همزمان شدن با طبیعت و فصل بهار بسیار لذت‌بخش است و انسان فهم خوبی از آن پیدا می کند.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha