گام های استوار دولت در مسیر «جهش تولید»؛ غول‌های صنعت به میدان بازگشتند

تهران- ایرنا- بازگشت بیش از هشت هزار واحد اقتصادی راکد و نیمه راکد به چرخه تولید، ایجاد اشتغال ۱۹۱ هزار نفری و به کارگیری ۲۴۰ همت سرمایه مردمی تنها در طول ۲ سال، نشان از عزم دولت مردمی برای تحقق توصیه‌های رهبر انقلاب در مسیر «جهش تولید» است.

به گزارش خبرنگار حوزه دولت ایرنا، «آنچه رهبر انقلاب به همه ما توصیه می‌کنند، تلاش برای تحقق اقتصاد مقاومتی و جهش تولید است» این‌ تنها بخشی از سخنان آیت‌الله رئیسی رئیس‌جمهور اسلامی ایران است که در جشن احیای ۶۱۰ واحد اقتصادی تعطیل و نیمه تعطیل استان خوزستان بیان کرد. اما با گذشت ۲ سال از عمر «نهضت احیا»ی واحدهای اقتصادی و بازگشت بیش از ۸ هزار واحد تولیدی و صنعتی راکد و نیمه راکد به چرخه تولید، دولت مردمی نشان داد که تلاش در جهت تحقق خواست رهبر انقلاب مبنی بر «جهش تولید» تنها به کلام محدود نمانده در عمل برای تحقق این مهم گام‌های استواری برداشته است.

خارج شدن بیش از ۵۰ هزار واحد صنعتی از چرخه تولید و آمار بالای بیکاری به واسطه سیاست‌های غلط اقتصادی دولت پیشین، دولت سیزدهم را بر آن داشت که با عنایت به توصیه‌های رهبر معظم انقلاب، از همان نخستین روز فعالیت، یکی از مهمترین اهداف خود را افزایش اشتغال و کاهش نرخ بیکاری تعیین کند. از این رو برنامه‌ریزی برای شکل‌گیری نهضت احیای واحدهای اقتصادی تعطیل و نیمه تعطیل از همان ابتدا در دستور کار تیم اقتصادی دولت قرار گرفت و در همین راستا، فعال‌سازی نخستین واحدهای اقتصادی غیرفعال و نیمه فعال از دی ماه سال ۱۴۰۰ وارد فاز عملیاتی شد.

آیت الله رئیسی که از زمان ریاست بر قوه قضائیه برنامه حمایت از بنگاه‌های راکد و نیمه راکد را با جدیت دنبال کرده بود، در مقام ریاست جمهوری نیز به این هدف جامه عمل پوشاند و بخش اعظمی از کارخانه‌هایی که در طول یک دهه گذشته به تعطیلی کشیده شده بودند را احیا کرد تا کارگران خانه نشین به خطوط تولید بازگشته و کشور مسیر خود در جهت «جهش تولید» را پیدا کند.

حال و در شرایطی که حدود دو سال از آغاز فعالیت این نهضت می‌گذرد، در آخرین اقدام نهضت احیای واحدهای راکد و نیمه راکد و با احیای ۶۱۰ واحد در استان هرمزگان و همچنین بازگشت چندین واحد تعطیل و نیمه تعطیل استان خوزستان که در آخرین سفر رئیس‌جمهور به این استان محقق شد، اکنون بیش از هشت هزار و ۱۱۴ واحد اقتصادی احیا و به چرخه تولید بازگشته، این در حالی است که صدها طرح دیگر نیز در چرخه احیا و بازگشت به تولید قرار دارند.

با احیای این واحدها، ۱۹۱ هزار شغل جدید ایجاد شده که تاثیر مهمی در کاهش نرخ بیکاری داشته است و همچنین ۲۴۰ همت از سرمایه‌های مردم احیا شده است. به گزارش نهضت احیای واحدهای اقتصادی تقریبا ۴۴ درصد از واحدهای احیاشده، صنعتی و ۴۶ درصد واحدهای کشاورزی و ۱۰ درصد نیز واحدهای خدماتی و معدنی هستند.

