حکم دادگاه روس برای بازداشت رئیس سرویس امنیتی اوکراین به خاطر وقایع قبل از کروکوس
مالیوک رئیس سرویس امنیتی اوکراین (سمت راست) در کنار زلنسکی رئیس‌جمهوری این کشور

مسکو- ایرنا- دادگاه باسمانی مسکو حکم غیابی برای دستگیری واسیل مالیوک رئیس سرویس امنیتی اوکراین را به خاطر اذعان وی به اقدامات علیه روسیه قبل از وقایع حادثه تروریستی تالار شهر کروکوس صادر کرد.

به گزارش ایرنا از خبرگزاری تاس، دادگاه باسمانی مسکو روز سه شنبه هفتم فروردین ۱۴۰۳ این حکم را با پذیرش درخواست مقامات تحقیقاتی روسیه و به عنوان یک اقدام پیشگیرانه صادر کرده است.
حکم این دادگاه با استناد به تبصره "ب" بند ۳ ماده ۲۰۵ قانون جزایی فدراسیون روسیه (اقدام تروریستی) صادر و رئیس سرویس امنیتی اوکراین در فهرست تحت تعقیب فدرال و مناطق روسیه قرار گرفت.
مستندات صدور این حکم، به مطالب مالیوک بازمی‌گردد که در تلگرام نوشته بود: سرویس امنیت اوکراین در یکسری حمله علیه پالایشگاه‌های نفت روسیه، پل کریمه و کشتی‌ها در دریای سیاه دست داشته است.
بنا بر حکم این دادگاه، مدت بازداشت رئیس سرویس امنیتی اوکراین از لحظه استرداد وی به قلمرو فدراسیون روسیه یا از لحظه بازداشت وی در خاک روسیه محاسبه می شود.
این دادگاه یادآور شده است که این حکم دستگیری ارتباطی با پرونده حمله تروریستی در تالار شهر کروکوس در سوم فروردین ۱۴۰۳ ندارد.

دادگاه باسمانی مسکو روز سه‌شنبه همچنین حکم غیابی بازداشت الکساندر ایناساریدزه شهروند گرجستانی را نیز به اتهام ارتکاب حمله تروریستی به پل کریمه را صادر کرد.

پل کریمه، این شبه‌جزیره را که در سال ۲۰۱۴ به روسیه ملحق شد به سرزمین اصلی متصل می‌کند. اوکراین پیش از این حملات موفق و ناموفقی را برای تخریب این پل داشته است.
حمله ۱۷ ژوئن (۲۶ تیرماه ۱۴۰۲) اوکراین به پل کریمه آسیب زد و به گفته مقام‌های روس جان ۲ شهروند غیرنظامی را نیز گرفت. این دومین حمله اوکراین به این گذرگاه بود که سرویس امنیت اوکراین مسئولیت آن را برعهده گرفت.
وزارت دفاع روسیه ۲۱ مردادماه ۱۴۰۲ اعلام کرد که اوکراین سعی در حمله به پل کریمه با استفاده از موشک‌های S-۲۰۰ داشت ولی این حمله توسط روسیه خنثی شد.  پیش از این، همچنین انفجار یک کامیون روی پل کریمه منجر به کشته شدن سه نفر شده بود.

به گزارش ایرنا، رئیس‌جمهوری روسیه ۲۱ فوریه ۲۰۲۲ (دوم اسفند ۱۴۰۰) با انتقاد از بی‌توجهی غرب به نگرانی‌های امنیتی مسکو، استقلال جمهوری‌های خلق دونتسک و لوهانسک را در منطقه دونباس به رسمیت شناخت.
ولادیمیر پوتین سه روز پس از آن، پنجشنبه ۲۴ فوریه (۵ اسفند ۱۴۰۰) عملیاتی نظامی را که آن را «عملیات ویژه» خواند، علیه اوکراین آغاز کرد و به این ترتیب روابط پرتنش مسکو - کی‌یف به رویارویی نظامی تبدیل شد. این عملیات نظامی تاکنون ادامه دارد و کشورهای غربی ضمن اعمال تحریم‌ها بر روسیه، سلاح و مهمات در اختیار اوکراین قرار می‌دهند. 

تیراندازی تروریست‌ها و اقدام آنها به آتش‌سوزی محل قبل از اجرای کنسرت در تالار شهر کروکوس در کراسنوگورسک در منطقه مسکو شامگاه جمعه سوم فروردین‌ماه ۱۴۰۳ به جان باختن ۱۳۹ نفر (بنا بر آمار کمیته تحقیقات روسیه) و مجروح شدن ۱۸۰ نفر (بنا بر آمار وزارت بهداشت منطقه مسکو) منجر شد. 
بنا بر اعلام سرویس امنیت فدرال روسیه، تاکنون ۱۱ نفر از جمله چهار عامل تروریستی که به این تالار حمله کردند، بازداشت شده‌اند. در این میان، خودروی حامل تروریست‌ها در حالی که در حال فرار به سمت مرز اوکراین بود، در بریانسک متوقف و چهار تروریست بازداشت شدند. نخستین جلسه دادگاه متهمان این عملیات تروریستی شامگاه یکشنبه به دلایل امنیتی پشت درهای بسته در مسکو برگزار شد.
با وجود آنکه رسانه‌ها و مقامات غربی، از گروه تروریستی داعش به عنوان عامل این حمله تروریستی یاد کرده و اوکراین را از دخالت در این عملیات تبرئه کرده‌اند، برخی مقام‌های مسکو ضمن تعجب از سرعت عمل غرب در شناسایی عوامل تروریستی بر تکمیل تحقیقات خود در این زمینه تأکید کرده‌اند.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha