به گزارش ایرنا، «کاترین هاف» دستیار وزیر انرژی آمریکا در حوزه هستهای پنجشنبه در مصاحبه با رویترز گفت که کشورهای شرکتکننده در اجلاس هستهای بروکسل تلاش کردند تا سرمایهگذاری در زمینه تولید سوخت هستهای را افزایش دهند.
وی افزود که آمریکا، ژاپن، فرانسه، کانادا و انگلیس متعهد شدهاند ۴.۲ میلیارد دلار در این زمینه سرمایهگذاری کنند که سهم آمریکا ۲.۷ میلیارد دلار است که «گامی تاریخی» به شمار میآید.
هاف ایجاد تغییر و تحول در زنجیره عرضه سوخت هستهای به تلاش کشورهای دیگر برای حرکت به سمت «این منابع قابل اعتماد» بستگی دارد، نه «منابعی که ممکن است کشورهایی مانند روسیه» از عرضه آنها علیه خودشان استفاده کنند.
شرکت هستهای روساتم میگوید که ۱۷ درصد از سوخت هستهای دنیا را تامین میکند. آمریکا نیز بزرگترین تولیدکننده انرژی هستهای در دنیاست که ۲۰ درصد از اورانیوم غنیشده را از روسیه وارد میکند.
دستیار وزیر انرژی آمریکا گفت: این وابستگی است و ما باید فورا خود را از آن رها کنیم. ما به دنبال راهی برای محدود کردن واردات از روسیه هستیم.
آمریکا بیش از ۹۰ راکتور هستهای فعال دارد که بسیار از آنها در حال نزدیک شدن به پایان عمر ۴۰ ساله خود هستند. مقامهای آمریکایی موافقت کردهاند که مدت زمان فعالیت ۶ راکتور به ۸۰ سال افزایش پیدا کند.
نظر شما