همچنین بیش از ۵۰ هزار واحد تعطیل و نیمه تعطیل در حال رسیدگی هستند و پیش‌بینی می‌شود که در سال جاری، ۲۰ درصد دیگر از این واحدها به چرخه تولید بازگردند.

رئیس‌جمهور در جشن احیای واحدی‌های راکد تولیدی و صنعتی در اقصی نقاط کشور، بارها تاکید کرده است که «ایرانِ قوی در گرو داشتن اقتصادِ قوی و وجود نیروهای کارآمد است»، و ابراز امیدواری کرده که روزی خواهد رسید که دیگر کارخانه تعطیل یا نیمه تعطیل در هیچ نقطه از کشور وجود نداشته باشد.

اما کدام واحدهای صنعتی نامدار که با سیاست‌های غلط اقتصادی به تعطیلی کشیده شده بودند، احیا شدند؟ برجسته‌ترین این واحدها کدامند و در کدام استان‌ها قرار دارند؟ و موجبات بازگشت به کار چه تعداد کارگر را به کارخانه‌های محل اشتغال خود را فراهم آوردند؟

در این گزارش بخشی از اقدامات راهبردی تیم اقتصادی دولت سیزدهم در نهضت احیای واحدهای تولیدی راکد و نیمه راکد را مرور می‌کنیم؛

از «فولاد ازنا» تا «نساجی مازندران»؛ غول‌های صنعت به میدان بازگشتند

احیا و بازگشت برخی از کارخانه‌ها به‌دلیل قدمت بعضا تاریخی، مدت زمان طولانی رکود و یا پیوند عمیقی که با استان داشتند، از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است. شرکت «فولاد ازنا» یکی از این شرکت‌هاست که به عنوان یکی از نخستین واحدهای احیا شده دولت سیزدهم در دیماه ۱۴۰۰ به چرخه تولید بازگشت. این واحد صنعتی طبق قرار اولیه، با ظرفیت تولید سالانه یک‌میلیون و ۲۰۰هزار تن ورق در فاز اول و سالانه ۷۰۰هزار تن فولاد در فاز دوم وارد چرخه فعالیت شد.

همچنین «ذوب‌آهن اردبیل» نیز از دیگر شرکت‌های مهمی است که در نخستین گام‌های نهضت‌ احیای واحدهای راکد تولیدی و صنعتی، در فروردین ۱۴۰۱ احیا شد. این مجموعه تولیدی که زمینه‌ اشتغال بیش از ۳۰۰ نیروی متخصص و فنی را به‌صورت سه‌شیفت فراهم کرده بود، بعد از یک دهه فعالیت رو به افول گذاشت و به‌دلیل همکاری‌نکردن بانک عامل، به‌ واحدی راکد و تعطیل مبدل شد. این کارخانه، در فروردین ۱۴۰۱با صرف اعتباری بالغ بر ۱۷میلیارد تومان احیا شد و با ۱۶۰کارگر به چرخه تولید بازگشت.

کارخانه «دوچرخه‌سازی تبریز» نیز از دیگر واحدهای احیا شده مهمی است که در اردیبهشت ۱۴۰۱ پس از ۷ سال احیا و به چرخه تولید صنعتی بازگشت. بعد از احیای این کارخانه، علاوه بر تولید بیش از ۸۰درصدِ قطعات مورد نیاز دوچرخه در داخل کشور، سالانه ۱۵۰هزار دوچرخه نیز تولید و برای ۴۰۰نفر نیروی انسانی ماهر نیز ایجاد اشتغال شده ‌است.

از دیگرمجتمع‌های صنعتی که احیای آن در خاطرها ماندگار شد، «خمیرمایه اسلام‌آباد غرب» است که در سال ۱۳۸۲ با نام شرکت «پاک مایه» توسط متخصصانی از کشور آلمان با به‌روزترین تجهیزات ساخته شد اما به دلیل سیاست‌های غلط اقتصادی، در سال ۱۳۹۰ اعلام ورشکستی کرد و تعطیل شد و متاسفانه این رکود تا ۱۰ سال دامنگیر کارگران و متخصصان شاغل در این کارخانه بود تا اینکه این مجتمع نیز با اهتمام دولتِ مردمی در مرداد ماه سال ۱۴۰۱ احیا شد.

