امیرحسین فریبا روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: ۲ جلد از این کتابها شاهنامه فردوسی است که سال گذشته به ثبت آثار ملی رسیده است.
مدیر امور موزههای استان همدان ادامه داد: این کتب در سفارت هندوستان بود که خریداری و به ایران بازگردانده شد، تاریخچه کتاب مربوط به سال۱۲۳۶ هجری قمری و به خط نستعلیق است و با شنگرف لاجورد و آب طلا نقاشی شده است.
فریبا اضافه کرد: دیگر کتاب به نمایش درآمده در موزه بوعلی، نسخه منتخب ادعیه نام دارد که نویسنده این کتاب عارف کازرونی، نوع خط کتاب از نوع نسخ ممتاز و تاریخ کتابت مربوط به ۱۱۱۷ هجری قمری و موضوع آن دعاهایی از صحیفه سجادیه است.
او افزود: نسخه چهارم به نمایش درآمده در این موزه، طبالرضا نام دارد که محمد طاهر حسن الحسینی به نقل از مومن قزوینی الموتی در قرن ۱۱ قمری به رشته تحریر درآمده است.
مدیر امور موزههای استان همدان تصریح کرد: این کتاب ترجمه رساله ذهبیه معروف به طبالرضا است که از امام علی بن موسی الرضا نقل شده و موضوع کتاب احادیثی در خصوص طبابت و مراقبتهای پزشکی است.
فریبا ایرنا اظهار کرد: استان همدان دارای ۲۱ موزه است که هشت موزه با نظارت مستقیم میراث فرهنگی در همدان و ۱۳ موزه به صورت مشارکتی در استان اداره می شود.
وی ادامه داد: موزه های زیر نظر این اداره کل شامل موزه هگمتانه، آرامگاه بوعلی سینا، موزه تاریخ و فرهنگ در ملایر (لطفعلیان)، موزه تاریخ و فرهنگ تویسرکان، اسدآباد، نهاوند، موزه حمام حاج آقا تراب نهاوند و موزه شهدا نهاوند است.
نظر شما