به گزارش ایرنا، مهدی سموعی رئیس مرکز روابط عمومی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در متنی به انتقادات یکی از فعالان سیاسی پاسخ داد.
در متن ارسالی سموعی آمده است: در دو سال و نیم گذشته اقدامات زیادی در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی انجامشده که بعضی عملیاتی و بعضی زیر بنایی است و برخی از آنها برای اولین بار در تاریخ فرهنگ و هنر کشور اتفاق میافتد.
هرچند ادبیاتی که در مورد مردم بکار بردید درشان مردم و شما و وزارت فرهنگ نبود و خواهش میکنم به خاطر واژگان و ادبیاتتان از مردم عذرخواهی کنید، اما یک حرف درست زدید که مردم باید قضاوت کنند. از رکوردهای سینما، حضور در نمایشگاههای کتاب، قرآن، مجوزها و چاپ کتاب، موسیقی، برگزاری جشنوارههای پررونق فجر و… خبر دارید؟
حتماً مستحضرید جشنواره و نمایشگاه مطبوعات که در امنیتیترین دولتها تعطیل شده بود پس از سالها مجدداً برگزار شد؟!
نکند شبیه آن دروغ که گفتند از خارج کشور برای شرکت در کنسرتها آمدهاند شرکتکنندگان از خارج آمده بودند؟ اینها که در رویدادها بلیت خریدند و شرکت کردند مردم نبودند؟!
ملاک شما چیست؟
شما را برای بررسی عملکرد وزارت فرهنگ دعوت میکنم تا از نزدیک بهعنوان یک روزنامهنگار در جریان اقدامات قرار بگیرید که اتفاقاً در این دوره دربهای وزارت فرهنگ برای حضور مردم و مخصوصاً روزنامهنگاران بیش از گذشته باز است و تصمیمات اساسی با مشورت خود اهالی فرهنگ و هنر گرفته میشود.
در دولت سیزدهم با قانون در مورد همه چیز تصمیمگیری میشود،
اگر عدهٔ قلیلی به خاطر تخلف دچار محدودیت شدهاند آن هم تنها در چارچوب قانون است و در صورتی که اعمال و رفتار خود را اصلاح کنند میتوانند به فعالیت باز گردند؛ اما نقطه قوت این دوره وزارت فرهنگ اتفاقاً این است به دور از هیاهو و در عین عدالت، در مقابل سلبریتیهای هنجارشکن که در اتفاقات سال ۱۴۰۱ همانند بنزین روی آتش عمل کردند و با تحریک عدهای موجب خسارت جانی و مالی به مردم شدند یا کسانی که حرمت شرع را رعایت نکردند ایستاده است و بجای آن زمینه فعالیت هنرمندان اصیل و نیز مشکلات معیشتی چندین هزار هنرمند را برطرف کرده و دچار حاشیه نشده است؟
راستی از پوشش بیمهشدگان ، روزنامهنگاران و هنرمندان و اهالی قرآن برای اولین بار در همین مدت باخبرید؟ از احداث شهر هنر (مسکن هنرمندان) اصلاً باخبر شدید؟ از آغاز احداث بزرگترین مجموعه هنری تاریخ کشور در قلب تهران چیزی شنیدید؟ از افتتاح و راهاندازی مجهزترین و بزرگترین مجموعههای هنری در کرمان، یزد، ارومیه و ساری و کرمانشاه خبر دارید؟ از دهها کتابخانه عمومی بینظیر در شهرها چطور؟ از ۱۵۰ پلاتو مجهز در سراسر کشور چیزی به گوشتان نخورده؟؟ میدانید ۵۷۰ سالن سینما در آغاز دولت که به ۹۰۰ عدد رسیده؟ چرا از شکسته شدن تاریخی رکوردهای مخاطبین و فروش سینما عصبانی هستید؟ ناراحتید شما و رفقای اصلاحات باز و اصول سوار یک عمر ادای حمایت از هنر و هنرمند را سر دادید و نانش را خوردید و قدم از قدم برنداشتید و اینک که یک دولت مردمی بسیاری از آرزوهای محال را در دو سال محقق کرده است دچار حمله عصبی شدید؟ هنوز جامعه هنری داغدار رفتارهای غلط و بچهگانه رفقای پیشکسوت شما در دهه ۶۰ و ۷۰ هست.
دورانی که سایر نهادها به دلیل غلبه سیاست و امنیت در دولت، برای وزارت فرهنگ و اهالی فرهنگ و هنر تصمیم میگرفتند، گذشته است.
اتفاقاً مردم خوب به یاد دارند عدهای هنرمندانی مانند استاد شجریان را وارد بازیهای سیاسی کردند و از جریان هنر دور کردند و بهرهها بردند و سپس که به قدرت رسیدند همانها تا آخر عمر مجوز فعالیت ندادند.
در این دولت تنها مرجع اهل برای فعالیت هنرمندان ذیل قانون و شرع وزارت فرهنگ است. در مورد منابع اطلاعاتیتان مجدداً تحقیق بفرمایید.
در مورد مصداقی که فرمودید نه تنها مشکل اصفهان حل شد بلکه برای سراسر کشور مطابق تصمیمی که در دولت گرفته شد، مرجع صدور مجوز فعالیتهای فرهنگی هنری بهطور کامل (فقط وزارت فرهنگ) شد. سند موسیقی را هم بخوانید بد نیست. بله درست شنیدید اولین بار بعد از ۴۵ سال کشور دارای سند بالادستی در موسیقی شده است.
همه همکارانم در وزارت فرهنگ در تلاش هستند حال مردم خوب شود و کمکاریهای سابق جبران شود.
جدا از کارها و اقداماتی که صورت گرفته همواره در جایی که قصور بوده حتی توسط سایر دستگاهها در وزارت فرهنگ از مردم عذرخواهی کردیم و بر فرهنگ عذرخواهی در جامعه تاکید کردیم.
به یاد بیاورید روز و حال اهالی فرهنگ و هنر را زمانی که دولت آغاز شد.
حتی در معیشت و بیمه و… وضع بسیار بدی بود. اقتصاد فرهنگ و هنر در سال ۱۴۰۲ رونق گرفت و انشاءالله با حضور مردم روزهای خوبی را در سال جدید خواهد داشت.
از اینکه بیخبرید تعجب میکنم ولی سری به اهالی قرآن، سینما، تئاتر کتاب، موسیقی و… بزنید.
بیاید بر اساس شاخصها گفتگو کنیم، شاید به ثواب نزدیکتر باشد. خواهش میکنم کمی هم مؤدب باشیم.
نظر شما