«نساجی سبلان» نیز از دیگر کارخانجات مهمی است که در مرداد سال ۱۴۰۱ احیا شد. در هنگام افتتاح این کارخانه همه بر این باور بودند که این مجتمع صنعتی به یکی از بزرگ‌ترین کارخانه‌های نساجی خاورمیانه بدل خواهد شد اما دیری نپایید که دوران رکود این مجموعه صنعتی در سال ۱۳۸۸ رقم خورد. واگذاری این کارخانه به یک بانک، زمینه رکود آن را فراهم کرد و در ادامه کارخانه‌ای که امکان اشتغال بیش از ۶ هزار نفر را داشت، با ظرفیت ۶۰۰ نفری (۱۰ درصد ظرفیت) فعالیت می‌کرد. حال اما کارخانه با جذب ۱۲۰۰نفر نیروی کار جدید و پس از ارائه آموزش‌ها و مهارت‌های مقدماتی، افراد حائز رتبه قبولی را استخدام کرد تا دوران رکود به پایان برسد.

همچنین «نساجی مازندران» نیز در مهر ۱۴۰۱ احیا و بیش از ۴۰۰کارگر کارخانه به‌کار برگشتند و ۱۰۰شغل جدید نیز با اجرای طرح توسعه در این کارخانه راه‌اندازی شد.

«آذرآب» نیز از دیگر واحدهای مهمی بود که در دی ۱۴۰۱ احیا شد. آنهایی که در اراک یا شهرها و روستاهای اطراف آن ساکن هستند، می‌دانند این کارخانه چقدر برای اهالی استان مرکزی به‌عنوان چهارمین قطب صنعتی ایران اهمیت دارد. «آذرآب» امسال برای طراحی و تولید ۲هزار تن تجهیزات تخصصی هدف‌گذاری کرده است.

در سال جاری هم کارخانه های مهمی همانند «سروستان سپاهان»، «صنایع غذایی ایران»، «ماشین‌سازی تبریز»، «نشاسته الوند» و «قند یاسوج» احیا شدند.

«صنعت» و «کشاورزی» پیشگامان عرصه احیای واحدهای راکد؛ سرمایه‌گذاری ۱۸۲ همتی نهضتِ احیا

نکته قابل توجه اینجاست که واحدهای تعطیل و نیمه‌تعطیل احیاشده در بخش‌ها و حوزه‌های مختلفی اعم از صنعتی، معدنی، کشاورزی، گردشگری و .. بوده‌اند؛ تاکنون ۵۵ درصد واحدهای احیا شده در حوزه صنعت، ۲۶ درصد در حوزه کشاورزی و معدن و سایر حوزه‌ها نیز در رتبه‌های بعدی قرار گرفته‌اند.

طبق گزارش ها تا کنون با سرمایه گذاری ۱۸۲ هزار میلیارد تومانی انجام شده در طرح بازگشت واحدهای تولیدی تعطیل و نیمه تعطیل به چرخه اقتصاد، بیش از هفت هزار واحد اقتصادی احیا و بیش از ۱۴۵ هزار شغل مستقیم و غیر مستقیم ایجاد شده است. از سویی دیگر، احیای واحدهای تعطیل شده در کاهش نرخ بیکاری در کشور و رشد سرمایه گذاری نیز اثرگذاری بسیار داشته است. طبق آخرین گزارش مرکز آمار ایران، نرخ بیکاری در تابستان امسال به ۷.۹ درصد رسید که کمترین میزان نرخ بیکاری در دولت سیزدهم به شمار می‌رود.

احیای ۶۱۰ واحد راکد هرمزگان؛ بخش خصوصی دوباره کشتی می‌سازد

گام های استوار دولت در مسیر «جهش تولید»؛ غول‌های صنعت به میدان بازگشتند

با احیای ۶۱۰ واحد راکد صنعتی در استان هرمزگان زمینه اشتغال ۴ هزار نفر به بازار کار فراهم شد. این مهم با سرمایه‌گذاری ۶ هزار و ۵۰۰ میلیارد تومانی محقق شد و استان هرمزگان را در جایگاه نخست جذب سرمایه گذاری احیای واحدهای راکد تولیدی و صنعتی قرار داد.

