به گزارش ایرنا، قضات دیوان بین المللی دادگستری (ICJ) روز پنجشنبه به اتفاق آرا به اسرائیل دستور دادند تا تمامی اقدامات لازم و موثر را برای تضمین ورود بدون تاخیر مواد غذایی اولیه برای ساکنان فلسطینی غزه انجام دهد.
استفان دوجاریک سخنگوی سازمان ملل متحد روز پنجشنبه به وقت محلی در جمع خبرنگاران تاکید کرد که دیوان دادگستری بینالمللی مستقل از دبیرکل این سازمان است و اعضای آن باید به تصمیمات این دادگاه و اجرای آن پایبند باشند.
به گزارش رویترز، مقامات دیوان بین المللی دادگستری اعلام کردند: فلسطینیهای ساکن در غزه با وخامت اوضاع زندگی مواجه هستند و گرسنگی و قطحی در این منطقه در حال گسترش است.
قضات دیوان بینالمللی دادگستری در دستور خود به رژیم اسرائیل نوشتند: این دادگاه مشاهده می کند که فلسطینی ها در غزه دیگر فقط با خطر گرسنگی مواجه نیستند بلکه قطحی در این منطقه در حال وقوع است.
این اقدامات جدید به درخواست آفریقای جنوبی و به عنوان بخشی از پرونده شکایت این کشور علیه رژیم اسرائیل مطرح شده است. این دیوان پیشتر اعلام کرده بود که موضوع نسل کشی فلسطینی ها در غزه توسط اسرائیل را مورد بررسی قرار خواهد داد.
به گزارش ایرنا، ولکر ترک کمیسر حقوق بشر سازمان ملل متحد نیز روز پنجشنبه اسرائیل را مقصر ایجاد بحران انسانی در غزه دانست و تصریح کرد که تحمیل قحطی در این باریکه «جنایت جنگی» محسوب میشود.
وی در گفتوگو با شبکه بیبیسی اظهار داشت: شواهد قابلقبولی وجود دارد مبنیبر اینکه اسرائیل از قحطی به عنوان سلاح جنگی در غزه استفاده میکند.
پس از نزدیک به ۶ ماه از جنگ اسرائیل در غزه، اعضای شورای امنیت سازمان ملل ۶ فروردین ماه ۱۴۰۳ برابر با ۲۵ مارس ۲۰۲۴ با ۱۴ رای مثبت این شورا و نیز رای ممتنع آمریکا و عدم وتوی این کشور، با قطعنامه ۲۷۲۸ را برای برقراری آتشبس فوری در غزه موافقت کردند تا در ۱۵ روز باقیمانده در ماه مبارک رمضان آتش بس میان اسرائیل و حماس برقرار شود.
با گذشت چند روز از تصویب قطعنامه شورای امنیت و رسیدن ماه رمضان به نیمه دوم، هنوز این قطعنامه اجرا نشده و مردم مظلوم غزه زیر بمباران های رژیم اسرائیل بسر می برند.
نظر شما