در همین راستا با عنایت به شعار دولت سیزدهم مبنی بر حمایت از بخش خصوصی، شرکت کشتی‌سازی «سپهر دریای جنوب» به عنوان بزرگترین شرکت خصوصی ساخت و تعمیر کشتی در استان هرمزگان پس از مدت‌ها تعطیلی، به چرخه فعالیت بازگشت. تعداد افراد شاغل در این مجموعه تولیدی در برهه‌ای به ۱۰ نفر کاهش پیدا کرده بود اما پس از بازگشت این کارخانه به عرصه تولید و با حمایت و هدایت دولت سیزدهم، بیش از ۵۰۰ نیروی متخصص در این کارخانه مشغول به کار شده‌اند.

نبض ۲۴۱ واحد صنعتی مازندران تپیدن گرفت

به گواه آمارها، تا پیش از روی کارآمدن دولت سیزدهم افزون از ۳۵۰ واحد صنعتی راکد در استان مازندران وجود داشت اما به یاری اجرای برنامه‌های هدفمند احیای واحدهای راکد صنعتی و با تحقق وعده‌های دولت صادق‌الوعد، اکنون ۲۴۱ واحد صنعتی استان احیا و به چرخه تولید بازگشته است.

با راه اندازی این تعداد واحد صنعتی در مازندران، اکنون ۳۹ هزار و ۸۰۰ نفر از جوانان این خطه به محل کار خود بازگشتند و برای چرخیدن چرخ تولید همت می‌گمارند.

جانی دوباره در رگ‌های ۷۹ واحد راکد و نیمه راکد قم

با گذشت قریب به ۲ سال از فعالیت نهضت احیای واحدهای تعطیل و نیمه تعطیل کشور، ۷۹ واحد راکد و نیمه راکد استان قم به چرخه تولید بازگشته‌اند.

در مجموع ۴۵۸ واحد راکد و نیمه راکد در بخش‌های صنعت و کشاورزی استان قم شناسایی شده که با هزینه بالغ بر ۱۹۰۰ میلیارد تومان در دو سال گذشته، ۷۹ واحد از این تعداد به چرخه تولید بازگشته‌اند و برای بیش از ۱۰۰۰ نفر اشتغال‌زایی شده است.

برنامه چهارساله دولتِ مردمی برای احیای ۹۰۰ واحد راکد آذربایجان شرقی

سیاست‌های غلط اقتصادی و بی توجهی به نقش تولید در دولت گذشته موجب شده بود که در آغاز خدمت دولت سیزدهم، بیش از یکهزار و ۴۰۰ واحد راکد استان آذربایجان شرقی از چرخه تولید خارج شوند که بررسی‌های انجام شده مشخص کرد که ۹۰۰ واحد قابلیت احیا دارند و لذا تکلیف دستگاه‌ها برای احیای واحدهای راکد در برنامه چهار ساله تدوین شد.

با برنامه‌ریزی‌های دقیق صورت گرفته، در سال گذشته ۲۲۰ واحد تعطیل و نیمه تعطیل استان به چرخه تولید بازگشته، همچنین احیای ۲۴۵ واحد راکد در سال‌جاری برنامه‌ریزی شده است.

آیت‌الله رئیسی در جشن احیای 220 واحد راکد صنعتی و تولیدی این استان که در محل مجموعه صنعتی ماشین‌سازی تبریز برگزار شد، با قدردانی صمیمانه از همه کسانی که در احیای این واحدها نقش داشتند، گفت: هرگز یأس به خودتان راه ندهید، با امید کار را به اینجا رساندید و 220 واحد راکد را احیا کردید، بعد از این هم کار احیای دیگر واحدها را با ایمان و امید دنبال کنید.

چرخِ صنعت گیلان بر مدارِ گردش

احیای ۲۴۷ واحد تولیدی صنعتی، گردشگری و کشاورزی راکد طی ۲ سال گذشته که از این تعداد ۱۱۵ واحد تولیدی صنعتی تعطیل و ۱۳۲ واحد میراث فرهنگی و گردشگری و کشاورزی راکد بودند از خبرهای خوب خطه سرسبز گیلان است.

برخی از واحدهای نیمه تعطیل استان تا پیش از این با ظرفیت ۲۵ تا ۳۰ درصد ظرفیت فعالیت می‌کردند که با برنامه‌ریزی مدون و تلاش‌های صورت گرفته اکنون ظرفیت این کارخانه‌ها به بیش از ۷۰ درصد افزایش یافته است.

از احیای کارخانه «ماشین‌سازی لرستان» تا چرخیدن چرخِ تولید کارخانه‌ ۶۰ ساله

تقویت و حمایت از بنگاه‌های کوچک و متوسط از جمله راهکارهای جهش تولید، رونق اقتصادی و کاهش نرخ بیکاری است که از ابتدا به عنوان یکی از برنامه‌های اساسی دولت سیزدهم بر آن تاکید شد. در این میان شاید احیای واحدهای بزرگ و شناخته‌شده که به واسطه سیاست‌های غلط اقتصادی به تعطیلی کشیده شده‌اند از اهمیتی دوچندان برخوردار باشد چرا که نام آنها به عنوان نمادهای صنعتی هر استان مطرح است؛ شرکت «ماشین سازی» و «فولاد ازنا» در استان لرستان از جمله این واحدها هستند که با بازگشت آنان به چرخه تولید، امید مضاعفی در دل تولیدکنندگان و صنعتگران این استان برای تلاش در مسیر جهش تولید ایجاد شد.

با تزریق ۳۵ هزار میلیارد تومان سرمایه به این استان در دولت سیزدهم، ۲۵۰ واحد راکد و نیمه راکد کوچک و بزرگ صنعتی لرستان به چرخه تولید بازگشته است.

کارخانه شیرخشک که از دهه ۳۰ تاکنون فعالیت می‌کرد، خمیرمایه، فولاد نوید الیگودرز از دیگر واحدهای احیا شده در طول دو سال گذشته در استان لرستان است.

خواستیم و توانستیم؛ احیای «قند یاسوج» به نمایندگی از ۴۴ واحد راکد کهگیلویه و بویراحمد

گام های استوار دولت در مسیر «جهش تولید»؛ غول‌های صنعت به میدان بازگشتند

در ادامه برنامه‌های سفر استانی دولت مردمی به استان کهگیلویه و بویراحمد، مراسم جشن احیای کارخانه «قند یاسوج» به عنوان نماد صنعت و تولید استان و همچنین ۴۴ واحد تولیدی و صنعتی راکد با رئیس‌جمهور برگزار شد.

کارخانه قند یاسوج پس از یک دهه تعطیلی ابتدا در سال ۹۹ و در زمان ریاست آیت‌الله رئیسی بر دستگاه قضا قفل آن شکسته شد و در ادامه و با تلاش‌های صورت گرفته از سوی دولت مردمی، به مرحله احیای مجدد و بازگشت به چرخه تولید قرار گرفت.

رئیس جمهور در آیین بازگشت به تولید این واحد صنعتی، با تاکید بر اینکه به برکت خون شهدا، ایثار ایثارگران و همت و مجاهدت شما کارگران و خانواده صبورتان، دشمن خواست و نتوانست، اما ما خواستیم و توانستیم، افزود: اینکه با احیای کارخانه قند یاسوج ۱۳۰ شغل احیا، ۷۰ فرصت شغلی دیگر در انتظار جذب نیروی کار و برای ۶۰۰ نفر نیز به صورت غیرمستقیم اشتغالزایی شده، اقدام بسیار ارزشمندی است که با همت کارگران، این کارخانه به جایگاه برتر و بالاتری هم خواهد رسید.

احیای ۱۰۰ واحد راکد در اردبیل

گزارش‌ها حاکی از آن است که در طول فعالیت دولت سیزدهم بیش از ۱۰۰ واحد صنعتی و تولیدی استان اردبیل در قالب اجرای «نهضت احیا» به چرخه تولید بازگشته و فعالیت خود را از سرگرفته‌اند.

به گفته رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان اردبیل، این کار به صورت گسترده و با شناسایی سرمایه‌گذاران و اهلیت آنها ادامه دارد تا موانع از پیش روی تولیدکنندگان برداشته شده و تأمین منابع و مواد اولیه همراه با بازاریابی برای تولیدکنندگان انجام شود.

نبضِ تولیدِ خراسان جنوبی در دست توانای صنعتگران

از ابتدای آغاز به کار «نهضت احیای واحدهای تولیدی» تاکنون ۴۰۵ واحد تولیدی در استان خراسان جنوبی احیا و فعال‌سازی شده که نقش مؤثری در اشتغالزایی و توسعه اقتصادی منطقه داشته است.

فعال‌سازی این واحدها برای ۲ هزار و ۵۷۵ نفر در استان تثبیت و ایجاد اشتغال به همراه داشته و ۱۷ هزار و ۹۲۳ میلیارد ریال نیز حجم تقریبی سرمایه‌ احیا شده در این راستاست.

جشن احیای ۱۸۵ واحد صنعتی و تولیدی در البرز با حضور آیت‌الله رئیسی

رئیس‌جمهور با حضور در مجموعه تولیدی و صنعتی احیا شده شرکت خدمات مهندسی خط و ابنیه فنی راه‌آهن «تراورس»، ضمن بازدید از نمایشگاه واحدهای منتخب از ۱۸۵ واحد تولیدی و صنعتی احیا شده این استان، در مراسمی که به همین منظور برگزار شده بود نیز شرکت کرد.

با بازگشت این ۱۸۵ کارخانه به چرخه تولید در مجموع برای بیش از ۴۵۰۰ نفر شغل ایجاد شد که این مهم با سرمایه‌گذاری ۱۲ هزار میلیارد تومانی محقق شد.

چرخِ ۱۶۴ واحد راکد استان سمنان چرخیدن گرفت

احیای واحدهای تولیدی راکد یکی از مهم‌ترین برنامه‌هایی است که در سال‌های اخیر در استان‌های مختلف کشور ازجمله سمنان پیگیری شده است. در طول ۲ سال گذشته، ۱۶۴ واحد ۱۰۰ درصد راکد استان سمنان با همراهی بخش‌های مختلف در دولت سیزدهم به چرخه تولید بازگشتند.

از مجموع واحدهای تولیدی ۱۰۰ درصد راکد احیاشده در استان سمنان ۹۳ واحد صنعتی، ۶۰ واحد معدنی، ۱۰ واحد کشاورزی و یک واحد خدماتی است و ۲ هزار و ۲۲۵ نفر نیز با راهبرد احیای واحدهای تولیدی راکد استان از بیکاری رهایی یافتند.

گفتنی است واحدهای راکد این استان با سرمایه‌گذاری بیش از ۱۶ هزار میلیارد ریال دوباره فعال شدند.

احیای۱۶۰ واحد راکد خوزستان پس از ۱۰ سال؛ رنجی که به گنج تبدیل شد

رئیس جمهور با حضور در جشن احیاء ۱۶۰ واحد راکد صنعتی و تولیدی استان خوزستان، نیروی انسانی کارآمد در کشور را گنج پربها و سرمایه ملی دانست که در اختیار کارخانه‌ها، بخش‌های صنعتی و کشاورزی است و این را هم گفت که واحدهای تولیدی که امروز احیاء شدند، برخی تا ۱۰ یا ۱۱ سال تعطیل بودند.

رئیس جمهور سپس از دومین نمایشگاه احیاگران واحدهای اقتصادی که در شهرک صنعتی شماره یک دزفول برپا شده بود، بازدید کرد.

بازگشت ۶۸ واحد صنعتی به چرخه تولید در چهارمحال و بختیاری

رئیس‌جمهور در جشن احیای ۶۸ واحد صنعتی تعطیل و نیمه تعطیل استان، گفت: آمار بیکاری در چهارمحال و بختیاری کاهشی است و این مهم مرهون بازگشت واحدهای صنعتی تعطیل و نیمه‌تعطیل به چرخه تولید، فعالیت‌ها در حوزه کشاورزی و دیگر مزایای موجود در استان است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha